Waarom overwinteren in Tanzania?

Er is veel discussie, tegenstrijdige informatie en daardoor verwarring rond alles wat linkt met Covid 19. Wij moeten concluderen dat we het niet weten. Zelf proberen we zoveel mogelijk ons gezonde verstand te volgen. De tweede golf lijkt begonnen en dat betekent dat het een lange herfst- en winterperiode kan gaan worden, vooral voor ouderen en andere risicogroepen.
De belangrijkste vraag aan jou is: Hoe stel je jezelf de komende herfst en winter voor? Hoe wil je leven? Waar wil je zijn? Hoe ga je daar zorg dragen voor je eigen veiligheid?

Opnieuw een volledige lock down inclusief schiphol lijkt ons niet waarschijnlijk. En als dat toch gebeurt, is Tanzania dan niet een lonkend alternatief? Stel je onderstaande voordelen van een overwintering of “winterbreak” eens voor:

bijenetersOverwinteren of een winter “break” houden bij Alina in Tanzania

Alina woont in Mwanza Rock City aan het Victoriameer in Tanzania. Zij woont in een romantisch huis met een grote veranda dat omringd wordt door een paradijselijke tuin vol bloemen, fruitbomen, en kruiden.

Een huis uit een tropisch sprookje. De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogeltjes en bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen. Een roofvogelpaar vliegt op en af van het nest en regelmatig komen er vervet aapjes langs springen van boom tot boom om mandarijntjes te pikken.
Het huis wordt bewaakt door drie leuke honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Je moet dus wel van planten, bomen en dieren houden om je heen.

Het klimaat

Het klimaat in Mwanza is het beste in Tanzania. Het heeft een soort gemiddelde warmte. Het is niet vaak heel heet (meestal tussen de 20 en 30 graden) en ook niet koud zoals in Arusha en het zuiden. Het hele jaar door ligt de absolute luchtvochtigheid hoog (boven de 9 en meestal boven de 13) waar het virus niet goed tegen kan.

overwinteringFaciliteiten

Het vrijstaande huis is een houten bungalow met een hele grote veranda, woonkamer, keuken, badkamer en twee toiletten. Daarnaast zijn er een rustig kantoor van Mindful Adventure en twee slaapkamers. Het is daarmee geschikt voor maximaal twee stellen, maar alleen kan natuurlijk ook. Er is wifi, een geluidsinstallatie maar geen televisie. Het huis ligt dichtbij het centrum en vlakbij het Victoriameer.

Alina heeft hulp van Leonarda die een keer per week je kamer goed schoonmaakt en voor de tuin zorgt. Leonarda is ook degene die op verzoek boodschappen kan doen en heerlijke, gezonde maaltijden voor je kan verzorgen wanneer je zelf even geen zin hebt om te koken.

Uitgaan en excursiemogelijkheden tijdens je overwintering

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is een ruime prachtig gelegen stad aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Het is de poort naar de Serengeti en maar 3,5 uur rijden van het ruige Rubondo vogeleiland vandaan. Ook zijn er vele dagtochten te maken zoals een boottocht, hoppend van eiland naar eiland. Mwanza heeft een geweldige markt in het centrum en meerdere wijken waar je fijn en veilig kunt wandelen zeker als je een hond meeneemt. Er zijn leuke buiten clubs met life muziek. Er is een lodge met diverse activiteiten als paardrijden en een wellness corner. Vlakbij het huis is een groot zwembad.
De meeste activiteiten vinden buiten plaats, waar het virus nauwelijks verspreidt, zeker als je voldoende afstand houdt.

Natuurlijke condities

Afrika’s subsahara voldoet aan alle natuurlijke condities om verspreiding van het virus af te remmen. Mede daardoor is Tanzania sinds begin juni Covid vrij. De Tanzanianen hebben hun gewone leven weer vrolijk opgepakt, een heel andere sfeer dan Europa.

Ondersteunende maatregelen die je zelf kunt nemen tijdens je overwintering

* 1,5 meter afstand houden en mensen daarom verzoeken.
* Mondkapjes dragen waar veel mensen zijn
* Niet of zo weinig mogelijk binnen eten in een restaurant
* Geen binnen- maar buiten activiteiten doen
* Niet in gesloten kerken komen
* Niet naar grote evenementen gaan, eventueel wel een evenement buiten maar met mondkapje en weggaan als het te druk is.

Gezondheid

* Tijdens je overwintering of winterpauze biedt Alina drie keer per week 1 uur beweging, yoga en meditatie in de ochtend.
* Het grote ziekenhuis van Mwanza is dichtbij.

individual coachingPakketten tijdens winterpauze

Pakket A: Een kamer huren met gebruik van keuken, douche, toilet, woonkamer, veranda, voortuin, wifi, gas en licht.
€ 225 per week voor 1 of 2 personen
€ 375 per week voor 3 of 4 personen
Je kunt naar wens intekenen voor maaltijden op doordeweekse dagen.

Pakket B: Pakket A plus maaltijden inclusief boodschappen
A. Ontbijt: € 3,50 per dag pp incl. koffie en thee
B. Lunch (de warme maaltijd): € 6,50 pp
C. Licht diner: € 4,00 pp
Dranken niet inbegrepen (wel water via waterfilter), tenzij anders vermeld.

Yoga en meditatie
Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties: € 120 per maand voor de hele groep of € 40 pp

Overwintering
Voor overwintering van 1 persoon gelden andere tarieven! Neem contact op.

Voorbereiding overwintering of winterpauze
Mindful Adventure heeft veel ervaring als safari bedrijf. We zullen je volledig ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid i.v.m. Covid 19 en het vertrek. Het huis is volledig Corona proof doordat het afgescheiden is van de stadse omgeving. Mocht je toch Corona oplopen, dan zul je tijdens je quarantaine goed worden verzorgd door Alina en Leonarda. Het is fijn om tijdens je quarantaine veel buiten te zijn op de veranda of in de tuin.

Karibu (welkom) in Tanzania