Vakantiehuis Tanzania te huur

Zin om het leven in Tanzania te proeven?
Of heb je behoefte aan een sabbatical?

Alina van Mindful Adventure biedt haar vakantiehuis in Tanzania aan en daarmee de unieke mogelijkheid om deel uit te maken van de Oost-Afrikaanse cultuur. Je bent welkom in het prachtige Mwanza Rock City gelegen aan het Victoriameer. De ruime, houten tuinkamer staat op hoge “poten” in de grote tuin van Alina. Rond de tuin wonen Vervet apen (blue ball monkeys) in de oeroude mangobomen en het bamboebos, die regelmatig bananen en guave fruit komen pikken.

Glamping TanzaniaEen huis uit een sprookje

Het witte huis van Alina wordt omgeven door een grote tuin met een reus van een mangoboom,  avocadobomen, citroen- en bananenbomen, aloe vera’s en allerlei soorten bloemen en planten.

De tuin vibreert van vogelleven; roofvogels, kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogels of bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen en zelfs varanen.

De tuinkamer “Chumba ya Bustani”

Glamping in Mwanza Rock Cityoverwinteren in TanzaniaAchter het huis in de hoek van de tuin staat de tuinkamer met veranda. Op de veranda staat een comfortabel bankje en een hoektafel met stoelen. Binnen vind je een tweepersoonsbed, een hoekbank, een kastje voor je kleren. Je maakt gebruik van de badkamer in Alina’s huis. Buiten is een buitentoilet, handig voor in de nacht.

Het terrein wordt bewoont en bewaakt door een roedel geredde honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Zij hebben geen toegang tot de tuinkamer. Dat geeft rust.

De omgeving, uitgaan en excursies

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is  prachtig gelegen aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Mwanza is de poort naar de Serengeti en maar vier uur rijden naar het ruige vogel- en krokodilleneiland Rubondo. Ook zijn er dagtochten te maken zoals een sunset boottocht.

Mwanza heeft een grote markt in het centrum en meerdere gebieden waar je fijn en veilig kunt wandelen. Het huis van Alina ligt aan zo’n wandelgebied. Er zijn leuke buitenclubs met live muziek. Ook kun je heerlijk eten in (Indiase) restaurantjes. Je vindt er ook een lodge met diverse activiteiten zoals paardrijden en een wellness corner. Twintig minuten van het huis is een groot zwembad. Het openbaar vervoer bestaat uit busjes, motoren, bajaji’s (driewielers) en taxi’s en is goedkoop. Je kunt gebruik maken van betrouwbare contacten van Alina voor transport en uitstapjes.

Perfect klimaat

Het klimaat in Mwanza is heel fijn. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 35 graden. Je veranda biedt voldoende schaduw. Heerlijke omstandigheden dus voor een verblijf in Tanzania. Vrijwel altijd t-shirtjes en blote voeten weer.

Faciliteiten

vacation home TanzaniaJe maakt gebruik van de badkamer, een toilet en de keuken met opslagruimte in het huis van Alina. Er is een waterfilter, wasmachine, maar nergens televisie.
Internet krijg je door een simkaart aan te schaffen met bundel.

Alina heeft hulp van Leonarda die het huis en je banda één keer per week goed schoonmaakt. Leonarda is ook degene die alle maaltijden voor je verzorgt.

Gezondheid

  • Tijdens je verblijf in Tanzania biedt Alina naar wens drie keer per week één uur beweging, yoga, adem of mindfulness/meditatie in de ochtend of avond
  • De medische zorg is hier goed. Informeer bij je eigen verzekering naar de actuele regelingen rond vergoedingen. Heb je een buitenland dekking?

Kosten vakantiehuis Tanzania

De tuinkamer te huur mwanzaMet gebruik van buitentoilet,  badkamer/toilet in het huis, wasmachine, ijskast en elektriciteit. Eén keer per week grote schoonmaak.

€ 500 per week (single) incl 3 maaltijden per dag en onbeperkt gefilterd water
€ 775 per week (2 personen) incl 3 maaltijden per dag en onbeperkt gefilterd water.

Je kunt koffie of thee zetten in je tuinkamer.

meditatie TanzaniaYoga en meditatie

Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties:   € 45 per week

Taxi

Taxi via Alina van en naar het vliegveld kost 2x 40.000 tzs (2x 14 € ongeveer)

Voorbereiding en advisering vakantiehuis Tanzania

Als safaribedrijf is Mindful Adventure Tanzania specialist. We organiseren groepsreizen Tanzania voor familie en vrienden. We zullen je volledig informeren en ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid en het vertrek.

Karibu (welkom) in vakantiehuis Tanzania.