hartsafari Tanzania

Een 9 daagse wandel en strand Hartsafari

Je begint deze safari met een wandeltocht en gamedrive in Arusha Nationaal Park. Dit wildpark blinkt uit door zijn prachtige landschappen en de mogelijkheid te voet door het gebied te trekken en dieren te spotten.

Dan trekken we verder naar Usambara Mountains, die onmiddelijk je hart zullen stelen. Dat begint al meteen als je de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure.

Hier ga je een driedaagse wandeling maken van 4-6 uur per dag plus pauzes. Je loopt door dorpjes, landbouwvelden, berggebied en jungle.
De bekroning van je prachtige tocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.

Van Usambara ga je naar Ushongo Bay om daar twee dagen van ongerept strand te genieten. Hier gaan we chillen,  zwemmen, vis eten op een onconventioneel, romantisch plekje aan de zee, en optioneel snorkelen.

Van Ushongo Bay rijden we de laatste dag naar Bagomoyo Bay voor een historische tour. Bagomoyo Bay heeft veel historische plekken maar vooral verhalen als centraal punt voor de slavenhandel. Daarna rijden we je op tijd naar het vliegveld voor de nachtvlucht nar huis.

Door het programma heen zijn diverse meditatietechnieken, bewegings- en natuuroefeningen geweven. Maar het lieflijke van Usambara, het extatische van Mambo World Viewpoint, het relaxte en vrije van Ushongo Bay en het verleden van Bagomoyo Bay vragen vooral om extra aandacht voor je hart.

Het gekwetste hart
Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De hartmeditaties en oefeningen steunen je hierbij.