Serengeti

Serengeti Nationaal Park

Serengeti running elephantDe snelste weg naar Serengeti is via de westelijke poort, en dat betekent via Mwanza Rock City. Van daaruit reis je in slechts twee uur naar het beroemdste park van Tanzania met meer dan 2500 leeuwen en meer dan een miljoen gnoes (of wildebeesten).

Serengeti betekent “eindeloze vlaktes”” en dekt de lading compleet: je rijdt door prachtige ruimtelijke en oneindige landschappen. Natuurlijk ga je proberen de big five te zien. Maar er is veel meer te zien dan leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten. De uiterst rijke fauna bestaat uit zebra’s, giraffen, topi’s, dik-dik’s, cheeta’s, wilde honden, wrattenzwijnen, allerlei soorten vogels en nog veel meer.

Neem op z’n minst drie dagen voor Serengeti

Om Serengeti echt optimaal te ervaren en jezelf de kans te geven veel dieren te zien, adviseren wij om minstens drie dagen te blijven. ‘s Avonds is het heel bijzonder om op één van de speciale kampeerterreinen te overnachten. Er is dan veel activiteit; de koks serveren hun heerlijke maaltijden aan de gasten en er is een opgewonden atmosfeer.

Als kamperen te primitief voor je is, dan kun je ook kiezen voor een guesthouse, een luxe lodge of een zogenaamd tented camp. Hier kun je luxe kamperen (het zogenaamde glamping) in luxe ingerichte safaritenten.

Mwanza, de poort naar Serengeti

Wij rijden je naar Serengeti vanuit Arusha als wel Mwanza. Omdat Mwanza zo dicht bij Serengeti ligt (slechts twee uur rijden!) is het ook mogelijk om Serengeti voor één of twee dagen te bezoeken. Vanuit Arusha raden we een driedaagse en 2 nachten aan.

Wat zijn de big five?

Je hoort het vaak, de big five. Maar welke dieren zijn dit? Je kunt ze allemaal zien in Serengeti: olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn.

Wat kun je allemaal ervaren in Serengeti?

  • game drives (game is het Engels woord voor wild, een game drive betekent dan ook rondrijden in een safari auto op zoek naar wilde dieren).
  • kamperen in de wilde natuur
  • op zoek naar de big five
  • de grote migratie (De grote migratie vindt elk jaar plaats rond oktober, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Na de regen rond de maand april gaan de dieren terug via een westelijke omweg. Dit is een uniek schouwspel van met name gnoes (wildebeasts) en zebra’s)
  • prachtige zonsondergangen

optioneel:

  • luxe tented camp of lodge
  • ballonsafari

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.