Ngorongoro, back to the roots

Een trekking door één van de meest pure en magische landschappen ter wereld; Ngorongoro

Ngorongoro is naar het geluid van een koebel genoemd. Het gaat voorbij elke voorstelling hoe het is om hier te zijn en te lopen. Ngorongoro is onaangetast, puur en van goddelijke schoonheid. Van de eerste tot de laatste dag van deze trekking toont het je verschillende landschappen, en dat is uniek. Je loopt door savanne, regenwoud, geïmplodeerd landschap, bergen, woestijn, kraters, vulkanen, een acaciabos en meer. In dit gebied wonen de Masaï en hun kleurige verschijning maakt het plaatje compleet.

Na de gamedrive in de grote krater van Ngorongoro met z’n overvloed aan wilde dieren, loop je vier dagen lang een oud Masaï pad (5 à 6 uur per dag). Je slaapt drie nachten onder de sterren in een lichtgewicht tent. ‘s Avonds kun je genieten van de heerlijke maaltijden van onze kok tijdens een romantische zonsondergang. En in de ochtend wordt je wakker van een schreew van een luipaard of het geluid van kwebbelende hyena’s en kun je luisteren naar een symphonie van vogelgeluiden uit de bush. Soms is het helemaal stil.

De flamingo’s van Lake Natron

Na de Ngorongoro trekking volgt de beloning van een heerlijke dag in de warme en vredige armen van Lake Natron. Hier vindt je de grootste flamingo kolonie ter wereld. Er is ook een romantische en speelse waterval waar je kunt zwemmen en ontspannen.

Gedurende zeven dagen op rij kun je je realiseren hoe mooi het leven is. Je kunt niet anders dan het uitzonderlijke geschenk van de Ngorongoro kraterhooglanden te ontvangen.

Dag 1  Op weg naar de beroemde Ngorongoro krater

elephant ngorongoroJe vertrekt uit Arusha en wordt na het ontbijt opgehaald bij je hotel. Onze kok zorgt voor een lunchpakket. Het is twee uur rijden naar de gate van Ngorongoro, waar je waarschijnlijk zult worden ontvangen door een grote familie bavianen. Hier is de ingang naar de beroemde Ngorongoro krater, met al z’n wilde dieren, en de start van je wandelsafari. ‘s Avonds slaap je in de luxueuze Farm of Dreams lodge in Karatu.

Dag 2 Eerste wandeldag van Endonyowas naar Bulati

Mindful Adventure heeft een hele persoonlijke verbintenis met de Masaï in dit gebied. Wij zijn ontstaan door de betrokkenheid van onze initiator Alina met deze mensen. Wij sponsoren op allerlei manieren het kleine dorp Endonyowas waar je eerste wandeldag van start zal gaan. Je Masaï gids Daniël of Muran worden hier opgepit en hun ezels worden voorbereid om je bagage naar Akesha en Lake Natron te vervoeren.

De Ngorongoro trekking gaat beginnen! Deze middag maak je je eerste wandeling van Endonyowas naar Bulati. Het zal ongeveer zes uur duren voor we deze boma (masaï nederzetting) bereiken aan de rand van de Bulbul Depression (een geïmplodeerd landschap). Hier slaan we ons kamp op, het uitzicht is overweldigend mooi. Probeer ‘s morgens of ‘s nachts je tent even open te doen, de kans op een spectaculair uitzicht is groot, vooral als de maan schijnt.

Dag 3  Tweede wandeldag van Bulati naar Empakai Crater

‘s Morgens zal het koud zijn maar het ochtendlicht is magisch. We raden je aan om rond 7 uur ‘s morgens uit je tent te komen om de zonsopgang te bewonderen.

De wandeling naar de krater van Emapkai duur ongeveer 3,5 uur. Op de kraterrand gaan we lunchen. Daarna is het mogelijk om via een mooi pad af te dalen in de krater (ca. 1 uur). Hier staan hele grote, oude bomen en heb je prachtig uitzicht op het kratermeer. Blijf zolang als je wilt bij het meer en als je geluk hebt dan zie je vlak voor je neus een groep flamingo’s. ‘s Avonds maakt je gids een groot vuur, en kun je je verhalen uitwisselen met de Masaï.

Dag 4  Derde wandeldag van Empakai naar Akesha

Vandaag is misschien wel de mooiste dag van de Ngorongoro trekking. Je loopt in ca. zes uur naar bush camp Akesha. Onderweg bereiken we de diepe aardscheur die tot de Great Rift Valley behoort. Je komt langs het dorpje Nayobi waar we zullen pauzeren. Hier kun je wat frisdrank kopen, en ondertussen genieten van het uitzicht op Oldonyo Lengai (de berg van God) en van de activiteiten in het dorp. De vrouwen van Nayobi zullen proberen je hun sierraden te verkopen. Na de pauze passeer je een aantal boma’s en kinderen die hun kuddes met koeien en geiten hoeden. Uiteindelijk kom je in een prachtig, vredig bos waar heel veel acacia bomen groeien. Een typische sterrenhemel zal ook deze nacht weer over je waken.

Dag 5  Vierde wandeldag van Akesha naar Lake Natron

Dit is de laatste wandeldag van de Ngorongoro trekking. De gids zal je vertellen om vroeg op te staan. Je kunt het beste om 6 uur vertrekken. De wandeling van vandaag duurt 5 à 6 uur en langzaam daal je af uit de hooglanden en bereik je de geweldige woestijn van Lake Natron. Deze tocht is adembenemend, elke beschrijving schiet tekort. Nadat je de (droge) rivier bent overgestoken zul je worden opgehaald door onze land cruiser. We brengen je naar een mooie campsite met een zwembad. Hier kun je lunchen en ontspannen.

Dag 6  Ontspannen bij Lake Natron

lake natron waterfall

‘s Morgens wordt je door gids van Lake Natron opgehaald om samen naar het meer te lopen. Tijdens deze wandeling kun je zebra’s of giraffes tegenkomen. Bij het meer tref je de grootste kolonie flamingo’s in de wereld. Hun grappige geluiden, prachtige kleuren en typische bewegingen zijn een lust voor oog en oor. Ook het uitzicht is erg de moeite waard.

Na de lunch nemen we je mee naar een speelse wandeling over rotsen en door de rivier naar een romantische waterval. Vergeet niet om achter de waterval een kijkje te nemen!

Dag 7  Terug naar Arusha

Vandaag is een reisdag. Het is tijd om terug te keren naar de moderne wereld. In de vroege middag, na ca. 3 à 4 uur reizen, bereik je het levendige dorpje Mto Wa Mbu. Hier kun je lunchen en wandeling door het dorp maken. Er is een grote Masaï markt waar je zonder meer zult slagen wat betreft souvenirs voor thuis. We brengen je daarna terug naar je hotel in Arusha, of zetten je af bij Kilimanjaro Airport of een andere bestemming naar wens.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kosten van de Ngorongoro trekking (in euro)

€ 1.555 pp (groep van 4 of meer)
€ 1.739 pp (groep van 3)
€ 2.102 pp (groep van 2)
€ 3.340 pp (één persoon)

inclusief:
* ophalen en terugbrengen naar je hotel in Arusha, of een connectie naar een andere bestemming
* alle vervoer met een Toyota Landcruiser 4WD
* huur van 2 ezels
* alle toegangskosten voor Ngorongoro en Lake Natron
* toegangskosten voor de Ngorongoro krater
* wandelkosten Ngorongoro
* gids/chauffeur, kok, lokale gids en ezelmannen
* alle eten en drinken (koffie, thee, sap en water) tijdens het kamperen
* complete kampeeruitrusting
* eten bij Farm of Dreams lodge (half board)

niet inbegrepen:
* je visum
* frisdrank, alcoholische draneken en snacks
* fooien voor gidsen en kok
* slaapzak en kussen

korting: als je met kinderen reist of in het bezit van een resident permit, neem dan contact met ons op