De chimpansees van Gombe

Ben je klaar voor een klein aards paradijs?

hiking gombeGombe Stream Nationaal Park is gelegen tussen bergen en diepe valleien. Er vloeien dertien rivieren door het oude bos naar Lake Tanganyika. Het duurt twee uur met de boot om naar Gombe te varen.

“Terwijl ik op een zacht kussen zit op de privéboot kan ik alles in m’n hoofd even loslaten. Ik hoeftniets te doen, alleen maar naar de kust turen, de warme bries te voelen en af en toe een lokale visserboot langs zien komen. Op een magische manier is het volkomen ontspannend om op het water te zijn”. 

Wat je niet wilt missen op Gombe

  • Een wandeling van twee uur naar het uitzichtpunt Jane’s peak.
  • Op zoek gaan naar de the Red and Blue Colobus apen
  • De Kakombe and Mkenke watervallen
  • Korte wandelingen over de zandstranden van Lake Tanganyika
  • Een vogel expeditie door het ongerepte oude bos
  • De prachtige zonsondergangen

Chimpansee trekking

De meeste mensen gaan naar Gombe om van dichtbij chimpansees te kunnen zien. Het brein van een chimpansee is voor 98% gelijk aan dat van ons. De bekende Jane Goodall, die haar onderzoek naar chimpansees op Gombe deed, legt het volgende uit over chimps:

“Chimpanzees have a long affectionate relationship with their mother after they are born. From there they have strong bonds with other chimps. They kiss, embrace and miss other chimps after leaving. They have sophisticated bodylanguage like making a fist. When they hunt they work together in an impressive team spirit. They show emotions like  happiness, fear, sadness or anger. Chimps show humor. They have an individual personality like we have”.

Terwijl je de chimpansees bekijkt (ze kijken ook naar jou!!) zul je ontdekken hoeveel wij op ze lijken! Veel plezier!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.