Lake Natron

Terug naar de essentie van de natuur

kijken in oneindige ruimte

Op reis gaan met Mindful Adventure in de ongerepte natuur van Ngorongoro en Serengeti, de oer-jungle in het zuiden of een diepgaande reset tijdens de solo-retreat is niet zomaar een reis. Het is een reis terug naar de essentie van de natuur, te zijn zonder materiële luxe, wifi, moderne prikkels, afleiding van buitenaf met als doel te reconnecten met je eigen essentie en de essentie van het leven zelf.

Dat klinkt groot en dat is het ook. Het is potentieel levensveranderend. En dat woord verschijnt dan ook regelmatig in onze reviews.

Reizen is beladen tegenwoordig en ook voor een duurzaam bedrijf als Mindful Adventure is het paradoxaal om het klimaat te belasten door te vliegen, met als doel bij te dragen aan een wereld die bewoond en bestuurd word door mensen die vanuit hun echte zelf beslissingen nemen. Mensen die denken, voelen en handelen vanuit liefde voor het geheel, in plaats van hun eigen belangen voor ogen te hebben.

Het verschil tussen mind en essentie

Het gaat er bij ons om dat meer en meer mensen inzien wat het verschil is tussen onze mind; die denk- en gevoelswereld van binnen die aangestuurd word door overlevingsdrang, en wie je “daarachter” werkelijk bent. Je bent een in en in liefdevol, intelligent en krachtig wezen, in staat in harmonie met de natuur te leven.

Mindful Adventure doet niet anders in Tanzania, met krachtige hulp van de ongerepte natuur, de oerstilte en eindeloze ruimte, je een pad te tonen naar die plek van binnen, waar vanuit je angsten verbleken en je als vanzelf die dingen loslaat, die je bestaan en ons bestaan als mensen op deze planeet niet dienen.

jezelf zijnDe grootste illusie die we hebben

We hebben van jongs af aan geleerd dat we onze gedachten en gevoelens zijn in plaats van hebben. Elk moment kunnen daardoor onze gedachten en gevoelens ons meesleuren in kritiekloze overtuigingen, besluiten en gedrag aangestuurd door defensieve patronen.

Dit diep verankerde geloof dat we onze gedachten en gevoelens zijn, maakt dat we zwakke afspiegelingen zijn en blijven van wat we in potentie te bieden hebben. Dit geloof in onze nietigheid maakt dat we onze planeet verkwanselen in plaats van hoeden. We verkwanselen het vanuit de behoefte van onze mind aan het ultieme levenscomfort. De prijs die we voor onze verslaving aan gemak en veiligheid betalen is dat we beroofd worden van onze diepe connectie met het leven zelf, met de natuur, met onze eigen natuurlijke levenslust, met onze liefdevolle natuur.

wegzwemmenWegzwemmen uit de verwarring

We hebben veel mensen nodig die uit de verwarring over onze ware identiteit weg zwemmen. Ze zijn er, maar nog veel te weinig. Helaas, ook op de spirituele markt zijn er verborgen en openlijke mind agenda’s; de hippe yogapakjes, luxe retreat oorden, oppervlakkige mindfulness en andere trainingen. Je mag het een westerse jungle noemen. Boeddhistische leraar Shogyam Trungpa noemde het treffend de spirituele kermis. En toch heeft het allemaal nut. Het bereikt een grote groep mensen. De stap naar een ander perspectief wordt daarmee steeds kleiner.

Vanuit de mind, vanuit onze identificatie met onze aangeleerde denk- en gevoelswereld gaat het paradijs op aarde nooit gebeuren. De wortels van ons brein, onze mind slurpen uit lagen, die niets anders dan zelfbehoud en zelfidentificatie als doel hebben. Dat zal nooit veranderen. Dat is de aard van onze mind/brein. En dat is trouwens allemaal prima als je de mind als je gereedschap ziet en niet als jijzelf.

Onze natuur is een en al pracht, liefde, helderheid en oerkracht

Mijn hoop voor de toekomst ligt bij mensen die voorbij de mind sturen, zodat we onszelf in al onze pracht, onze liefde, onze helderheid, onze oerkracht ontmoeten. Dan is er geen weg terug meer. Dan is er geen houden meer aan.

Mindful Adventure heeft die missie. En Tanzania is een uniek decor om die missie te kunnen dienen. De natuur hier heeft een ongereptheid en goddelijke schoonheid die maakt dat het makkelijker is om de schoonheid van je eigen en andermans ziel te herkennen. De natuur is in dit land nog in charge. Het land is chaotisch, onvoorspelbaar, “imperfect” volgens onze westerse normen, en weet onze weg naar meer ruimte tussen wie we zijn en wat we (vaak automatisch) denken en voelen daardoor prima te ondersteunen.

persoonlijk leiderschapDe reis terug naar de natuur levert je uiteindelijk die prachtige mindfulness glimlach op, die je verbinding met een subtiele tevredenheid naar buiten brengt. Het is alles wat je nodig hebt om je leven met voldoening en vertrouwen te leven.

Het is hierom dat wat wij doen, vanuit de intentie die we hebben, wat ons betreft onder de reizen valt die het waard zijn om voor te vliegen. Kan het niet overal? Natuurlijk kan het overal, maar er zijn plekken waar het makkelijker is om “het” te zien.

Onze natuur reizen gaan over persoonlijk leiderschap

Al onze reizen en retreats gaan in de basis over persoonlijk leiderschap, d.w.z. herkennen dat je je gedachten en gevoelens niet bent maar hebt. Vanuit die herkenning ontstaat er ruimte tussen jou en je denk- en gevoelswereld. In die ruimte is onthechting en keren je vrijheid, je liefde, je tevredenheid, je helderheid, je compleet zijn terug.

Daar bovenop hebben onze reizen specifieke aandachtspunten:

The heart touches the sky: persoonlijk leiderschap in combinatie met aandacht voor hartskwaliteiten als verbinding, tevredenheid, harmonie, zijn met wat er is. Vertrek: Vrijdag 24 februari tot en met 4 maart. Optioneel verlenging naar Zanzibar 4 tot en met 6 of 7 maart 2023. Deze reis is gegarandeerd.

Hear the voice of silence – Ngorongoro Serengeti safari: de nadruk ligt grotendeels op persoonlijk leiderschap in combinatie met het onderzoeken en doorbreken van belemmerende patronen. Vertrek: 28 juli tot en met 10 aug 2023. Optioneel verlenging naar Usambara Mountains 11 tot en met 14 aug 2023.

Walk the rhythm of the Earth – mannensafari: 14 daagse safari voor mannen. Persoonlijk leiderschap in combi met mannen thema’s. Vertrek in September 2023. Exacte datum volgt.
Let op! Deze mannensafari gaat zich verplaatsen van Ngorongoro Lake Natron naar het zuiden van Tanzania o.l.v. Ralph Nelissen van hartgedragen leiderschap. Optioneel verlenging Zanzibar.

Living your colors – vrouwensafari: een 15 daagse safari voor vrouwen. Persoonlijk leiderschap in combi met vrouwen thema’s. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt.

leiderschapsreis Tanzania
Coaching mindfulness retreat intensive: één op één coaching op maat met als doel persoonlijk leiderschap in combi met eigen actuele vraagstukken. Het doel is een nieuw perspectief te krijgen en te ankeren in jezelf, je belemmeringen, de ander en het leven gedurende een of meer weken. Data het hele jaar door in overleg. Optioneel Serengeti safari na afloop.

Walking on common ground: 8 daagse wandelsafari met privé-coaching tot verbroedering/verzustering in Ngorongoro en Lake Natron. Ergens kun je elkaar onderweg kwijtraken. Er is een eenzaamheid in het contact gekomen. Hoe kun je je als geliefden, vrienden, familie opnieuw met elkaar verbinden?: Vertrek: het hele jaar. Data in overleg. Optioneel: Wildpark safari na afloop.

Zakelijke reis: Repack your bag: een 8 daagse solo-retreat intensive in persoonlijk leiderschap in Ngorongoro en Lake Natron. Vertrek: het hele jaar mogelijk. Data in overleg.

Karibu Tanzania!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.