Jongerenreis – Sauti za Busara – festival & safari Zanzibar

5 t/m 13 februari 2024

Wildpark Selous/internationaal muziekfestival Stonetown/strand/snorkelen 

Internationaal Muziekfestival Zanzibar, Tanzania
9-11 februari 2024

Voor deze jongerenreis moet je wel houden van Afrikaanse muziek en festivals. Ben je tussen de 23 en 33 jaar? En heb je zin om iets heel bijzonders te doen? Ga dan met ons mee op een unieke, 9 daagse festival jongerenreis naar Tanzania. Ook een superleuke reis om met vrienden te doen. Uit liefde voor de oerbeat en vaak extatische Afrikaanse muziek bieden we deze gelegenheidsreis zonder mindfulness. 

Let’s rock the rooftops of Stonetown’

Sauti za Busara is het ongecompliceerde uitstapje van Alina van de bevlogen wereld van coaching, mindfulness en meditatie naar de opzwepende wereld van de Afrikaanse muziek. Met hulp van Mindful Adventure heeft zij de mogelijkheid om je een reis-pakket aan te bieden waarvan Sauti za Busara, het internationale, Afrikaanse muziekfestival op Zanzibar het wild kloppende hart vormt. Daar omheen bezoek je ook een wildpark en eindig je met een paar dagen strandbeleving, inclusief snorkelen.

Voices of wisdom

Sauti za Busara betekent stemmen van wijsheid en is een internationaal  muziekfestival op Zanzibar. Het vindt ieder jaar plaats in februari, in het hart van Stonetown. Het heeft twee podia te bieden binnen het historische oude fort met gelijktijdig allerlei kleinere activiteiten verspreid in het atmosferische Stone Town – inclusief een carnaval straat- parade (Beni).

Stonetown maakt deel uit van Unesco Wereld Erfgoed, beroemd om zijn hout bewerkte deuren en nauwe straatjes, historische gebouwen, geweldige winkeltjes en (voedsel)markten. Ik kan al het sappige, tropische fruit en de verse zeevis van harte aanbevelen.

Tijdens deze jongerenreis trakteert Sauti za Busara je op muziekgroepen uit Noord, Zuid, Zuid Oost, Oost, West en Centraal Afrika.

Photo-shared-by-Sauti-za-Busara

“The best place to experience African music is under African skies.” 

Op dit moment zijn de artiesten voor 2024 nog niet bekend, maar je kunt een kijkje nemen op de website van het festival om de kwaliteit en de sfeer van dit feestelijke festival te proeven. Hoe eerder je deze jongerenreis bij ons boekt, hoe meer kans je hebt op twee dagtickets. De kaartverkoop is geopend.

Sauti za Busara 2023

De jongerenreis van Mindful Adventure in een notendop

Je vliegt op Dar Es Salaam en overnacht in een strandhutje bij Kipepeo Beach village. De volgende dagen ga je speuren naar leeuwen, wilde honden, luipaarden, hyena’s, zebra’s, giraffes en meer wilde dieren in Selous wildpark vanaf het land en vanaf de rivier tijdens een boot safari.

Je keert terug naar Dar Es Salaam om nog diezelfde dag een vlucht naar Stonetown te nemen. Je geniet van twee dagen muziekfestival en een historisch dagdeel als het middelpunt van deze trip.

Het slotakkoord van je reis breng je natuurlijk door op een populair strand aan de oostkust. Het heldere turquoise zeewater gaat je de snorkelervaring van je leven bieden.

✓ Aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties  (VvKR)

✓ Aanbevolen door Lonely Planet

✓ Onderscheiden als “Best East African Meditation Travel Company” door de Benelux Enterprise Award

✓ Professionele coaches die je meenemen op een inspirerende reis naar binnen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Dag 1

Niks leukers dan na een lange vliegreis op Dar Es Salaam, neer te ploffen op het geweldige strand van Kipepeo Beach Village. Daar krijg je een eigen strandhutje, een welkomsdrankje, kun je een avond-duik maken in de Indische oceaan en ‘s nachts liggen luisteren naar het ruizen van de omslaande golven. Wow, je bent in Afrika.

strandhutje kipepeo beach

Dag 2

Nog nooit in een wildpark geweest? Dan ga je twee dagen genieten van een gamedrive en boot safari in Selous waar je leeuwen, luipaarden, zebra’s, olifanten, zeldzame groepen wilde honden, giraffen, impala’s en meer gaat spotten. Je kampeert gedurende 2 nachten en je maaltijden worden verzorgd door onze toverende safari kok.

Dag 3

Tijdens de ochtend maak je opnieuw een gamedrive in een ander deel van het park en ’s middags nemen we je mee op een bootsafari tussen de nijlpaarden en krokodillen.

We genieten van snacks en wat te drinken tijdens een prachtige zonsondergang op de rivier.

Dag 4

Na een relaxed ontbijt keren we in 4 tot 5 uur terug naar Dar Es Salaam om daar een binnenlandse vlucht naar Stonetown op Zanzibar te nemen. Daar word je door Mohammed opgewacht en naar je hotel gebracht.

Dag 5

Vandaag heb je de hele dag vrij. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends heerlijk chillen op het strand. Daarna strijk je ergens neer voor een fantastische lunch in Stonetown, waar je maar wilt. Aanbevolen is een restaurant met zeevis op het menu. Je frist je op en benut de middag om de gezellige straatjes en winkeltjes in Stonetown te bezoeken. Je kunt wel of niet onze gids meenemen. Om 17.00 uur opent het festival zijn deuren bij het oude fort.

Sauti za Busara

Dag 6

Vandaag ben je opnieuw vrij. Enjoy. Er zijn kleinere activiteiten verspreid in Stonetown.

Vanaf 17.00 uur ben je weer welkom op het festival terrein.

Dag 7

Historische tour in de ochtend met topgids Abdul. Stonetown heeft veel historische gebouwen. Ook heeft het een centrale rol gespeeld in de slavenhandel. Later vertrek je naar het strand in het Oosten van Zanzibar.

Dag 8

“Terwijl ik ademloos op het heldere water drijf, kijkend naar die prachtige wereld onder water, komt er een klein doodgewoon visje tevoorschijn. Ze begint voor me uit te zwemmen en kijkt telkens achterom of ik wel volg. Ze maakt grappige bochtjes, verdwijnt achter een steen en komt dan weer tevoorschijn. No way, maar dit visje is duidelijk met me aan het spelen”. Wow, ik eet al geen vlees, maar nu dreigt ook de vis van het menu te verdwijnen. Onvergetelijk”.

snorkelen zanzibar

Dag 9

Jozani forest is een wandeling van een uur. Het bevat een van de meest bijzondere bosvormen die er zijn, genaamd “Mangrove” moerasland. Zeer de moeite waard om doorheen te lopen. Ook heb je hier allerlei apensoorten, zoals Sykes aapjes en de rode Colobus, die ik punkie noem. Verder heb je gerust nog tijd op het strand voor je (waarschijnlijk) met de nachtvlucht weer naar huis vliegt. Ook leuk is een bezoek aan het kite-surf strand zuidelijk van je hotel. Je kunt het combineren met Jozani forest.

Jozani forest Zanzibar

Dag 10

Als je liever een dagvlucht neemt naar huis, heb je nog een halve dag en nacht langer op Zanzibar! Vraag naar de extra kosten!

Kosten van deze reis

De kosten van deze reis bedragen €1.599 per persoon (excl vliegticket). Februari is veruit de goedkoopste maand voor een vliegticket. Je moet rekenen op een bedrag tussen de €650 en €750 bij KLM. Er zijn goedkopere maatschappijen. Wij volgen dat op de voet en zullen je hier over adviseren.

Inbegrepen:

 • alle entreegelden voor Selous
 • de bootsafari
 • alle kampeerkosten in Selous en de hotels
 • complete kampeeruitrusting, behalve een slaapzak
 • maaltijden op Kipepeo en in Selous
 • koffie, thee en vruchtensappen in Selous en bij Kipepeo
 • alle transportkosten
 • keuze tussen snorkelen ( 2 tot 3 uur), kitesurfen (2 uur) of Jozani forest
 • historische tour Stonetown

Niet inbegrepen:

 • je vliegticket
 • je visum voor Tanzania ($ 50)
 • alcoholische- en soft dranken
 • fooien voor de gidsen, chauffeur en kok
 • eten op Zanzibar. Voedsel en drankjes in Tanzania zijn goedkoop. Bijvoorbeeld een cola kost € 0,40
 • een slaapzak tijdens het kamperen. Een slaapzak huren kost $ 5 per dag

Data van deze reis

5 – 13 februari 2024

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!