Walking on common ground

Een 8 daagse privésafari tot verbroedering voor geliefden, families, vrienden of vriendengroepen 
“Iedereen geeft wat hij heeft. Vanuit dit inzicht kun je liefdevol delen in ieder moment, waar en met wie je ook bent”.

Ergens onderweg ben je elkaar kwijtgeraakt. Het oorspronkelijke gevoel van verbinding en blijdschap met de ander(en) lijkt regelmatig ver weg. Daarvoor in de plaats is er een afstand ontstaan, een eenzaamheid in het contact, die op allerlei ongewenste manieren naar buiten kan komen, als; verwijt, woede, teleurstelling, verdriet, verharden, het negeren, manipuleren, irriteren, onverschilligheid, je eigen gang gaan, intieme relaties met anderen zoeken, onveilig voelen, commanderen, schuld, maskertje op en meer. Natuurlijk kun je het zo heel lang volhouden, maar leg je je hier werkelijk bij neer?

Wat heb je nodig om de pijn achter je te laten, te verzachten en je hart te openen?
Tijdens het lopen en zijn in de prachtige, ongerepte natuur van Ngorongoro Krater Hoogland wordt je uitgenodigd om:

  • je eigen behoeften serieus te nemen én ruimte te maken voor het verhaal/gezichtspunt van de ander(en).
  • niksend onder een boom, de tijd te nemen om uit de zich herhalende verhalen en reacties op de ander te stappen, die niet hebben bijgedragen en nooit zullen bijdragen aan een verbroederende ontmoeting.
  • de weg terug te vinden naar respectvol en eerlijk delen met jezelf en elkaar.
  • de ruimte in Ngorongoro toe te staan jouw innerlijke ruimte te vergroten, zodat alles wat zich aandient in jou en met de ander(en) er mag zijn
  • terwijl je soms samen en soms alleen loopt, de verbinding met jezelf en de ander(en) vanuit dit moment te durven maken.
  • de stilte in Ngorongoro toe te staan de maalstroom aan gedachten en gevoelens tot rust te brengen, waardoor het vrolijke, lichte, relativerende, speelse, stralende deel van jezelf als vanzelf meer naar voren begint te komen.

pelgrimage NgorongoroHoe maak je weer ruimte voor al die geschenken die je in ieder moment door de ander(en) worden gegeven?
Tijdens deze safari zal er een nieuw perspectief ontstaan op jezelf, de ander(en) en de wereld om je heen.
Je zult daarbij geïnspireerd worden door; inzichten en oefeningen uit mindfulness en andere meditatievormen, ademmeditaties op muziek, het clarity proces, stilte, lichaamsoefeningen (bio-energetica, dansmeditatie), sharings, hartmeditaties, chakra oefeningen en meer, afhankelijk van de behoefte, de weerstanden en het proces.

Verlenging met 1 of 2 wildparken
Na vier dagen lopen en twee dagen relaxen en dollen in het beroemde Lake Natron heb je de optie om je 8 daagse safari te verlengen met 1 of 2 dagen gamedrives in Lake Manyara– en/of Tarangire Nationaal Park. Daar ga je speuren naar leeuwen, olifanten, hyena’s, giraffen, zebra’s, bavianen, impala’s, luipaarden, wildebeesten, topi’s en meer.

Ook is het natuurlijk mogelijk je safari te verlengen met een 3 daags bezoek aan het beroemdste wildpark ter wereld: de Serengeti!
Vraag hiervoor naar de kosten op maat.

Het reisschema

Dag 1

Aankomst op Kilimanjaro airport of in Arusha. Je wordt door ons opgehaald en naar L’ Oasis Meserani gebracht om de nacht door te brengen.

L’Oasis Meserani is wat wij een plek met een ziel noemen. Het is de afgelopen 17 jaar opgebouwd door Margaret, een Tanzaniaanse vrouw die dit met zichtbare liefde heeft gedaan. Bijzonder is ook dat zij haar eigen moestuin en dieren verzorgt op natuurlijke wijze (geen pesticiden en geen antibioticakuren). Daarnaast wordt de electriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Dag 2

De volgende ochtend word je vroeg opgehaald door en vertrekken we naar de “gate” van Ngorongoro Krater Hoogland waarna we de moderne wereld verlaten. Na een mooie rit door pure en wilde natuur komen we aan bij het kleine Masaï dorpje, Endonyowas. Daar gaan we een bijzondere ontmoeting hebben met onze vrienden. iedere ontmoeting is weer anders. dat komt omdat zowel Masaï als wij de ontmoeting laten ontstaan vanuit het moment. Natuurlijk willen zij hun cultuur met jullie delen, maar de manier waarop dat gebeurt is spontaan en eerlijk. Ook wij zullen ons steentje bijdragen. De masaï in Ngorongoro hebben geen makkelijk leven. De regering wil dat het gebied wild en ongerept blijft. Daarom mogen zij het land niet cultiveren, dus geen landbouw, handel of andere activiteiten ontplooien om in de broodnodige inkomsten te voorzien. Wij knijpen vandaag een oogje toe.

Dag 3

sunbird ngorongoroNa een dansmeditatie van Gabriëlle Roth op een van de mooiste plekken in de wereld terwijl het ochtendlicht de kleuren verdiept, lopen we naar Empakai Krater. Onderweg is het genieten van de vele kleine vogels, die er lustig op los zingen zoals het satijnachtig, glimmende zonnevogeltje.

Later die dag dalen we af in Empakai en nemen een prachtig pad dat ons door tropisch regenwoud voert langs mega grote bomen.

Beneden aangekomen vinden we de rust en sereniteit voor een reis naar binnen tijdens een mooie ademmeditatie op muziek.

Dag 4

Ngorongoro trekking TanzaniaDe volgende ochtend gaan we richting Akesha Campsite. Hier beginnen we parallel aan de Great Rift valley te lopen, de grote scheur die door Afrika loopt. In het dorpje Nayobi halen we extra water, verorberen onze lunch en genieten van de dorpsactiviteiten en het lieflijke landschap daar omheen. Ook worden de ezels hier bepakt en bezakt met onze bagage, tenten en de keukenspullen. De auto kan niet verder. Vandaar gaan we in een meditatief tempo onze sjamanistische wandeling vervolgen om in de bush rond een kampvuur alle indrukken te verwerken.

Dag 5

Heel vroeg in de morgen nuttigen we een vullend ontbijt om na een bizar mooie tocht het hoogland te verlaten en Lake Natron te bereiken. De tocht duurt 6 uur met pauzes.
Hoe lager we komen, hoe warmer het wordt, wat de reden is voor het vroege vertrek. Voorbij de rivier worden we opgewacht door Rama, die ons naar een relaxte Campsite brengt met zwembad. Lake Natron is een kaal woestijngebied. De schoonheid van het land zal je lang bijblijven. En wees niet verbaasd als er plotseling giraffen, zebra’s of kamelen voor je opduiken of nieuwsgierig naar je staan te kijken.

Dag 6

‘s Ochtends gaan we lopend naar Lake Natron. Hier heeft de grootste flamingo kolonie in de wereld zijn habitat en broedplek. Het landschap met de vreemde rotsformaties vormt een prachtig decor voor deze roze, tot de verbeelding sprekende watervogels. Na de lunch maken we een speelse, doldwaze tocht naar de waterval van Natron waar we kunnen relaxen, zwemmen en een kijkje kunnen nemen achter de waterval waar het romantisch toeven is.

Dag 7

De mensen die vandaag terugkeren naar Arusha gaan vanuit Mto Wa Mbu met lokaal vervoer of met de tweede landcruiser van ons. In Arusha worden ze opgewacht door onze gids en naar Ilboru safari Lodge gebracht, een heerlijk, sfeervol hotel met groot zwembad, heerlijke keuken en twee leuke winkeltjes met souvenirs. Hier kunnen ze relaxen en schoon en opgefrist op dag 8 vertrekken via Kilimanjaro naar huis.

Mensen die hebben verlengt met twee dagen blijven in Mto Wa Mbu om gezellig door ons favorite stadje te lopen, de winkeltjes en masaï markt te bekijken en die avond de beste pizza van Tanzania te eten uit een echte steenoven.

Dag 8

De mensen in Arusha vertrekken vandaag naar huis. Als het vliegtuig laat vertrekt, kunnen zij relaxen in het hotel of met onze gids een City Tour maken waarbij het moderne Afrikaanse museum een absolute aanrader is om de safari mee af te sluiten.

Karibu tena, we hopen dat je deze reis nooit meer zult vergeten.

De andere groep gaat vandaag naar Tarangire National Park. Dit park is vooral beroemd vanwege de vele olifanten en de prachtige Baobabs die door het landschap verspreid staan.
verder kun je hier leeuwen, luipaarden, zebra’s, wildebeesten en nog veel meer dieren spotten. ook is er een mooie lunchplek met uitzicht op de rivier, waar regelmatig dieren komen drinken.

Dag 9 en 10

Vandaag gaat de tweede groep naar Lake Manyara National Park. Dit gebied heeft een volstrekt ander, meer bosachtig decor. Het is beroemd vanwege de leeuwen die hier in bomen klimmen en slapen. Daarnaast heeft het gebied mooie landschappen zoals het land dat beïnvloed is in vormen en kleuren door de heetwaterbronnen die hier ontspringen. Dat trekt bijvoorbeeld prachtige vogel kolonies aan, waaronder storck families, flamingo’s of pelikanen.

Aan het eind van de middag vertrekken we naar Arusha waar ook deze groep zal worden gebracht naar Ilboru Safari Lodge. Geniet van deze plek.

Op dag 10 vertrekt ook deze groep naar huis. Afhankelijk van het tijdstip is een City Tour met museumbezoek een aanrader.