Een 9 daagse wandel- en strandsafari in Tanzania

Usambara Mountains steelt je hart. Dat begint al meteen als je de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag. Daarnaast krijg je een drumles en leer je pottenbakken bij een groep lokale vrouwen.
De bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
In Tanga, een van de levendigste stadjes van Tanzania dat ligt aan de Indische oceaan kun je slenterend door het stadje op adem komen, bezoek je de Amboni grotten of ga je chillen op het strand en neemt een frisse duik in de zee.
Saadani wildpark vormt een stijlvolle afsluiter.

Extra aandacht voor je hart
Door het programma heen zijn diverse meditatietechnieken, bewegings- en natuuroefeningen geweven. Maar het lieflijke van Usambara, het extatische van Mambo World Viewpoint, het levendige en speelse van Tanga en het avontuurlijke van Saadani vragen vooral om extra aandacht voor je hart. Het doel is om een week rond te lopen zonder hoofd; in je hart te zijn, met anderen te praten vanuit je hart, te stralen uit je hart en je hart open te houden wat er ook gebeurt.

Het gekwetste hart
Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

Dag 1

Je vliegt vandaag naar Kilimanjaro airport in Tanzania. Daar wordt je door ons opgehaald en naar Babylon Lodge in Marangu gebracht. Babylon Lodge is een artistiek ogend hotel in de voetheuvels van de Kilimanjaro. Het is van alle gemakken voorzien.

Dag 2

In de ochtend beginnen we met bewegingsoefeningen of yoga. Daarna nemen we de tijd om kennis te maken en een begin te maken met het Mindful programma op een fijne plek. We hebben een lunch in Marangu en rijden naar Lushoto in Usambara Mountains. Je slaapt in het Lawns Hotel.
Na aankomst is er tijd om de omgeving te verkennen, waarbij we zeker Irente Viewpoint even gaan bekijken. Daarna eet je in het hotel.

Usambara Mountains

Dag 3

Je begint de dag met een meditatie buiten, waarna je gaat ontbijten. Dan neemt onze lokale gids Dennis Munga je mee voor je eerste wandeldag (15 km). Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart witte Colobus aap. Je doet een mooie hartoefening, eet de heerlijke Usambara guacamole voor lunch en vervolgt de prachtige wandeling door boerenland en bossen tot je arriveert bij Papaa Moze Lodge om de avond door te brengen. Je gids is Dennis Munga die geboren en getogen is in Usambara en te zien is op de foto.

Usambara Mountains

Dag 4

Na een half uur yoga en later ontbijt start je de tweede wandeldag. 
Je loopt vandaag door boerenland, hebt een ontmoeting met de lokale Shambaa tribe, leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van opdrachtjes tijdens het lopen. Ergens die dag vinden we een plek voor een bijzondere ademmeditatie op muziek. Die avond slaap je in Magumba Hill Lodge.

Dag 5

Op je laatste wandeldag begin je in de vroege ochtend met een ochtendmeditatie. Daarna vertrekken we via de bossen van Shagayu naar het dorpje Sunga waar we samen met de lokale mensen een heerlijke lunch eten. Voor de lunch zoeken we een plekje voor onszelf in de natuur waar je een speciale dialoog met jezelf gaat houden. Die middag passeren we een pottenbakkerij waar je kunt leren een pot te maken. Aan het eind van de middag kom je aan bij Mambo Viewpoint. Het uitzicht over Tsavo in West Kenia, Kilimanjaro, Mkomazi Nationaal Park en de bergen is wereldklasse en bovendien mogen we hier samen een onvergetelijke zonsondergang meemaken.
Je eindigt de dag met een drumming optreden en les, waarna je gaat slapen in Mambo Cliff Inn.

Dag 6

Na je ochtendmeditatie op een mooie plek met uitzicht worden we opgehaald met de landcruisers en verlaten in de ochtend Usambara Mountains. We rijden naar Tanga (2 uur). Tanga is een heerlijk, levendig stadje aan de Indische oceaan. Slenterend door de straten wordt je vanzelf verliefd op het authentieke karakter van straten en gebouwen, de markten, de vrolijke optochten van zingende mensen, de mannen die buiten een populair spel aan het doen zijn en alle lekkers dat uitgestald ligt langs de straten.
Een wandeling langs het strand is ook fijn voordat je in het Panori Hotel wegkruipt om uit te rusten van een enerverende dag.

Dag 7

We hebben vaak ladingen zitten vanuit onze kindertijd op vrij bewegen. Wat anderen ervan zullen vinden en of we niet lastig gevonden worden of te uitdagend weerhoud ons ervan spontane impulsen van het lichaam te volgen. Je ochtend beginnen met een dansmeditatie op het strand is een plezier voor je hart. Wat je geleerd hebt bij Mindfulness helpt je om je vrij te voelen van de oude boodschappen dat het raar is of zelfs gevaarlijk om je vrij te bewegen.
Vandaag ben je vrij om te doen waar je zin in hebt. Je kunt aan het strand liggen en zwemmen of het stadje verder verkennen.  Optioneel is een bezoek aan de Amboni grotten. Deze 10 grotten zijn 150 miljoen jaar geleden gevormd en beslaan 234 km2.
Later vandaag trekken we zuidwaarts naar Ushongo Bay. Daar slaap je bij Drifters Lodge. Voor het eten wordt er nog een Mindful programma aangeboden op het strand.

Dag 8

Een reis naar Tanzania is niet compleet zonder een bezoek aan een wildpark. Het bijzondere aan Saadani is de ligging aan zee. Het is mogelijk groene schildpadden, walvissen en dolfijnen te spotten. Daarnaast zijn er wilde dieren als leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffes en meer.
Ooit olifanten zien spelen in de zee? Ze zijn dol op golven.
Geniet van een waterrijke  speurtocht in Saadani Nationaal Park.

Dag 9

Na een mooie Mindful afronding,  brengen we je naar Dar Es Salaam om vandaag op tijd terug te vliegen naar huis.

Safari njema na Karibu tena –een goede reis, je bent altijd weer welkom-.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met Zanzibar. Neem hierover contact met ons op.