Op safari in Tanzania

Ben je op zoek naar een unieke safari in Tanzania? Wil je graag van de gebaande paden af? Zoek je naar een ervaring van de overweldigende natuur van Tanzania? Met z’n bijzondere flora én fauna? Heb je interesse in een actieve safari? Wil je graag wandelen in Tanzania? Dan heb je misschien wel je ideale safari planner gevonden!

Wij adviseren je graag. Mindful Adventure is gespecialiseerd in wandel-, kampeer- en natuurreizen in en om Mwanza, Serengeti, Ngorongoro, Usambara Mountains en het kustgebied van Tanzania. Aanbevolen door lonely planet 2018

Wij zijn gevestigd in Mwanza Tanzania en gespecialiseerd in safari’s in de noordwest regio van Tanzania. Niet veel mensen gaan naar Rubondo of Gombe, een echte aanrader! Mwanza ligt vlakbij de westgate van Serengeti, dus is een ideaal startpunt voor een gamedrive in Serengeti. Een van onze bestsellers is de Ngorongoro trekking.

We bieden campingreizen en zorgen voor alle uitrusting. Kamperen is echt aan te bevelen in Tanzania, want het brengt je heel dicht bij de natuur. Je kunt kiezen voor de basics (slapen in bush camps in lichtgewicht tenten, bijv. in de Ngorongoro Krater Hooglanden) of voor het zogenaamde glamping in luxe tented camps (bijvoorbeeld in Serengeti). Bij al deze safari’s wordt je begeleid door onze gids en kok.

Deze reizen maken we voor jou op maat. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van populaire natuurreizen. Neem voor een advies op maat contact met ons op.

Serengeti gamedrive

Speuren naar wilde dieren in Serengeti

Een dagtocht of meerdaagse tour over de eindeloze vlakten van het beroemdste wildpark ter wereld; de Serengeti. Iedere dag moeten miljoenen wilde dieren  hier zien te overleven. Ieder van hen is een magnifiek wezen, een unieke creatie van het leven. Hen te ontmoeten in hun natuurlijke, vrije omgeving is opwindend, indrukwekkend, ontroerend, soms confronterend en zeker onvergetelijk.

Back to the roots in Ngorongoro Krater Hoogland

Een zevendaagse wandeltocht door een van de mooiste gebieden ter wereld. Hier te lopen en te zijn in eeuwige stilte is voorbij je imaginatie. De moderne wereld is aan Ngorongoro voorbij gegaan. Een dorpje wordt wakker volgens een eeuwenoud ritueel. Jakhalzen, adelaars, zebra’s, hyena’s, olifanten en meer vinden hier hun thuis. Welkom terug bij je roots.

Ukerewe kingfisher

Life vogelconcerten op Rubondo Island

Rubondo is wild, chaotisch, oer, rauw en puur. Tijdens de twee uur durende boottocht naar het eiland worden je vele vogelsoorten getoond. En hier te lopen is precies zoals een wandeling moet zijn. De nijlpaarden en soms krokodillen drijven relaxed in het meer als jij je tent opent in de ochtend of uit je huisje stapt. En overal vlinders en vogelconcerten om je heen.

Gombe Chimp

Lachen met chimps bij Gombe aan het paradijselijke Tanganyika meer

De ontmoeting met chimansees is als een blik in de spiegel. Terwijl we bij hen zijn, kan er van alles gebeuren; vechten, spelen, schreeuwen, hysterisch op en neer springen, paren, lieve glimlachen en tedere aanrakingen, lui in de boom zwieren, jou observeren en nadoen. Er valt veel te herkennen. Geniet ervan!