Zanzibar

Boek Zanzibar voor een langer verblijf of als verlenging na je vaak actieve safari met Mindful Adventure. Samen is het een perfecte combinatie van hiken, natuurbeleving, trekken van plek naar plek, bush campings en daarna je actieve safari in balans brengen met chillen op Zanzibar.

A taste of Zanzibar beaches

Package A 3 days and 2 nights

Day 1: Van Dar Es Salaam of Dodoma vlieg je naar Stonetown. Daar wordt je door onze taxi chauffeur opgehaald voor een 30 minuten durende rit naar Fumba Beach Lodge waar je 2 nachten blijft.

Je lodge is een vredig verborgen paradijs op een van de meest afgelegen stranden van Zanzibar. Het is gelegen in een meer dan prachtig natuurgebied en blinkt uit door een sfeervolle inrichting, waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige natuur, kleuren en vormen. De perfecte plek om te relaxen of om alle opgedane inzichten, ervaringen en opgefriste innerlijke harmonie te integreren na een Mindful Adventure safari. U kunt kiezen tussen een luxe kamer met zeezicht en een luxe kamer met tuinzicht.

Body experience spa ZanzibarDag 2: De volgende ochtend na het ontbijt een halve dag snorkelen bij het nog ongeschonden Ukombe rif (8 km). Je luncht na terugkomst en hebt de middag vrij om te genieten van de zee, het zwembad, de rust en het niets hoeven. Optioneel is de baobab spa experience. Denk aan een Hawaïaanse lomi lomi massage of een Zweedse massage met voorafgaand een insponsing met kruiden uit Zanzibar. Bij interesse kunnen we het Baobab Spa treatment menu met prijzen aan je opsturen.

Dag 3: Je hebt een relaxte morgen en vertrekt op je eigen tijd met een taxi naar Stonetown.

Al lopend door Stonetown, aanschouw je een mix van Omaanse, Persische, Afrikaanse en Europese culturen. Van de oude statige moskeeën naar de kleine stalletjes die kunst, juwelen, kleding, tassen, sculpturen en schilderijen verkopen. Geniet van de markten, geurend naar de beroemde kruiden die Zanzibar rijk is: cardamom, cinnamom, vanilla, gember, en kruidnagelen.

Je tour met onze gids omvat een bezoek aan de stadsmarkt, de oude slavenmarkt, het Nationaal museum, hoge gerechtshof, de slavenkamers, het huis van wonderen, het oude fort en het paleis van de Sultan.

Voor je lunch en diner kun je kiezen om te eten in een van de vele restaurants van Stonetown of je houdt meer van het klaar laten maken van heerlijke gerecht(en) aan een van de voedselstalletjes in de haven vol verse vis, krab, kreeft en meer en het daar aan de waterkant op te peuzelen. Na het eten brengt een taxi je op tijd naar het vliegveld om later in de avond terug naar huis te vliegen.

Wil je graag nog een dag en nacht langer blijven, dan kan dat natuurlijk.

Package B: 4 days and 3 nights

Dag 1 en 2 zijn hetzelfde als bovenstaand programma.

Dag 3: Na het ontbijt heb je een excursie naar het Jozani bos. Met groenblijvende struiken, mangrovepromenades, vetplanten en breedbladige variëteiten is het bos een genot om doorheen te wandelen. Jozani Forest heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna, met een grote verscheidenheid aan dieren in het wild in en rond het bos. Er zijn grote troepen van de leuke en zeldzame Red Colobus Monkeys, helaas een van de meest bedreigde apensoorten ter wereld.

Er is ook een vlindertuin in de buurt van de weg. Jozani wil je gewoon niet missen.

Daarna keer je terug naar je hotel om te genieten van het uitzicht over de zee, te zwemmen en te ontspannen.

Dag 4: Verloopt als dag 3 in pakket A.

Vlindertuin Zanzibar

Pakket C: (low budget)

Je kunt hetzelfde programma nemen als bij pakket A of B maar kiest een goedkopere maar fijne accommodatie. Ook kan er dan verschil zijn in taxikosten of mogelijk kies je ervoor om met de bus te gaan. Wij regelen graag je taxichauffeur. Via een hotel is duurder en onze contactpersoon is leuk en betrouwbaar.

Er zijn veel hostels en strand hotels die je genoeg kunnen bieden om een prachtige tijd op Zanzibar te hebben. Het beste is dan om vanuit die plek een snorkel activiteit te regelen.

Mindful Adventure heeft een aantal leuke plekken gevonden op Zanzibar. We geven je daar graag advies over en maken een quote op maat voor je. Ook het hotel en de Stonetown tour regelen wij graag zelf voor je. De kwaliteit van gidsen is erg verschillend.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.