The heart touches the sky – hart retraite

Een 9 of 15 daagse coaching, mindfulness hart retraite

Deze hart retraite is een feest, een hartverwarmende ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Ze blinkt uit in een diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden. Er is een korte en een lange versie.

Het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen en de Uluguru bergen in het Zuiden, majesteitelijk uittorenend boven de vlaktes ten zuiden van Morogoro lenen zich voor fantastische wandeltochten. Het kustgebied heeft met rust gelaten stranden en vissersdorpjes waar we kunnen vertragen, relaxen, snorkelen, zwemmen, mediteren, naar historische verhalen luisteren en kreeft of krab eten op een ludieke plek aan zee bij een 5 sterren kok.
In het beroemde Selous natuurreservaat spotten we een grote hoeveelheid wilde dieren op twee weergaloze dagen  tijdens de safari van onze dromen.

Je verblijft in budget, medium en medium-luxe campsites, hotels en lodges, terwijl je in Selous gaat kamperen om midden in de wilde natuur te luisteren naar de geluiden van de bush. Kamers zijn op basis van 2 personen.

Extra aandacht voor je hart

Door deze trektocht heen weeft Alina dagelijks een mooi programma om je te ondersteunen je hart meer te voelen en hier vanuit te leven. In onze westerse cultuur zijn we vanaf jong in ons hoofd gezet. Velen zijn afgescheiden geraakt van kwaliteiten van het hart als: verbinding, liefde, tevredenheid, humor en wijsheid. Gedurende 9 of 15 dagen ga je met je hart zijn, doe je oefeningen om je hart te openen en erbij te blijven. Je gaat delen met elkaar vanuit oprechtheid, wat een hele uitdaging is maar maakt dat je energie meer gaat stromen. Met een glimlach kom je uit deze safari en je zult voortaan weten wat er nodig is om terug te keren naar je hart wanneer je dat wilt.

Herken je dat er veel is om dankbaar voor te zijn in je leven, maar toch voelt het niet zo? Het is alsof je hart niet helemaal meedoet? 

Het gekwetste hart

Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De coaching, hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

Iedereen geeft wat hij heeft

Als we meer te geven hadden, zouden we het doen. Dat te leren zien, helpt je te waarderen wat er wel is en is de weg naar meer tevredenheid en warmte in je relaties.

Dagschema van de 9-daagse hart retraite

Ga naar het dagschema van de 15-daagse reis

Dag 1

Mindfulness in Usambara MountainsJe vliegt vandaag naar Kilimanjaro Airport in Tanzania. Daar wordt je door ons opgehaald en naar Kilimanjaro Eco Lodge gebracht.

Kilimanjaro Eco Lodge ligt een half uur van het vliegveld en dichtbij de entree van Arusha Nationaal Park. Het is een sympathieke lokale lodge.

Als de aankomsttijd het toelaat maken we in de lodge nader kennis met elkaar en delen we de eerste indrukken.

Dag 2

Je begint deze safari met een wandeltocht en gamedrive in Arusha Nationaal Park. Dit wildpark blinkt uit door zijn prachtige landschappen en de mogelijkheid te voet door het gebied te trekken en dieren te spotten.

Na de lunch volgt er dan een gamedrive, zodat je meer afstand kunt afleggen en andere delen van het park kunt zien. Dit wildpark ligt tegen de actieve vulkaan Mount Meru aan. Je kunt er speuren naar buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffen, wilde zwijnen, impala’s, zebra’s, blauwe apen, en soms een luipaard of hyena.

Na het bezoek aan het park rijden we naar Moshi op doorreis naar de Usambara Mountains. In Moshi breng je de avond en nacht door bij Mamma Thea een fijn, authentiek Tanzaniaans hotel. We eten gezamenlijk buiten bij een populair restaurant met een divers menu.

Dag 3

De Usambara Mountains zullen je hart stelen. Dat begint al meteen als de landcruiser de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Vanaf hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag.

De extra bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
Het is ook leuk om vandaag een beetje door en om Lushoto te slenteren, de sfeer op te snuiven van het straatleven en de markt te bekijken.

Later gaan we naar Irente Viewpoint om hopelijk de zon op zijn Usambara’s onder te zien gaan. Je brengt de nacht door in het prettige Lawns Hotel (standaard kamer)

Dag 4

Onze gids Dennis Munga komt je na het ontbijt ophalen voor je eerste wandeldag (15 km). Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart witte Colobus aap. Je doet een mooie hartmeditatie, waarna we gaan picknicken. Dennis maakt zelf de lunch klaar.  Na de lunch vervolg je de bosrijke wandeling afgewisseld met boerenland. Je arriveert bij het Rangwi klooster om de avond en nacht door te brengen in deze bescheiden en vredige accommodatie.
Gids Dennis Munga is geboren en getogen in Usambara Mountains en je kunt het niet beter treffen. Hier demonstreert hij de medicinale werking van Eucalyptus blaadjes.

Gids Usambara

Dag 5

Je tweede wandeldag loopt vandaag opnieuw door dorpjes, boerenland en bossen. Je leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van mindfulness opdrachten tijdens het lopen. Die avond slaap je in Magumba Hill Lodge.

kameleon Usambara Mountains

Dag 6

Op je laatste wandeldag begin je in de vroege ochtend met een ochtendmeditatie. Daarna vertrekken we voor een jungle tocht. Die middag passeren we ook een pottenbakkerij waar de vrouwen hun handwerk uitstallen. Aan het eind van de middag kom je aan bij het spectaculaire Mambo Viewpoint.

Het uitzicht over Tsavo in West Kenia, Kilimanjaro, Mkomazi Nationaal Park en de bergen is wereldklasse en bovendien mogen we hier samen hoogst waarschijnlijk een onvergetelijke zonsondergang meemaken op een bijzondere rotspartij. Je slaapt opnieuw in Magumba Hill Lodge.

Dag 7 en 8

We verlaten vroeg in de ochtend Usambara Mountains. We rijden in een keer naar Ushongo Bay. Hier ga je genieten van hagelwitte stranden, de vissersdorpjes, de lokale sfeer, rust, en heerlijk zonnen en zwemmen. Er is weinig toerisme hier ondanks de perfecte stranden. De mensen worden massaal naar Zanzibar geleid. Wij vinden dat niet erg en de rust heerlijk. om twee dagen van het strand en de zee te genieten. Je kunt je optioneel inschrijven voor een snorkel ervaring bij een beschermd rif voor de kust.
De prijs hangt af van het aantal mensen dat gaat snorkelen en is tussen de $ 50 en $ 70 inclusief lunch. Je brengt twee nachten door bij Drifters Lodge.

Ushongo Bay Tanzania

Dag 9

Na een gezamenlijke afronding,  brengen we je via het historische Bagamoyo terug naar Dar Es Salaam om  de nachtvlucht naar huis te nemen. Bagamoyo was een van de belangrijkste nederzettingen aan de Oost-Afrikaanse kust en het eindpunt van de handelsroute die Lake Tanganyika met de zee verbond. Slaven, ivoor en zout werden hier uitgeladen om verscheept te worden naar Zanzibar en verder. We nemen hier tijd om rond te kijken en verhalen te horen voor we naar Dar Es Salaam rijden. Als het goed is, vertrekt je vliegtuig pas laat in de avond.

Safari njema na Karibu tena –een goede reis, je bent altijd opnieuw welkom-.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met Zanzibar. Neem hierover contact met ons op!

Als je kijkt vanuit je hoofd, zie je de verschillen
Als je kijkt vanuit je hart, zie je de overeenkomsten

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Dagschema van de 15-daagse hart retraite

ga naar het dagschema van de 9 daagse reis

Dag 1

Na aankomst op Kilimanjaro Airport mag je allereerst de typische Afrikaanse geur begroeten, voor we met landcruisers naar Mama Thea Homes rijden. Mama Thea is een charmant, sfeervol, lokaal hotel in Moshi met uitzicht op de Kilimanjaro. Let vooral ook op de houten details in het gebouw en de vriendelijke service van de mensen die hier werken. Hier breng je met plezier de nacht door.

Dag 2

Na het ontbijt hebben we de eerste deelcirkel om beter kennis te maken met elkaar en zetten we het mindful programma in de steigers. Voor de lunch vertrekken we naar het stadje Lushoto in de Usambara Mountains. Het is leuk om door en om het stadje te slenteren, de sfeer op te snuiven, het straatleven en de kleurige markt te bekijken. Er is een leuke koffie corner met artistieke vormgeving en natuurlijk echte koffie. Later gaan we naar Irente Viewpoint om hopelijk de zon op zijn “Usambara’s” onder te zien gaan. Usambara’s betekent spetterend in dit geval. Je brengt de nacht door in het  Lawns Hotel.

Dag 3

Onze gids Dennis Munga komt je na het ontbijt ophalen voor je eerste wandeldag (15 km). Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart-witte Colobus aap. Je eet de heerlijke Usambara guacamole met chapati van Dennis als lunch en vervolgt de bosrijke wandeling afgewisseld met boerenland tot je arriveert bij het Rangwe klooster om de avond en nacht in deze bescheiden en vredige accommodatie door te brengen. Gids Dennis Munga is geboren en getogen in Usambara Mountains en te zien op de foto.

Speciale aandacht graag voor de prachtige bomen langs de wegen en een bijzonder klein “ventje/vrouwtje” in Usambara Mountains, die je overal gaat tegenkomen. Maar je moet er een goed oog voor leren krijgen. Zijn overleefstrategie is basaal maar geniaal en wordt ook door mensen veel gebruikt.

Alleen jijzelf kunt de liefde die door je hart stroomt blokkeren

Dag 4

Je tweede wandeldag loopt vandaag opnieuw door boerenland, berglandschap en bossen. Je leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van mindfulness opdrachten tijdens het lopen.

Aan het eind van de middag kom je aan bij het spectaculaire Mambo Viewpoint. Het uitzicht over Tsavo in West Kenia, Kilimanjaro, Mkomazi Nationaal Park en de bergen is wereldklasse en bovendien mogen we hier samen hoogst waarschijnlijk een onvergetelijke zonsondergang meemaken. Die avond slaap je in Magumba Hill Lodge.

Gids Usambara Mountains

Dag 5

Jungle tocht Usambara MountainsDe derde wandeldag is een hoogtepunt in deze reis als je van speels klimmen en klauteren houdt. We gaan een jungletocht a la Tarzan en Jane houden naar de waterval.

Vandaar trekken we verder de chaotische jungle in en zullen daar een kamp maken en overnachten.

Dag 6

We verlaten in de ochtend Usambara Mountains. We rijden in een keer naar Ushongo Bay. Hier ga je genieten van hagelwitte stranden, de vissersdorpjes, de lokale sfeer, rust, en heerlijk zonnen en zwemmen. Er is weinig toerisme hier ondanks de perfecte stranden. De mensen worden massaal naar Zanzibar geleid. Wij vinden dat niet erg en heerlijk om twee dagen van het verlaten strand en de zee te genieten. Je brengt drie nachten door bij Drifters Lodge.

Ushongo Bay Tanzania

Dag 7

We blijven bij Drifters Lodge om vandaag te kunnen snorkelen met het professionele Kasa Divers. We vertrekken met de boot naar marine om daar uren te genieten van de prachtige onderwater taferelen bij de koraalriffen.

snorkelen Ushongo Bay

Dag 8

We blijven nog een dagje op het strand om te chillen en meer tijd te hebben om met ons hart en elkaar contact te maken. Hierdoor kan ons persoonlijk proces verdiepen.

Mindfulness hartmeditatie

Dag 9

Van Ushongo Bay trekken we verder naar een vergeten pareltje ten noorden van Dar Es Salaam. Bagomoyo ligt aan zee en heeft een rijke historische achtergrond, die terug te vinden is in met name de architectuur van het stadje. We maken hier een historische tour met de lokale gids. Lopend door de nauwe ongeplaveide straatjes waan je je al gauw terug in het midden van de 19e eeuw.

Bagomoyo was toen een van de belangrijkste nederzettingen aan de Oost-Afrikaanse kust. Slaven, ivoor en zout werden hier binnen gebracht voordat ze naar Zanzibar werden verscheept. Ja Bagomoyo gonst van de verhalen. Je brengt de nacht door in Firefly Lodge.

Dag 10 en 11

De volgende ochtend vertrekken we naar het zuiden om in Morogoro op dag 11 de bergen in te trekken voor de mooiste dagtocht in de Uluguru Mountains. Tijdens het lopen wordt je hun regenwouden ingelokt. Je bent omringd door vogels en hun rustgevende geluiden. Piek na piek zwaait naar je met hun wiegende, groene toppen. Het bos opent zich voor mooie uitzichten over heuvels en bergen. Na de warmte aan de kust is wandelen door Uluguru heerlijk verfrissend en keert de kracht terug in je benen. Je slaapt twee nachten bij Simbamwenni Campsite in Morogoro

Dag 12

Vanuit de Uluguru Mountains trekken we naar het grootste wildpark van Tanzania; Selous. Als we op tijd aankomen kunnen we nog een avondgamedrive doen.

’s Avonds slaap je in Tagalala Campsite Selous waar de geluiden uit de wilde natuur je hopelijk af en toe wakker maken, zodat je er gefascineerd naar kunt luisteren.

Impala's Selous

Dag 13

Een hoogtepunt in deze safari is de gamedrive in Nyerere Park (Selous) waarbij veel wilde dieren gespot kunnen worden. Door Nyerere Park stroomt de kronkelende Rufiji rivier vol met inhammetjes en eilandjes. Het bruist hier van leven. Ga het maar beleven!
’s Avonds slaap je in Mapumziko Lodge Nyerere Park. We kamperen hier maar als je wilt kun je upgraden naar een safari tent.

Olifant Selous

Dag 14

Tijd voor een 5 uur durende reis naar Kipepeo Beach aan de kust. Daar sluiten we met elkaar de safari af, hebben tijd om te wennen aan het idee om weer naar huis te gaan en nog een keer te genieten van de zee, het zwemmen, de sociale sfeer in Tanzania, de muziek en meer. Je slaapt bij Kipepeo Beach

Je hart klopt in het nu
En het nu is het echte leven

Dag 15

Vandaag vlieg je terug naar huis. In geval je ’s avonds terugvliegt, is het mogelijk om wat langer op kipepeo te blijven. Wij denken dat je een onvergetelijke reis hebt gemaakt met het team van Mindful Adventure door de authentieke berg- en kustgebieden van Tanzania. We hopen dat je onderweg een nieuw perspectief hebt gekregen op geluk en veel hebt gelachen op zijn Afrikaans.

Karibu tena (je bent altijd weer welkom).

Het is mogelijk deze reis te verlengen met Zanzibar. Neem hierover contact met ons op!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.