Overwinteren in Tanzania

Gun jezelf een sabbatical en kies voor een leven buiten en in vrijheid.

Ten gevolge van de Corona crisis bieden wij mogelijkheden voor een winterbreak in Mwanza Rock City gelegen aan het Victoriameer in Tanzania. Afrika is nu immers het veiligste continent om te zijn en dé plek om alle beperkingen en verdeelde meningen uit het Westen achter je te laten. Je kunt kiezen tussen een ruime slaapkamer in een houten bungalow plus grote veranda of een verblijf in een hoger gelegen sahara tent met houten veranda in het bossige gedeelte van de tuin.

Let op! Het is ook mogelijk om in de zomerperiode een kamer of tent te huren!

bijenetersRomantisch huis of luxe safari-tent

Alina woont in een romantisch huis met een grote veranda dat omringd wordt door een paradijselijke tuin vol bloemen, fruitbomen, en kruiden. Het huis, regelrecht uit een tropisch sprookje, is warm ingericht en herbergt twee kamers voor twee tot vier gasten.

De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogels en bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen. Een roofvogelpaar vliegt op en af van het nest en regelmatig komen er vervet aapjes van boom tot boom springen om mandarijntjes te pikken.

Achter het huis heeft Alina op een hoger gelegen gedeelte een sahara tent gezet. Deze staat op een magische plek en heeft een houten vloer. De tent is vooral je slaapkamer maar verder leef je buiten op de veranda onder een oude mangoboom, waar je eet, werkt of chillt. Het uitzicht is fantastisch.

Het terrein wordt bewoond door drie leuke honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Je moet dus wel van planten, bomen en dieren houden.

De omgeving, uitgaan en excursies

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is een ruime stad, prachtig gelegen aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Mwanza is de poort naar de Serengeti en maar vier uur rijden naar het ruige vogel- en krokodilleneiland Rubondo. Ook zijn er dagtochten te maken zoals een boottocht, hoppend van eiland naar eiland.

Mwanza heeft een geweldige markt in het centrum en meerdere gebieden waar je fijn en veilig kunt wandelen. Er zijn leuke buitenclubs met live muziek. Je vindt er ook een lodge met diverse activiteiten zoals paardrijden en een wellness corner. Niet ver van het huis is een groot zwembad. Het openbaar vervoer bestaat uit busjes, motoren, bajaji’s (driewielers) en taxi’s en is goedkoop. De meeste activiteiten vinden buiten plaats, waar het virus nauwelijks verspreidt, zeker als je voldoende afstand houdt.

vakantiehuis TanzaniaHet perfecte klimaat om te overwinteren

Het klimaat in Mwanza is het beste in Tanzania. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 30 graden. De absolute luchtvochtigheid ligt het hele jaar door hoog (boven de 9 en meestal boven de 13), het coronavirus gedijt hier niet goed bij. Heerlijke omstandigheden dus om te komen overwinteren in Tanzania.

Faciliteiten

Het vrijstaande huis is een houten bungalow met een grote veranda Er zijn twee kamers voor gasten, een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en twee toiletten. Daarnaast is er een klein kantoor van Mindful Adventure. Daarmee is het huis geschikt voor maximaal twee keer twee personen. Het kan dus gebeuren dat je de faciliteiten deelt met nog twee of drie gasten. We beschikken over een waterfilter, wifi, een geluidsinstallatie maar geen televisie. Het huis ligt dichtbij het centrum en vlakbij het Victoriameer.

Mwanza is een stad. Je zit dicht bij het centrum en een winkelcentrum. Er is veel levendigheid en er zijn veel nabije mogelijkheden voor bezigheden en uitjes. Dat maakt het leven in Mwanza makkelijk en gezellig. Er zijn ook stadse geluiden zoals verkeer, muziek en kerkgezang of een moskee.

Alina heeft hulp van Leonarda die één keer per week je kamer goed schoonmaakt en voor de tuin zorgt. Verder houdt je zelf of met elkaar het huis schoon. Leonarda is ook degene die op verzoek boodschappen kan doen en heerlijke, gezonde maaltijden voor je kan verzorgen wanneer je zelf even geen zin hebt om te koken. Alina woont zelf ook op het terrein en is regelmatig beschikbaar voor vragen en de nodige service.

Corona en ondersteunende maatregelen tijdens je winterbreak

Corona is sinds kort teruggekeerd in Dar Es Salaam en op Zanzibar, de twee plekken waar ook in maart en april de piek zat. In Dar Es Salaam zijn veel moderne gebouwen zonder goede ventilatie of met airco en leven mensen dicht op elkaar. Op Zanzibar brengen toeristen het binnen. In Mwanza is nog geen meldingen van corona besmettingen bekend. Mwanza is een ruim opgezette stad vanwege alle bijzondere rotsformaties die overal liggen.

Het huis is omringd met een grote tuin en omgeven met een hek. Ook in het huis kun je afspreken voldoende afstand te houden en goede afspraken maken over het gebruik van gemeenschappelijke ruimten. Verder leef je natuurlijk vooral buiten. Deze omgeving is veilig maar verder ben je zelf verantwoordelijkheid voor het nemen van ondersteunende maatregelen. Denk aan:

  • 1,5 meter afstand houden en mensen daarom verzoeken
  • Mondkapjes dragen waar veel mensen zijn
  • Niet of zo weinig mogelijk binnen eten in een restaurant
  • Geen binnen- maar buiten activiteiten doen
  • Niet in gesloten kerken komen
  • Niet naar grote evenementen gaan, eventueel wel een evenement buiten maar met mondkapje en weggaan als het te druk is.
  • Gezond eten, voldoende beweging en bekende supplementen als vit. C, vit. D, zink en selenium. Je kunt hier verder de dag starten met kurkuma en citroen in warm water.

Zorg dragen voor je gezondheid in Tanzania

  • Tijdens je periode van overwinteren in Tanzania biedt Alina bij aanwezigheid drie keer per week één uur beweging, yoga en mindfulness/meditatie in de ochtend of avond.
  • Het grote ziekenhuis van Mwanza is dichtbij. Medische kosten zijn zeer betaalbaar in Tanzania. Informeer verder bij je eigen verzekering naar de actuele regelingen rond vergoedingen.

individual coaching

Kosten overwinteren in Tanzania

Pakket A: Een kamer met gebruik van woonkamer, keuken, badkamer, toilet, veranda, voortuin, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.
€ 200 per week (1 persoon in 1 kamer)
€ 225 per week (2 personen in 1 kamer)

Pakket B: De tent met gebruik van buitentoilet, keuken en badkamer in het huis, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit.
€ 200 per week (1 persoon in de tent)
€ 225 per week (2 personen in de tent)

Pakket C: Pakket A/B plus maaltijden inclusief boodschappen
€ 98 per week pp voor alle maaltijden plus service
€ 60 per week pp voor alleen het diner

Dranken niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.
Inbegrepen: onbeperkt water uit de waterfilter

NB: Je kunt naar wens intekenen voor individuele maaltijden van Leonarda op doordeweekse dagen.

Yoga en meditatie
Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties: € 30 per week

Voorbereiding en advisering overwinteren in Tanzania
Mindful Adventure heeft veel ervaring als safari bedrijf. We zullen je volledig ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid i.v.m. Covid 19 en het vertrek. Je wordt uiteraard door ons opgehaald en afgezet op het vliegveld van Mwanza.

Karibu (welkom) in Tanzania.