Coaching-mindfulness solo retreat Tanzania

Een adempauze

Mindfulness solo retreat TanzaniaWanneer je het gevoel hebt vast te lopen in de relatie met jezelf, je werk, je relatie, je kinderen of je worstelt met levensvragen, depressiviteit en/of vermoeidheid is het misschien tijd voor een adempauze.
Of je bent tevreden met jezelf en je leven maar wilt graag investeren in het krijgen van meer regie over je eigen denk- en gevoelswereld.
Ook als je het gevoel hebt alles al te hebben geprobeerd, maar niets “hielp” om ontspannener en dus gelukkiger te worden, ben je welkom.

Kom in Tanzania ontdekken hoe je tot een hele andere kijk en beleving kunt komen van je “problemen”

Mindfulness solo retreat TanzaniaHet is niet vreemd dat je af en toe een adempauze nodig hebt, en de behoefte voelt om uit alle vertrouwde maar vaak ook belemmerende gewoonten en patronen te stappen. Je maakt daarmee ruimte voor kwaliteitstijd om een reis naar binnen te maken, helderheid te krijgen op wat je in de weg zit, te voelen wat erover te voelen is, de wortels daarvan schoon te maken en geïnspireerde stappen te zetten om de oude weg anders te lopen of een nieuwe weg in te slaan.

Ik geloof er erg in dat het je veel te bieden heeft als je op zo’n moment een gestructureerde vorm van zelfonderzoek krijgt aangeboden, daar zelfstandigheid in ontwikkeld, zodat je er altijd op terug kunt vallen, wanneer het leven je voor kleine of grote uitdagingen stelt.
De methode die ik je als coach, mindfulness-  en meditatieleraar bied, is levensveranderend en leidt gegarandeerd tot meer regie over je mind, levensgeluk en helderheid.
Om dat tot in je diepste vezels te ervaren is het nodig om wat je leert een langere periode met mij in de buurt toe te passen.

Je bent voor deze Mindfulness solo retreat welkom in mijn romantische huis in Mwanza, Tanzania. Het huis ligt 10 minuten van Lake Victoria.

Mindfulness solo retreat TanzaniaDe dagindeling

7.30 uur: lichaamsbeweging (bio-energetica, yoga)
8.00 uur: ontbijt en douchen
9.00-12.00 uur: coachingsprogramma en meditaties
12.00-16.00: vrij
16.30-18.30: individuele sessies (2-3 per week) of zelfstandig toepassen van opdrachten vanuit het ochtendprogramma
De avonden zijn vrij

De maaltijden en het huis worden verzorgd door Leonarda. Ontbijt en avondeten hebben we samen. De lunch is open.

Wat je mag verwachten

www.mindfuladventure.nlVerblijf in een gezellig huis met heerlijke veranda en een grote, prachtige tuin vol bloemen, fruitbomen en kruiden. De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, bijeneters. Ook vind je er kleurige salamanders. Een roofvogelpaar vliegt op en af van het nest.

Een fijn, warm klimaat en je bent dus veel buiten

Een eigen kamer met wifi

Een levensveranderend perspectief op jezelf en de wereld om je heen

Een innerlijke reis naar meer vrijheid en geluk

Een uitgebalanceerd, beproefd coaching programma op maat:

  • iedere ochtend lichaamsoefeningen en/of meditatietechnieken
  • coaching-wandelingen
  • 2 individuele coaching-sessies per week (bij een verblijf van 1 week zijn er 3 sessies)
  • inzicht in je mind en hoe je meester wordt en blijft over je eigen mind.
  • opdrachten om zelfstandig uit te werken
Wat je niet kunt verwachten
  • volledige stilte. Mwanza is een stad en stilte en levendigheid wisselen elkaar af.
  • een diervrij verblijf
Op safari naar Serengeti, Rubondo Eiland, Ukerewe, Gombe Nationaal Park (chimps) of Saanane Nationaal Park

Je kunt als je dat wilt je retreat combineren met:
* vrijwilligerswerk in en om Mwanza Rock City
* een avontuurlijke safari met onze gids.
* ofwel een groepssafari met behulp van safari sharing.

Mindfulness solo retreat TanzaniaOver Alina de Vilder

Ik heb 30 jaar ervaring als therapeut, coach, meditatieleraar en counselor. In 2014 heb in Mindful Adventure opgericht; een safaribedrijf dat “off the beaten track” safari’s in Tanzania combineert met diverse coaching-trajecten en meditatievormen zoals onder andere mindfulness.
Mijn missie is om je in contact te brengen met je vermogen tot helderheid, liefde, creativiteit, vernieuwing en in de basis blije natuur. Ik laat je graag zien hoe je krachtig leiding neemt over je eigen mind/brein en de weg vindt naar een geïnspireerd en avontuurlijk leven. De wilde natuur in Tanzania helpt me daar geweldig bij.

De kosten
particulieren zakelijk tarief leidinggevenden/managers en medewerkers met een outplacement budget
1 week  €            1.100  €                     1.300  €     1.600
10 dagen  €            1.450  €                     1.650  €     1.950
2 weken  €            1.910  €                     2.110  €     2.510
3 weken  €            2.595  €                     2.895  €     3.295

Mindfulness solo retreat TanzaniaInclusief:
* verblijf
* alle maaltijden, fruit, koffie, thee en water
* een dagelijks solo-retraite programma op maat

Exclusief:
* vliegticket en visum
* eventuele safari’s en andere excursies
* eventuele vrijwilligersbijdrage
* alcoholische dranken, frisdranken en snacks

Data: in overleg

Review

Toen ik in voorjaar 2019 zag dat Alina de Vilder ‘solo retraites’ zou gaan toevoegen aan haar Mindful Adventure pakket, was ik onmiddellijk geïnteresseerd. Ik had behoefte aan een diepere afdaling in mezelf en wilde daarin niets achterhouden. Daarom was het niet het moment voor bijvoorbeeld een groepssafari. Wel had ik het idee dat het toegevoegde waarde kon hebben om dit proces helemaal in den vreemde –Tanzania dus- in te gaan en ook juist bij iemand die zelf de grote stap had gezet uit het relatieve comfort van Nederland naar het grote onbekende van een totaal andere cultuur in hartje Afrika. Ik zou Alina’s eerste Solo Retreat deelnemer worden en had gezien mijn ‘doel’ meteen voor de volle drie-weken-solo-retraite geopteerd, geen lichtvaardige keuze.

Inmiddels ben ik al weer twee maanden terug, en ik kan zeggen dat die eerste intuïtie klopte en dat ik een enorm waardevolle retraite heb gehad, waar ik vaardigheden en zienswijzen heb opgedaan waaruit ik elke dag put. Door mijn grootste valkuilen tijdens de retraite niet uit te weg te (kunnen) gaan en door de dagelijkse herhaling van oefeningen is er een paadje in me ‘uitgehouwen’ waarop ik blijk te kunnen terugvallen ook als ik er even helemaal ‘uit lag’.

Wat ik graag over Alina als sparring partner, coach en therapeute kwijt wil, is dat zij over een ton aan direct parate, professionele ervaring beschikt en dat ze dat combineert met een ongelooflijk heldere,  on-sentimentele blik.  Ze biedt niets aan dat ze niet zelf ook als ‘ervaringsdeskundige’, dus van binnenuit, kent en daar waar het zinvol lijkt, deelt ze daarover met gemak en in openheid.

Alina biedt een prima werkende ‘dagstructuur’ met een aantal vaste waarden. Maar ze heeft het zelfvertrouwen om als ‘de dingen anders lopen’ daarop te reageren, te improviseren, koers te wijzigen. Ze kijkt goed wat iemand nodig heeft en past daar de oefeningen en meditaties, eigenlijk de hele retraite, op aan. En ze kan tegen een stootje, dus als er iets is dat je dwarszit kan je gerust aankloppen.

Alina als gastvrouw is een hoofdstuk apart: zij leeft met twee enthousiaste jonge (waak)honden en twee katten in een huis dat staat in een omheinde tuin zo groot als een klein park; waar tijdens de grote regenstormen stroomstoringen zijn en modderstromen; met soms behoorlijk lawaai vanaf de weg of van verderop door versterkte kerkdiensten of festivalgeluiden. De hitte kán tijdens de vrije uurtjes na de lunch net te veel zijn om veel anders te willen dan een siësta. Alina deelt haar leven en ruime huis met veel gemak en dat maakt het ook weer gemakkelijk om zelf precies te zoeken wat je nodig hebt aan ‘tijd alleen’.

Een van de leukste dingen qua ‘verblijf’ waren de maaltijden, met zorg bereid door Leonarda. Alina had Leonarda ingevoerd in een gevariëerd, ook Europees, menu, en wow: het was dag na dag hartstikke lekker!

Marina, Amsterdam, Nederland