Mannenreis – Hartgedragen leiderschap

Met coach Ralph Nelissen

Ga je mee op het natuurpad van hartgedragen leiderschap?

Tanzania is een ruig en ongekend mooi land waar je nog volledig in contact kan zijn met de natuur, die daar in volle pracht aanwezig is. Het is een perfecte plek voor een reis in en met jezelf op het vlak van hartgedragen leiderschap, en de natuur is een mooie spiegel voor je innerlijke natuur(lijkheid).

Je gaat op pad met een groep mannen en zult op zoek gaan naar authentieke daadkracht vanuit rust, wat mooie kwaliteiten zijn binnen leiderschapsontwikkeling. Het avontuur roept en de vraag is of jij bereid bent om jezelf uit te dagen, zowel fysiek als ook emotioneel, want je gaat jezelf tegenkomen en dat is ook waar Ralph als begeleider, jou graag wil ontmoeten.

Let’s do it. Kwetsbaar en krachtig.
Los van aannames, beelden, en overtuigingen over hoe iets moet gaan, ontmoet je de man die je werkelijk bent.

Je gaat werken met 7 pijlers tijdens een 7 daagse jungle-trekking.

  • Basis veiligheid
  • Levenskracht
  • Innerlijke kracht
  • Communicatie
  • Richting
  • Aanwezigheid
  • Het hart als kompas

Ralph Nelissen neemt je graag mee op deze bijzondere, krachtige tocht:

“Hartgedragen leiderschap betekent voor mij dat je jezelf losmaakt van de oude beelden, oordelen en aannames over jezelf als man en hoe je leven eruit hoort te zien, die je al te lang beperken. Hierdoor maak je plek voor dat wat je hart je laat zien over wie je werkelijk bent en wat je echt wilt leven. Daarmee neem je de verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf op je en neem je jouw plek vanuit authentieke kracht in”. 

Tijdens deze hartgedragen leiderschap reis wordt je uitgedaagd om jezelf aan te kijken. Daarin maakt Ralph verbinding met je, zodat jullie samen op reis gaan. Van man tot man: oprecht en eerlijk.

Als je mee wilt, vindt er eerst een telefonisch gesprek plaats, zodat je kennis kunt maken, en je met Ralph kunt delen wat je aantrekt in dit avontuur. Dankzij dit gesprek kan Ralph alvast met je afstemmen, en dat helpt hem om je te kunnen begeleiden.

Over Ralph Nelissen

Pad van de man

Ralph: “Hartgedragen leiderschap gaat over het ontdekken van jouw waarheid en het innemen van jouw unieke plek (als man) hier op aarde. Als je op je plek staat, kunnen je daadkracht en liefde stromen en daardoor kan je als man je liefdevolle kracht inzetten voor dat wat er in je hart leeft. Het is een spannend avontuur dat gaat over ‘kwetsbaarheid’ en laat dat nou een enorme oerkracht zijn.

Het is mijn rol om jou te prikkelen en het hoeft niet altijd comfortabel te zijn. Juist in het oncomfortabel zijn kun je veel van jezelf leren ontdekken. Het is dan ook de plek die ik van harte uitnodig om samen met jou te zijn. Ik wil je graag zien/horen en samen met jou kijken wat er diep in jou tot leven wil komen.

Ik ben systemisch coach en werk lichaamsgericht. Verder maak ik gebruik van rituelen en ceremonies omdat ik deze zo krachtig vindt aansluiten bij het ontwikkelen van leiderschap”.

Tanzania is een prachtig land om de natuur in je wakker te maken.
Rauw, echt, authentiek en vol met leven.

Ga je mee? Ik kijk ernaar uit

Hart gedragen leiderschap in Tanzania

Optioneel: verlenging naar Zanzibar

Na afloop bieden we de mogelijkheid tot een verlenging naar Zanzibar. Je kunt kiezen uit een pakket van 3 dagen en 2 nachten of een pakket van 4 dagen en 3 nachten. Wil je graag naar Zanzibar maar heb je andere wensen, dan kunnen we daarover overleggen.

jungle trekking mannenreis

Dag 1

Je arriveert laat in de avond (ongeveer 22.00 uur) op het vliegveld van Dar Es Salaam. Dar Es Salaam is de poort naar Zuid Tanzania, het prachtige, jungle rijke en veel minder toeristische deel van het land, waar je een nog onbekend avontuur mag gaan beleven.

We halen je op met een Costa bus van het moderne vliegveld en brengen je naar Kipepeo Beach, liggend aan de tropisch, turquoise kleurende Indische oceaan. In het Zuiden van Dar Es Salaam vind je nog kilometers witte stranden. Hier breng je de nacht door en het is de volgende ochtend heerlijk om ’s ochtends van je bed in het aangename zeewater te springen. Je reis is begonnen.

Kipepeo Beach village mensafari Tanzania

Dag 2

Na het ontbijt ben je welkom voor je eerste mannencirkel om beter kennis te maken met elkaar en met Ralph die jullie deze safari zal begeleiden Intenties, verwachtingen, vragen over de safari en alles wat voor jou en ons belangrijk is, kunnen hier besproken worden.

Na de mannencirkel trek je naar Morogoro aan de voet van het Uluguru gebergte (5-6 uur). In dit bergstadje, op Simbamwenni, begint je kampeertocht. Simbamwenni is een sympathieke lodge met natuur camping waar je kunt genieten van een zwembad, een bescheiden bar, gezellige zithoek en meestal warme douches. Je slaapt in onze trekkerstenten op safari matrassen. Er is tijd voor een mannenprogramma.

Simbamwenni campsite mensafari Tanzania

Dag 3

In de ochtend vertrek je naar een belangrijke plek van bestemming, namelijk Ifakara aan de voet van Udzungwa Mountains (5 uur). Hier bevindt zich de poort die je doorgaat voor je zevendaagse wandeltrekking, waarbij je iedere dag loopt op een specifiek (mannelijk) archetype. Achtereenvolgens komen aan bod de wildeman, de minnaar, de krijger, de nar, de magiër, de wijze man en de koning.

Onderweg crossen we door Mikumi Wildpark. Er is een redelijke kans dat je hier al wat wilde dieren gaat zien, zoals bijvoorbeeld giraffes, impala’s, zebra’s of zelfs een olifant.

Je komt later in de middag aan bij het prachtig gelegen Udzungwa Forest Tented Camp van onze vriend Boniface en van onze apenvriendjes. Vaak maken de aapjes voor je neus hun lachwekkende capriolen. Hier ga je een nacht en later deze week nog een nacht bivakkeren.

Dag 4, 5, 6, 7, 8 en 9

Hier begint je vuurdoop. Je wandeltocht en ook je persoonlijke, innerlijke reis starten hier aan de voet van de bergen. Het pad van de man begint al meteen met een gestaag omhoog lopend paadje, dat voert door bos en langs rivieren en meertjes. Meer en meer verandert het land in een chaotische jungle waar je geniet van de geuren en de kleuren van de flora en de inheemse bomen en struiken om je heen. Hoe verder je doordringt in de jungle hoe meer wilde dieren je gaat tegenkomen. Ook beklim je de piek van de berg wat je fabelachtige uitzichten gaat opleveren. Dat is een pittige klim dus zorg dat je in conditie bent.

Je overnacht in jungle kampen zonder voorzieningen. De kok en dragers van het eten en je bagage lopen met je mee. Jij draagt een rugzak met je waardevolle spullen, een lichtgewicht tent en kleding. Kijk goed wat je bij je gids kunt achterlaten, zodat je niet teveel meezeult.

Ook kom je veel rivieren, meertjes en watervallen tegen. In deze natuurlijke omgeving kun je gerust een natuurbad nemen. ’s Avonds wordt er een verwarmend vuur gemaakt. Op dag 9 keer je terug naar Udzungwa Forest Tented camp om daar de nacht door te brengen.

Je wandelt dagelijks 5 à 7 uur.

waterfall udzungwa mountains

Dag 10

Met plezier nemen we je opnieuw de Udzungwa Mountains in voor de unieke tocht omhoog langs Sanje Falls, een highlight van het Zuiden, Uniek vanwege de flora en fauna. Je pad wordt omgeven met oude (medicijn)bomen. De atmosfeer is oer en zuiver. Deze tocht is steiler en vermoeiender maar we gaan pole pole (rustig aan) met aandacht voor de omgeving.

De waterval heeft drie verdiepingen. Op de tweede verdieping zul je de nacht doorbrengen, heb je een weergaloos natuurlijk viewpoint over eindeloos land en zal je waarschijnlijk een fantastische zonsondergang beleven. Op de derde etage wacht je nog een verrassing. Hier vindt de bekroning van je queste plaats. Hier slapen in het bushcamp is echt romantisch en onvergetelijk. Karibu Sanje Falls, de bedding voor je koningschap.

Bovenop Sanje Falls

Dag 11

mannensafari Tanzania RuahaProbeer te voelen hoe je deze ochtend af wilt dalen (1,5 uur). Het is je afscheid van Udzungwa Mountains, waar je van alles hebt mogen beleven. Eenmaal beneden “please, please” neem een verse kokosnoot die je door lokale mensen wordt aangeboden en drink hem leeg. Zoiets heerlijks proef je niet vaak.

Plof neer in een landcruiser om in ongeveer 6/7 uur tijd naar Iringa te rijden. Iringa is de poort  naar Ruaha National Park, een van de mooiste wildparken van Tanzania. Je overnacht bij Chogela Campsite in Tungamalenga village.

Dag 12

Na het vroege ontbijt ga je naar Ruaha wildpark. Ruaha is vooral beroemd vanwege het mooie park, de grote troepen leeuwen, cheetahs en de aanwezigheid van de bedreigde groepen wilde honden, die je vrijwel nergens anders meer tegenkomt. Maar je ziet er ook olifanten, allerlei soorten gazelles en meer dan 500 soorten vogels. Je kampeert opnieuw bij Chogela Campsite.

Dag 13

Bomen planten in Tanzania! Heel erg blij met ons nieuwe initiatief om samen met jou bomen achter te laten in het bosrijke gebied van Iringa. Vandaag is het dan zover.

Na alles wat je van Tanzania hebt ontvangen, geef je bomen terug voor je weer naar huis gaat. Je pakt de schep en graaf je samen met je broeders een aantal prachtige boomkuilen op de plek die we hiervoor hebben uitgezocht.

Ralph maakt hier een mooi ritueel bij en ook jij kunt voelen hoe je de bomen achter wilt laten in Tanzania, zodat je met deze daadkrachtig verbonden bent. Je slaapt bij Mark’s farm en Ecolodge.

Dag 14

Het is belangrijk om op tijd te vertrekken om naar het vliegveld vlakbij de hoofdstad van Tanzania, Dodoma, te rijden. Daar pak je het vliegtuig naar Dar Es Salaam of naar Stonetown op Zanzibar als je je reis hebt verlengd met Zanzibar. Vanuit Dar Es Salaam vlieg je terug naar je geliefden in Nederland; je werk; je studie of andere belangrijke verbindingen in je leven.

Na afloop van de mannenreis bieden we de mogelijkheid van een verlenging naar Zanzibar. Hier is het je van harte gegund om meer luxe, excursies als snorkelen, surfen, of Jozani forest en een historische tour of spice tour en nog veel meer te ontvangen.

Je neemt dus afscheid van ons team en Ralph om alleen of samen met andere mannen in je groep te genieten van je laatste dagen in Tanzania of direct naar huis te vliegen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.