Het leven proeven in Tanzania

Zin om een tijdje in een vakantiehuis of sahara tent in Tanzania te leven?

Mindful Adventure biedt de mogelijkheid om een vakantiehuis of saharatent in Tanzania te huren, temidden van een heel andere cultuur. Je bent welkom in het prachtige Mwanza Rock City gelegen aan het Victoriameer in Tanzania. Je kunt kiezen tussen een houten bungalow plus grote veranda of een verblijf in een hoger gelegen sahara tent met houten veranda in het bossige gedeelte van de grote tuin.

Zeer geschikt voor een vakantie met je gezin of vrienden of een sabbatical, als je er even helemaal uit wilt om te herbezinnen.Je hebt veel privacy maar ook de mogelijkheid om op zijn tijd je ervaringen te delen met anderen als je dat fijn vindt.

bijenetersEen huis uit een tropisch sprookje

Alina woont in een romantisch vakantiehuis met een grote veranda dat omringd wordt door een paradijselijke tuin vol bloemen, fruitbomen, en kruiden. Het vakantiehuis, regelrecht uit een tropisch sprookje, is warm ingericht en herbergt twee kamers voor twee tot vier gasten.

De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogels en bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen. Een roofvogelpaar vliegt op en af van het nest en regelmatig komen er vervet aapjes van boom tot boom springen om mandarijntjes te pikken.

Achter het huis heeft Alina op een hoger gelegen gedeelte een sahara tent gezet. Deze staat op een magische plek en heeft een houten vloer. De tent is vooral je slaapkamer maar verder leef je buiten op de veranda onder een oude mangoboom, waar je eet, werkt of chillt. Het uitzicht is fantastisch.

Het terrein wordt bewoond en bewaakt door vijf leuke honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Je moet dus wel van planten, bomen en dieren houden.

De omgeving, uitgaan en excursies

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is een ruime stad, prachtig gelegen aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Mwanza is de poort naar de Serengeti en maar vier uur rijden naar het ruige vogel- en krokodilleneiland Rubondo. Ook zijn er dagtochten te maken zoals een boottocht, hoppend van eiland naar eiland.

Mwanza heeft een geweldige markt in het centrum en meerdere gebieden waar je fijn en veilig kunt wandelen. Er zijn leuke buitenclubs met live muziek. Ook kun je heerlijk eten in restaurantjes. Je vindt er ook een lodge met diverse activiteiten zoals paardrijden en een wellness corner. Niet ver van het huis is een groot zwembad. Het openbaar vervoer bestaat uit busjes, motoren, bajaji’s (driewielers) en taxi’s en is goedkoop.

vakantiehuis TanzaniaHet perfecte klimaat

Het klimaat in Mwanza is het beste in Tanzania. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 35 graden. De veranda biedt voldoende schaduw. De absolute luchtvochtigheid ligt het hele jaar door hoog (boven de 9 en meestal boven de 13), Heerlijke omstandigheden dus voor een verblijf in Tanzania.

Faciliteiten

Het vrijstaande huis is een houten bungalow met een grote veranda Er zijn twee kamers voor gasten, een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en twee toiletten. Daarnaast is er een klein kantoor van Mindful Adventure. Daarmee is het huis geschikt voor maximaal twee keer twee personen. Het kan dus gebeuren dat je de faciliteiten deelt met nog twee gasten. We beschikken over een waterfilter, wifi, een geluidsinstallatie maar geen televisie. Het huis ligt dichtbij het centrum en vlakbij het Victoriameer.

Mwanza is een stad. Je zit dicht bij het centrum en een winkelcentrum. Er is veel levendigheid en er zijn veel nabije mogelijkheden voor bezigheden en uitjes. Dat maakt het leven in Mwanza makkelijk en gezellig. Er zijn ook stadse geluiden zoals verkeer, muziek en kerkgezang of een moskee.

Alina heeft hulp van Leonarda die het huis en je kamer één keer per week goed schoonmaakt en voor de tuin zorgt. Verder houdt je zelf of met elkaar het huis schoon. Leonarda is ook degene die op verzoek boodschappen kan doen en heerlijke, gezonde maaltijden voor je kan verzorgen wanneer je zelf even geen zin hebt om te koken. Alina woont zelf ook op het terrein en is regelmatig beschikbaar voor vragen en de nodige service.

Algemene gezondheid en Corona update

Corona heeft in Tanzania weinig voeten aan de grond gekregen. Gelukkig. Het afgelopen jaar hebben we in vrijheid en zonder alle stress van het Westen doorgebracht.

  • Tijdens je verblijf in Tanzania biedt Alina bij aanwezigheid drie keer per week één uur beweging, yoga en mindfulness/meditatie in de ochtend of avond.
  • Een goede kliniek en het grote ziekenhuis van Mwanza zijn dichtbij. Medische kosten zijn zeer betaalbaar in Tanzania. Informeer verder bij je eigen verzekering naar de actuele regelingen rond vergoedingen.

individual coaching

Kosten vakantiehuis en glamping in Tanzania

Pakket A: Een kamer met gebruik van woonkamer, keuken, badkamer, toilet, veranda, voortuin, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.
€ 210 per week (1 persoon in 1 kamer en zelf koken)
€ 300 per week (2 personen in 1 kamer en zelf koken)
Bij een verblijf vanaf 4 weken:
Vakantiehuis: Euro 625
Glamping: Euro 575

Pakket B: De sahara tent met gebruik van buitentoilet, keuken en badkamer/toilet in het huis, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.
€ 175 per week (1 persoon in de tent, zelf koken)
€ 275 per week (2 personen in de tent, zelf koken)

Pakket C: Pakket A/B plus maaltijden inclusief boodschappen
€ 125 per week pp voor alle maaltijden plus boodschappen,
€ 65 per week pp voor alleen het diner of de lunch (grote maaltijd)

Package D: per 4 weken:
€ 625: Een kamer met gebruik van woonkamer, keuken, badkamer, toilet, veranda, voortuin, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.
€ 575: glamping; De sahara tent met gebruik van buitentoilet, keuken en badkamer/toilet in het huis, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.

Dranken niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.
Inbegrepen: onbeperkt water via de waterfilter en thee

NB: Je kunt naar wens intekenen voor individuele maaltijden van Leonarda op doordeweekse dagen.
Ontbijt: € 4 pp; Lunch: € 10 pp; Avondeten: € 5 pp

Yoga en meditatie
Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties: € 30 per week

Voorbereiding en advisering verblijf in Tanzania
Mindful Adventure heeft veel ervaring als safari bedrijf. We zullen je volledig informeren en ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid i.v.m. Covid 19 en het vertrek. Je wordt uiteraard door ons opgehaald en afgezet op het vliegveld van Mwanza.

Karibu (welkom) in Tanzania.