• Ruimte

  Ngorongoro wandelvakantie
 • Ontmoeten

 • Stilte

 • Ontspannen

  mediteren in de natuur
 • Delen

  Delen
 • Schoonheid

  Serengeti zonsondergang

Avontuurlijke retraites in Tanzania

Helderheid & tevredenheid vinden in de wildernis?

Ben jij klaar voor een buitengewoon avontuur in de ongerepte wildernis van Tanzania?
Mindful Adventure organiseert betoverende reizen die je helpen om uit de hectiek van het moderne leven te stappen. Vervolgens combineren we de opwinding van een wildlife-safari met de diepgang van coaching en meditatie. De wilde natuur van Tanzania biedt het perfecte decor om beperkende patronen los te laten en contact te maken met het magische stukje goud binnen in je. Van daaruit kan je leven veranderen in de richting van: meer regie over je leven, meer helderheid en een subtiele tevredenheid vanuit je hart met wat er is.

De “big five” van Mindful Adventure

 • Je opnieuw verbinden met de natuur door je zintuigen te openen voor je omgeving
 • Herkennen dat je vastzit in het automatisch produceren van gedachten en leren wat nodig is om de cyclus van gedachten en herhaalde gevoelens te doorbreken
 • De verschuiving van blijven steken in je weerstand naar acceptatie en oprecht meeleven
 • Meer vitaliteit en gezondheid door dichtbij de realiteit te blijven
 • Meer regie over je eigen mind krijgen met behulp van concrete tools.

healing circle Charlie Smith

De grote meditatie

Ondanks onze naam is Mindful Adventure niet beperkt tot alleen mindfulness-technieken. We hebben een rugzak vol coaching- en meditatiemethoden, technieken en oefeningen uit verschillende disciplines en tradities. Denk hierbij aan Vipassana, The Work, Healing Circles, Rituelen, Ceremonies, Ademwerk, Bio-energetica, Verhalenvertelling, Live muziek, Zingende schalen, Schudden, Delen, Stilte-meditaties en nog veel meer.

In onderstaande video kun je zien wat je kunt verwachten tijdens een mindfulness natuurreis van Mindful Adventure.

Een actieve retraite, back to the basics

“Dompel jezelf onder in een actieve retraite en herontdek de essentie van de natuur”

Ontdek onze mindfulness natuur-retraites, speciaal ontworpen voor kleine groepen, variërend van 4 tot maximaal 9-12 deelnemers. Elke groep wordt begeleid door een ervaren en gepassioneerde coach, terwijl het toegewijde team van Mindful Adventure, inclusief jouw gids Rama en kok Proches, ervoor zorgen dat jouw reis veilig en prettig verloopt.

Ervaar de vrijheid van ongerepte natuur terwijl we trektochten maken en overnachten in avontuurlijke bush-kampen. Je wordt omringd door de rauwe schoonheid van de wildernis. Wees gerust, jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en we bieden een vrijwel complete kampeeruitrusting voor voldoende comfort. Bij bepaalde retraites bieden we ook de mogelijkheid om te verblijven in pensions, hotels, resorts of lodges om jouw ervaring te verrijken.”

Hieronder vind je een overzicht van al onze mindfulness natuurreizen.

Masai mannen

Waarom Mindful Adventure?

Mindful Adventure is een sympathiek, kleinschalig reisbureau dat gespecialiseerd is in het aanbieden van “off the beaten track” safari’s in Tanzania. We combineren dit tijdens groepsreizen met coachingsthema’s met als doel om te leren meer ontspannen en tevreden te leven.

Wij bieden………

Spirituele reis Mindful Adventure

Hear the Voice of Silence – 14 dagen

Deze mindfulness reis heeft alles wat een reis naar Afrika moet hebben. Al lopend door het bizar mooie krater hoogland word je vanzelf overweldigd door de schoonheid en authenticiteit van het landschap. De natuur- en meditatie oefeningen zijn levensveranderend op een subtiele en verzachtende manier.

Usambara hart safari

The Heart touches the Sky – 9 dagen

De ingrediënten van de 9 daagse hart retraite: een spannende wandelsafari en gamedrive tussen wilde dieren door Arusha Nationaal Park, trek je wandelschoenen aan voor drie dagen lopen in de Usambara Mountains, chill out aan het strand van Pangani, beleef het verleden in het romantische Bagomoyo en leef iedere dag vanuit je hart met behulp van meditaties en coaching.

mannensafari Mark van Welzenis

Walk the Rhythm of the Earth – 14 dagen

Een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Een wandel- en kampeersafari voor mannen met coach Bart Wiegers. We nemen je mee op een avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar die bron waar vanuit als vanzelf je krachtige potentieel als man opborrelt. Iedere dag zet je een stap vooruit op het kwetsbare pad naar jouw waarheid en deel je deze met je broeders.

exchange between bushmen and western men

Vrij mens zijn – 14 dagen

Op pad met een groep mannen ga je op zoek naar dat wat je hart je laat zien over wie je bent en je echte missie hier op aarde. Gedurende een zevendaagse trekking maak je contact met je denkpatronen, je gevoelens, je verlangens, je angsten en ben je bereid deze kwetsbaar te delen met je broeders en te bevragen op waarheid. Waarheid maakt altijd vrij. Deze reis gaat over het afpellen verouderde rollen en een nieuw perspectief op wat het betekent als man in je authentieke kracht te staan.

Chimpansees Tanzania

Chimpansee Tour – Mindfulness Healing

Een echte off the beaten track reis naar het paradijselijke Mahale met z’n chimpansees, Lake Tanganyika, wildpark Ruaha en een jungle trekking in Rungwe Mountains. Het mindfulness thema van deze coaching reis is vertrouwen. Onderzoek de kern van je stress en beweeg je naar meer vertrouwen in het leven. Highlight is de cacao ceremonie in de bush rond Mbeya.

Strand Tanzania

Live your Colors – vrouwenreis 15 dagen

De zuidelijke regio van Tanzania straalt een oeroude en aardse essentie uit. De natuur is gevuld met diepgaande helende energie, bruisend leven en betoverende symfonieën van ongetemde geluiden. Te midden van deze wilde chaos bestaat er echter een serene stilte die de lucht doordringt. Deze betoverende atmosfeer vormt een poort naar buitengewone avonturen en maakt het een ideale omgeving voor een opmerkelijke vrouwen-retraite.

Mindfulness intensive retreats

Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, een pauze van de dagelijkse druk, een kans om een nieuw perspectief te krijgen, of verlang je trauma, angsten en gevoelens van depressie te overwinnen, deze retraite biedt een stimulerende omgeving die je ondersteunt op je ontdekkingsreis naar jezelf. Gun jezelf de tijd om te ontspannen, te reflecteren en hernieuwde inspiratie te vinden te midden van de rustige ambiance van Alina in Mwanza, Tanzania.

Repack Your Bag safari

Leiderschapsreis – Repack Your Bag – 8 dagen

Een leiderschapsreis voor één of twee personen. Je gebruikt de ongerepte natuur in Tanzania om je stevig te wortelen in het hebben van meer regie over je eigen mind. Je haalt wat oud en achterhaald is uit je rugzak om deze vervolgens met een nieuw inspirerend perspectief te vullen. Verleng je retraite  met een bezoek aan het beroemde Serengeti.

hiking Ngorongoro

Walking on common ground – liefdesretraite – 8 dagen

Een mindfulness liefdesretraite in de vorm van een wandel- en kampeersafari voor familie-, partner- en vriendengroepen door het adembenemende Ngorongoro Krater Hoogland. Met iedere stap leer je jezelf oprecht in te brengen, verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften en ruimte te houden naar het verhaal van de ander(en). Hierdoor komen tijdens oefeningen en “sharings” de gespannen of zelfs vastgelopen verhoudingen in een nieuw, verzacht perspectief te staan.

Safari’s zonder mindfulness programma

Wat we allemaal graag willen op een verre reis of tijdens de kortere tours vanuit Tanzania zelf, is op stap te gaan met een professioneel en vriendelijk team van mensen, die veiligheid en service voorop hebben staan.

Het is nu mogelijk om onze kleinschalige groeps- en privésafari’s in Tanzania ook zonder een mindfulness programma te doen en naar eigen behoefte vorm te geven.

Klik hier voor een overzicht van deze reizen.

Karibu Tanzania (welkom in Tanzania)

e-book een mindfulness avontuur

Reisvoorwaarden & privacy

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Ga naar de reisvoorwaarden

Privacy vinden wij als organisatie heel belangrijk en daarom geven wij hierover heldere en transparante informatie. Ga naar de privacyverklaring