mindfulness solo retreat Tanzania

Waar wil je zijn deze winter?

Overwinteren in Tanzania iets voor jou?

Het aantal besmettingen met Covid 19 is deze week opnieuw gestegen in Nederland. In België zijn verschillende maatregelen om diezelfde reden weer aangescherpt. Barcelona in overwinteringsland Spanje is vanwege het toenemende aantal besmettingen van code geel naar code oranje gegaan (alleen noodzakelijke reizen) en aan vakantiegangers is meegegeven hun reis eventueel voortijdig af te breken. Kortom, een tweede golf is waarschijnlijker en in feite al begonnen. Ik volg de ontwikkelingen rond Covid 19 zoals een kat een muis volgt. Zowel de officiële visie als de tegengeluiden en onafhankelijke stemmen hebben mijn aandacht. Maar hoe je ook aankijkt tegen Covid 19, het beleid is duidelijk met bovenaan de 1,5 meter maatregel en daar heb je gewoon mee te maken.

solo retreatDe bui zien hangen

Gezien de ontwikkelingen zie ik de bui alleen maar meer hangen voor ouderen en andere risicogroepen. Ook al wordt er weer gesproken over verscherpte maatregelen die komen zodra de ziekenhuisopnames en IC’s weer beginnen te stijgen, ik denk niet dat de samenleving opnieuw gelockt kan worden zoals afgelopen maart. Gezien het feit dat er in Nederland maar 248 mensen zijn overleden binnen de werkzame leeftijd, zou het me verbazen als de “jongeren” zich weer laten beperken en de economie opnieuw laten beschadigen om ouderen en kwetsbaren te beschermen. Dit betekent dat ouderen en kwetsbaren in een drukkere samenleving meer risico gaan lopen en aangewezen zijn op zichzelf of mogelijk verregaande beperkingen krijgen opgelegd.

Dus waar wil je zijn deze winter?

Het zal een lange herfst en winterperiode worden omdat de 1,5 meter maatregel van kracht blijft, de hele cultuursector door diezelfde maatregel en de gebrekkige ventilatiesystemen onmogelijk kan functioneren. Festivals, evenementen en ander entertainment zeer riskant blijven. Samenkomsten van boven de ….. mensen verboden zullen zijn en als je een reis wilt maken om de lange winter te doorbreken, wordt je met de nek aangekeken omdat jij helpt het virus te verspreiden. Waar wil jij zijn deze winter?

Mwanza overwinterenTanzania is het land om deze winter naartoe te gaan voor een winterbreak of langere tijd

Het zonnetje schijnt in de vroege ochtend terwijl de grote diversiteit aan vogels lustig hun praatjes verkopen. Vanaf de veranda kijk ik naar de paradijselijke tuin waar de honden achter elkaar aan rennen, een arend met takje in zijn bek naar zijn nest vliegt, de boom vol mandarijntjes erom vraagt geplukt te worden en een oranje roos zijn weg klimmend zoekt naar het dak van mijn romantische, houten bungalow. Het ruime parkje is omheind en daarmee Coronaproof.

Mijn huis in Mwanza staat je ter beschikking. Van daaruit zijn er veel excursies te maken: het beroemde Serengeti ligt 2 uur verderop, Rubondo eiland is een 3 daags avontuur, boottochten, prachtige wandelingen, geslenter door deze unieke, in rotsformaties, gebouwde stad, een groot zwembad om de hoek en meer. Er is hier veel te ondernemen als je van de natuur houdt. En je zult het grootste deel van de tijd buiten leven in een warm klimaat.

business retreat TanzaniaGezondheid algemeen

Gewone medische zorg is goed ontwikkeld in Tanzania en heel goedkoop. Je hoeft je daar eigenlijk niet voor te verzekeren. Als het gaat om ernstiger aandoeningen dan moet je natuurlijk in Europa worden behandeld. Er is hier een groot ziekenhuis, meerdere goede privé klinieken en fysiotherapie. Probeer uit te zoeken welke verzekering vergoeding in het buitenland dekt en of je een aanvullende verzekering kunt afsluiten. Anders zijn er ook nog mogelijkheden om je in Tanzania te verzekeren.

Corona

Mocht je Corona krijgen, dan kun je bij mij in quarantaine blijven en verzorgd worden. Als je kiest voor het verblijf in de Lodge dan zullen zij een speciaal team op de hoogte brengen waarna je of in quarantaine blijft in de lodge of zo nodig opgenomen wordt in een kliniek of het grote ziekenhuis. De medische zorg heeft hier veel te bieden (ook zuurstof) behalve ventilators (en de vraag is of je daar aan moet willen liggen). Ze hebben er twee in Mwanza. In Dar Es Salaam zijn er veel meer en daar zou je eventueel naartoe vervoerd kunnen worden door Mindful Adventure. De kans is echter klein dat je Corona oploopt als je goed voor jezelf zorgt wat betekent dat je afstand houdt en geen drukke plekken opzoekt.

NB: De medische zorg in Tanzania heeft het goed gedaan. De klinieken en ziekenhuizen hebben het goed aangekund en het aantal doden is zeer beperkt gebleven.

Mindful Adventure is je contactpersoon

Vooraf, tijdens en na je verblijf is Mindful Adventure je contactpersoon. Afrika is een nieuwe , andere wereld. Het is fijn om terecht te kunnen bij mij en Rama. We kennen het land en de mensen goed en staan je bij wanneer nodig.

meditatieretraite TanzaniaImmuunsysteem versterken

Tijdens je verblijf is het mogelijk om samen met andere gasten of alleen een programma samen te stellen om je conditie en immuunsysteem te boosten. Alina is gediplomeerd natuurgeneeskundige en is coach, therapeut, ademtherapeut en meditatieleraar. Ze geeft yin yoga, bewegingsoefeningen en diverse meditaties waaronder ademsessies. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de groep.

Voeding

Eten in Tanzania is goedkoop. Je hebt een keuken ter beschikking en kunt als je dat wilt intekenen voor maaltijden. Er is een markt en grote supermarkt vlakbij.

Als je het mij vraagt

Ik ben blij dat ik in Tanzania ben en niet in Nederland en moet er niet aan denken om zo’n lange winter in Nederland binnen door te brengen. Eerlijk gezegd vind het ook riskant. Met een huis als het mijne heb ik mijn veiligheid voor het grootste deel in eigen hand. De risico’s zijn in Mwanza door de natuurlijke omstandigheden eerder kleiner dan groter. Maar natuurlijk moet ik ook vermelden dat er net als in Europa geen garanties zijn. Er kan neem ik aan altijd iets gebeuren.

Heb je interesse?

Lees er hier meer over

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.