Tuinkamer te huur – het leven proeven in Tanzania

Chumba ya Bustani

Zin om een tijdje te wonen in Tanzania?
Of heb je behoefte aan een sabbatical?

Alina van Mindful Adventure biedt de mogelijkheid om te zijn temidden van een heel andere cultuur. Je bent welkom in het prachtige Mwanza Rock City gelegen aan het Victoriameer in Tanzania. De houten tuinkamer staat op hoge “poten” in de zeer ruime tuin van Alina. Rond de tuin wonen veel Vervet apen (blue ball monkeys) in de oeroude mangobomen en het bamboebos, die regelmatig bananen en guave fruit komen pikken. Vanaf je veranda kun je groot en klein zien zitten, lopen, ruzie maken en spelen.

Zeer geschikt voor een sabbatical, als je er even helemaal uit wilt om te herbezinnen. Je hebt veel privacy, maar ook de mogelijkheid om op zijn tijd je ervaringen te delen met Alina als je dat prettig vindt.

Glamping TanzaniaEen huis uit een sprookje

Alina woont in een romantisch, oud, wit huis dat doet denken aan een Belgische boerderij. Het huis is smaakvol ingericht. Het ligt aan het Victoriameer in een gebied dat beschermd wordt door de kerk. Daardoor is het rustig, vredig en veilig. Het vrijstaande huis wordt omgeven door een zeer ruime tuin. De tuin heeft een oude reuze mangoboom, avocadobomen, een citroenboom, een passion, drie bananenplanten, aloe vera’s en allerlei soorten bloemen en planten.

De tuin vibreert van vogelleven; roofvogels, kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogels en bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen en soms komt er een varaan langs.

De tuinkamer “Chumba ya Bustani”

Glamping in Mwanza Rock Cityoverwinteren in TanzaniaAchter het huis in de hoek van de tuin staat de tuinkamer, hoger opgezet met een veranda. Op de veranda staat een comfortabel bankje en een hoektafel met stoelen. Binnen vind je een tweepersoonsbed, een hoekbank, een kastje voor je kleren. Er is warme verlichting. Je maakt gebruik van de badkamer in Alina’s huis. Buiten is een buitentoilet, handig voor in de nacht.

Het terrein wordt bewoont en bewaakt door een roedel leuke honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Zij hebben geen toegang tot de tuinkamer. Dat geeft rust. Maar aan de honden valt niet te ontsnappen, dus je moet wel van planten, bomen en dieren houden.

De omgeving, uitgaan en excursies

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is een ruime stad, prachtig gelegen aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Mwanza is de poort naar de Serengeti en maar vier uur rijden naar het ruige vogel- en krokodilleneiland Rubondo. Ook zijn er dagtochten te maken zoals een boottocht, hoppend van eiland naar eiland.

Mwanza heeft een grote markt in het centrum en meerdere gebieden waar je fijn en veilig kunt wandelen. Het huis van Alina ligt aan zo’n wandelgebied. Er zijn leuke buitenclubs met live muziek. Ook kun je heerlijk eten in (Indiase) restaurantjes. Je vindt er ook een lodge met diverse activiteiten zoals paardrijden en een wellness corner. Twintig minuten van het huis is een groot zwembad. Het openbaar vervoer bestaat uit busjes, motoren, bajaji’s (driewielers) en taxi’s en is goedkoop. Je kunt gebruik maken van betrouwbare contacten van Alina voor allerlei zaken.

Perfect klimaat

Het klimaat in Mwanza is heel fijn. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 35 graden. Je veranda biedt voldoende schaduw. Heerlijke omstandigheden dus voor een verblijf in Tanzania. Vrijwel altijd t-shirtjes en blote voeten weer.

Faciliteiten

Het vrijstaande huis is een oude witte, stenen bungalow met een grote veranda voor en achter het huis. Er zijn twee slaapkamers, een ruime woonkamer, het Mindful Adventure kantoor, een badkamer, een toilet en een keuken met opslagruimte. Er is een waterfilter, wasmachine, maar nergens televisie.
Internet krijg je door een simkaart aan te schaffen met bundel. Dat werkt prima.

Mindfulness solo retreat TanzaniaAlina heeft hulp van Leonarda die het huis en je banda één keer per week goed schoonmaakt en voor de tuin zorgt. Verder houdt je zelf of met elkaar de banda schoon. Leonarda is ook degene die alle maaltijden voor je verzorgt. Alina woont in het huis en is regelmatig beschikbaar voor vragen en de nodige service behalve als ze op safari is.

Algemene gezondheid

  • Tijdens je verblijf in Tanzania biedt Alina bij aanwezigheid drie keer per week één uur beweging, yoga, adem of mindfulness/meditatie in de ochtend of avond als je dat wilt.
  • De medische zorg is hier goed. Medische kosten zijn zeer betaalbaar in Tanzania. Informeer verder bij je eigen verzekering naar de actuele regelingen rond vergoedingen. Heb je een buitenland dekking?

Kosten tuinkamer in Mwanza

De tuinkamer te huur mwanzaDe tuinkamer met gebruik van buitentoilet,  badkamer/toilet in het huis, wasmachine, ijskast en elektriciteit. Eén keer per week grote schoonmaak.
€ 500 per week (single) incl 3 maaltijden per dag en onbeperkt gefilterd water
€ 775 per week (2 personen) incl 3 maaltijden per dag en onbeperkt gefilterd water.

Je kunt koffie of thee zetten in je tuinkamer.

meditatie TanzaniaYoga en meditatie

Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties: € 45 per week

Voorbereiding en advisering verblijf in Tanzania

Mindful Adventure heeft veel ervaring als safari bedrijf. We zullen je volledig informeren en ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid en het vertrek. Taxi via Alina kost 2x 40.000 tzs (2x 14 € ongeveer)

Karibu (welkom) in Tanzania.