Wandeltocht Ngnorongoro

Dwars door het Ngorongoro Kraterhoogland loopt een eeuwenoud Masaipad van Nainokanoka naar Lake Natron. Tijdens deze achtdaagse safari keer je terug naar je roots door samen met ons en Masai dit pad te lopen. Het landschap dat je vergezelt is buitenaards mooi en de stilte volmaakt.

Daarnaast is het natuurlijk niet mogelijk om zonder gamedrive Tanzania te bezoeken. We nemen je dan ook mee naar Manyara Nationaal Park en Tarangire.

Het Reisshema

Dag 1

Aankomst op Kilimanjaro airport. Je wordt door ons opgehaald en naar L’ Oasis Meserani gebracht om de nacht door te brengen.

Dag 2

De volgende ochtend word je vroeg opgehaald en vertrekken we voor een game drive naar Manyara Nationaal Park. Manyara is een bosrijk park waar je veel wilde dieren zult gaan zien. ’s Avonds kampeer je bij Migunga Tented Camp onder de Acaciabomen, genietend van de vogels, apen en mongoose.

Dag 3

We rijden naar het dorp Endonyowas in Ngorongoro. Hier word je welkom geheten door onze Masai vrienden. We brengen met hen de middag door en kamperen ’s avonds in Olmoti.

Dag 4

De volgende ochtend worden de ezels bepakt en bezakt. Samen met twee Masai, onze gids en de kok vertrek je lopend naar Bulati, een dorpje aan de rand van Embulbul depression. Na een prachtige tocht kampeer je ’s avonds vlakbij het dorp en toch ook in het wild. Vergeet niet om ’s nachts even uit je tent te kijken.

Dag 5

Van Bulati begint een meer heuvelachtige tocht door de bushbush naar Empakai Krater. Onderweg is het genieten van de vele vogels en het prachtige volstrekt andere landschap. Die avond slaap je op de rand van de krater.

Dag 6

In de ochtend heb je tijd om in de krater af te dalen. Via een spectaculair pad door tropisch regenwoud kom je bij een groot meer terecht. Regelmatig zul je hier flamingos kunnen bewonderen. We worden opgehaald bij Empakai om terug te keren naar Mto Wa Mbu, een heerlijk bloeiend stadje bij Lake Manyara.

Dag 7

Vandaag ga je genieten van alle wilde dieren in Tarangire Nationaal Park. Dit park is vooral beroemd vanwege de grote kuddes olifanten en de baobabs. Die avond rijden we terug naar Arusha en brengen we je naar het luxe Safari Lodge dat fijne bedden, een heerlijk restaurant, een zwembad en een leuk winkeltje heeft. Daar kun je ontspannen nagenieten van een kort maar krachtig avontuur.