Vrouwen retraite – live your colors

Als de dag zich uitstrekt en de zon rijst naar zijn hoogste punt, dan ben je aangekomen in het zuiden. Ditmaal in het zuiden van Tanzania. Een gebied dat zich kenmerkt door de groene natuur en de rode aarde. Hier zie je vruchtbare plantages en landbouwvelden. Verscholen in kilometers ongerept bos en regenwoud liggen watervallen en meertjes. Je loopt langs medicijnbomen, struiken en planten. Vlinders, apen en andere wilde dieren kruisen je pad. Misschien hoor je de brul van een leeuw, of word je ‘s ochtends getrakteerd op een pootafdruk van een olifant naast je tent.

Het zuiden van Tanzania is oer, aards, vol geneeskracht, leven en geluiden en tegelijkertijd is het stil. Het is chaotisch. Het is avontuur en het is puur. Het is dé omgeving voor een bijzondere vrouwen retraite.

Op de top van de berg zit je met je blote voeten in het stromende water van de waterval. De zon komt op in het oosten. Een nieuwe dag begint. Een dag vol avontuur in verbinding met jezelf, je zusters en het leven.

Live your colors vrouwen retraite

Wees kleurrijk, wees jezelf

Rode aarde tussen je tenen. De warme zon op je huid. Natte haren van een tropische regenbui, door een duik in het meer of van het ‘douchen’ in een waterval. Reis met ons mee door Zuid-Tanzania. Deze vrouwen retraite helpt jou om je authentieke kracht te vinden, te voeden én te vieren!

Alles gaat nieuw voor je zijn: de natuur, de mensen, de dieren, de bomen en de planten. De geuren en de geluiden. Al dit onbekende helpt je om je zintuigen open te zetten. Je leert anders kijken. Je komt dichter bij je gevoel. En je gaat contact maken met de volwassen vrouw die je nu bent om je van daaruit te verbinden met dat wat nog aandacht verlangt.

Wat mag er gezien, gehoord, gevoeld en doorleefd worden? We nodigen je uit om dat te omarmen, zodat het losgelaten kan worden. In dit proces van loslaten ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Een ruimte die jij kan inkleuren met jouw unieke kleuren. Daar borrelt en bruist inspiratie, creativiteit, kennis, liefde, compassie en helderheid. Leef jouw kleuren! Dat gunnen wij elke vrouw.

We zullen kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven
We vinden inspiratie in de natuur en het onbekende
We gaan lopen, zitten, dansen, delen en slapen
We laten ons openen, verwonderen en verzachten

Karibu (welkom in) Tanzania

✓ Aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties  (VvKR)

✓ Aanbevolen door Lonely Planet

✓ Onderscheiden als “Best East African Meditation Travel Company” door de Benelux Enterprise Award

✓ Professionele coaches die je meenemen op een inspirerende reis naar binnen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Coaches

Deze vrouwen retraite wordt een keer per jaar begeleid door Alina de Vilder.  Zij werkt samen met coach Chantal Loverbos in de vrouwen retraite van oktober 2024. We stellen ons graag aan je voor.

Alina coach vrouwen retraiteAlina de Vilder

In mijn jeugd verlangde ik intens naar een meer volwassen en vooral krachtige moeder. Al jong dwong dit mij om op zoek te gaan naar een antwoord op de vraag: wat is er nodig om tevreden en krachtig te zijn?

Na een reeks van opleidingen: psychologie, natuurgeneeskunde, emotioneel lichaamswerk, ademwerk, hypno- en regressietherapie en counseling in het onderwijs kwam mijn grote inspirator, Jeru Kabbal op mijn pad. Zijn helderheid en praktische methoden om je te herinneren wie je werkelijk bent, brachten mij eindelijk de antwoorden op veel van mijn levensvragen. Het bracht me ook de subtiele tevredenheid en kracht waar ik zo lang naar had gezocht.

Mindful Adventure is mijn manier om al mijn ervaring en kennis – op avontuurlijke wijze – over te brengen. Met behulp van de waanzinnige natuur in Tanzania, ondersteun ik jou in het creëren van een nieuw, gelukkig makend perspectief op jezelf, anderen en het leven.

Ik laat je graag ervaren wat ervoor nodig is om echt te ontspannen. Want zodra je écht ontspant, kom je als vanzelf in verbinding met je levenskracht, een zachte tevredenheid en nog veel meer moois. Ik gun dit jou en ons allemaal tijdens deze prachtige vrouwen retraite.

Chantal LoverbosChantal Loverbos

Hoeveel zwarte bladzijden kan een mens in één leven omslaan? Een boel. Seksueel misbruik en de dood van mijn moeder dankzij euthanasie op psychische gronden. Ik kan er een boek over schrijven. En schrijven is wat ik doe. Want de kracht van woorden is magisch. Een woord kan alles veranderen. Woorden inspireren en motiveren. Met woorden kan je helen. En als je woordeloos durft te zijn, hoor je jouw ziel spreken. Veel antwoorden vind je in de stilte.

Mijn levensverhaal, ervaring als schrijfster en helder weten zet ik in om jou te inspireren, motiveren en te helen. Ik zie jou. Ik hoor jou. Ik luister naar jouw verhaal, onderstreep jouw pijnpunten en houd je een spiegel voor. Ik help jou met het doorzien van jouw patronen. Samen kijken we jouw shit aan en ik help je om daar woorden aan te geven, zodat jij die zwarte bladzijden kunt helen. ‘Maar ik kan niet schrijven,’ dat is geen punt. Deze vrouwenreis is geen schrijfcursus. We gaan niet op zoek naar spelling en grammatica fouten. We werken niet met ’t Kofschip, maar met ’t zuiden van Tanzania, moeder aarde en alles wat zich aandient.

Als coach met een achtergrond in het sjamanisme sta ik met beide voeten op de aarde, ook waar deze niet rood is. Type down to earth, maar high on love. Want liefde is de bestemming, licht is het juiste pad en letters zijn het antwoord.

Verlenging Zanzibar (3 dagen)

Om je ervaring te integreren bieden we je de mogelijkheid om een verlenging te boeken. Je hebt de keuze uit twee soorten accommodatie: mid range of luxe. Op Zanzibar kun je heerlijk uitblazen aan het strand, surfen, snorkelen of het prachtige Jozani Mangrovebos bezoeken. En een bezoek aan Stonetown is een must!

Het reisschema

Dag 1

De motoren van het vliegtuig beginnen te brommen. Het vliegtuig maakt vaart en enkele seconden later komen de wielen los van de grond. Daar ga je, op weg naar Dar Es Salaam. Zijn die kriebels in je buik van het opstijgen, of van het avontuur dat op je wacht?

“Even later” halen we je op van het vliegveld en brengen je direct naar Kipepeo Beach Village, een prettig resort aan de Indische Oceaan. Hier verblijf je een nacht.

Strand Tanzania

Dag 2

Wat is er fijner dan je dag te beginnen met een frisse duik in de zee en een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt is de kick-off van het Mindful programma. Je bent welkom voor de eerste vrouwencirkel. We maken uitgebreid kennis met elkaar. Alles wat voor jou belangrijk is, mag en kan je in deze cirkel delen.

Na de lunch vertrekken we met de Costa bus naar Morogoro. Deze rit duurt vijf uur. We slapen bij de hartelijke Griekse mama Pierina. In Tanzania wonen naast Christenen en Islamieten ook veel Hindoes. Een bezoek aan een van hun heerlijke Indiase restaurantjes mag daarom op deze reis niet ontbreken.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar een centrale plek tijdens deze vrouwen retraite. Aan de voet van Udzungwa Mountains ligt het dorpje Mangula. Alina wist het zeker, Udzungwa wordt de basis in de vrouwensafari.

Om bij Mangula te komen maken we een rit van vijf uur. We reizen door Mikumi Wildpark. De kans is groot dat je hier al wilde dieren gaat zien. Giraffes, impala’s en zebra’s komen regelmatig dichtbij de weg. En als je goed kijkt zie je misschien zelfs een olifant.

We verblijven bij Udzungwa Forest Tented Camp ook wel Hondo Hondo genoemd. Het is een ruim opgezet kamp. We slapen hier op het veld in kleine tenten. Je kunt ook kiezen voor een upgrade naar een luxe safaritent of een traditioneel mudhouse.

We verblijven hier (met tussenpozen) 7 dagen en 5 nachten. In deze periode biedt deze fijne campsite je rust. Het is een plek om te ‘zijn’. Hier ben je met jezelf en zijn we met elkaar. We delen en laten ons raken. Ondertussen ervaar je het plezier van ‘zijn’ in de natuur.

Dag 4

Hondo Hondo campsite Tanzania

Vandaag gaan we op bezoek bij Amina, een liefdevolle en krachtige Afrikaanse heler. Ze woont in Mangula. Het bezoek aan Amina is voor veel vrouwen een van de hoogtepunten van de vrouwen retraite. Het kan voorkomen dat Amina je vraagt om nogmaals terug te komen. Dat kan. In de komende dagen is er ruimte en tijd om Amina nogmaals te bezoeken.

Na de lunch is er een Mindful programma. Intussen treffen we ook de voorbereidingen voor de tweedaagse wandeltrekking door de jungle.

Amina afrikaanse helerDag 5

Na het ontbijt gaan we op pad voor een tweedaagse wandeltrekking door Udzungwa Mountains. We overnachten in de ongerepte jungle, wat betekent dat er geen voorzieningen zijn. Je draagt zelf een lichte bepakking. Er zijn dragers voor alle tenten en de keuken. En de kokkin gaat ons verwennen.

Tijdens de eerste wandeldag lopen we langzaam maar gestaag omhoog. Met een normale conditie is het te doen. Onderweg zie je een rijke flora en fauna. Je ziet veel vlinders, apen en wie weet andere dieren. We lopen langs bosmeertjes en watervallen, die je verleiden om een verfrissend natuurbad te nemen.

In de avond is er een kampvuur. De perfecte sfeer om verhalen te delen en elkaar te inspireren.

Dag 6

‘What goes up must come down’. Vandaag dalen we af, terug naar Udzungwa Forest Tented Camp. Een mooie Mindful wandeling. Deze tweede wandeldag lopen we regelmatig in stilte, doen we zintuigoefeningen en kijken we wat er nodig is om meer in ons bekken te zakken. Zo kan je ontspannen lopen.

Ieder moment is nieuw. Ieder moment heeft nooit eerder plaatsgevonden en zal ook nooit meer terugkomen. Het leven is een groots avontuur. 

Red colobus monkey vrouwen retraite

Dag 7 en 8

Deze twee dagen houden we vrij voor alles wat zich aandient. Natuurlijk zijn we op de hoogte van alle mogelijkheden in de omgeving van de campsite. Je kunt denken aan het bezoeken van een weverij of koken, zingen en dansen samen met lokale vrouwen. We kunnen fietsen, lopen naar de dorpskroeg, of kanovaren. Het mag allemaal ontstaan.

Deze dagen is er ook genoeg tijd voor het vervolgen van je innerlijke reis en het delen van alle ervaringen. We zoeken de diepte en verbinden met onszelf en met elkaar.

Dag 9

Udzungwa Mountains wachten opnieuw op ons. Vandaag vertrekken we voor de klim langs Sanje Falls. De tocht verloopt stijl omhoog, maar we doen “pole pole” (rustig aan) en hebben veel aandacht voor de omgeving. Het pad wordt namelijk omgeven door stokoude bomen met veel helende energie.

De waterval heeft drie etages. Op de tweede etage heb je een adembenemend uitzicht. Hier geniet je met je voeten in het stromende water van een fantastische zonsondergang. Even later wacht je op de derde etage nog een verrassing. Hier slapen is echt onvergetelijk.

Dag 10

Hoe wil jij deze ochtend afdalen? Het is je afscheid van Udzungwa Mountains waar je van alles hebt gevoeld en hebt mogen beleven. Eenmaal beneden word je ontvangen door de lokale mensen. Zij wachten je op met verse kokosnoten. Ieder tropisch plaatje schiet tekort om deze verse en pure smaak te omschrijven.

Op dezelfde dag rijden we met de landcruiser(s) terug naar Morogoro. Het is een rit van ongeveer 5-6 uur. Aangekomen in Morogoro genieten we van een heerlijk diner van onze eigen kokkin op Simbamwenni een mooie campsite met zwembad. Je blijft hier twee nachten.

Waterval Udzungwa Mountains

Dag 11

Vandaag beleef je opnieuw een bijzonder moment tijdens deze vrouwen retraite. We gaan op bezoek bij de Waluguru tribe. Een inheemse tribe die leeft in het noorden van de Uluguru Mountains. We rijden met de landcruiser(s) de bergen in. Een rit van 1 uur.

Deze vrouwentribe hebben we één keer eerder ontmoet en dat was een intieme en ontroerende ontmoeting. Opnieuw mag er vandaag een uitwisseling ontstaan. Het is de bedoeling dat Mindful Adventure deze vrouwen ook in de toekomst blijft bezoeken en zo een (diepe) verbinding opbouwt.

Dag 12

Sluit af met een brul! Je kunt Tanzania gewoon niet verlaten zonder een wildpark binnen te gaan. Vandaag rijden we ongeveer 6-7 uur met de landcruiser(s) waarna we aankomen bij Selous Gamereserve. Tegenwoordig heet het Nyerere Nationaal Park.

Dit park is de topper van het zuiden. Je survivalinstincten worden hier krachtig gespiegeld. Probeer maar eens om een half uurtje onbeweeglijk te mediteren met je ogen open. Doordat je niet beweegt kan alles – dat wel beweegt – dicht bij je komen. Je overnacht twee nachten in een tentje op een campsite middenin Selous Gamereserve.

Udzungwa Mountains

Dag 13

De BIG FIVE, wie kent ze niet. Als je ze ziet is dat geweldig, maar het is nooit een zekerheid. Soms heb je geluk en zie je ze allemaal en soms rijd je uren zonder een leeuw of een luipaard te zien. Hoe dan ook is het spotten van wilde dieren in de Afrikaanse wildernis een groot avontuur. Want er is nog veel meer te zien en te beleven dan enkel de BIG FIVE. Zo zie je prachtige landschappen en vogels in allerlei kleuren en vormen. Er zijn gigantische Baobab bomen en prachtige planten en bloemen. En wat denk je van kleine dieren zoals eekhoorns en muizen? Kijk bewust, dan zie je meer.

Later genieten we van de ondergaande zon en slapen opnieuw in een tentje tussen de wilde dieren in Nyerere Nationaal Park.

Dag 14

Goedemorgen Tanzania. Vandaag rijden we in ongeveer 5 uur richting de drukke bewoonde wereld, Dar Es Salaam. We stranden waar we deze reis zijn gestart, namelijk Kipepeo Beach Village. Hier brengen we de laatste nacht door en sluiten we de reis samen af.

Dag 15

Vandaag relaxen we nog even aan het strand, en heb je tijd om de reis te integreren. Later die dag brengen we je naar het vliegveld. Met je rugzak bomvol mooie ervaringen vlieg je vervolgens naar huis of naar Zanzibar als je ervoor kiest om je reis te verlengen.

secretary bird Tanzania

De kosten van deze reis

De kosten van deze reis bedragen € 3.395 per persoon

Je verblijft 5 nachten in het basiskamp op Udzungwa Forest Tented Camp.  Daar  kampeer je in een canvas koepeltent inclusief safari matras. Het is mogelijk om je verblijf tijdens deze dagen te upgraden. Hieronder vind je de meerprijs van deze upgrade:

 1. verblijf in een traditionele mud hut
  * Een eenpersoons modderhut: € 75 per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten € 375
  * Een tweepersoons modder hut: € 50 per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten € 250
 2. verblijf in een luxe tent (mid-range)
  * Een eenpersoons tent: € 149 per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten € 745
  * Een tweepersoons tent: € 98 per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten € 490

Inbegrepen bij de safari:

 • alle transport met een Costa bus of Noah busje en landcruisers (4×4)
 • alle accommodaties, bushcamps, camping en campingspullen
 • alle entree voor de parken
 • alle wandelkosten
 • alle genoemde excursies
 • alle kosten voor gidsen/chauffeurs, kokkin, rangers en dragers
 • begeleiding van 2 coaches
 • alle voedsel en drankjes, ook lunchbox, behalve alcohol en soft drinks.

Niet inbegrepen bij de safari:

 • vliegticket (retour Dar Es Salaam)
 • visum (50 USD)
 • alcoholische- en frisdranken
 • fooi voor de gidsen/chauffeurs en kok

De vertrekdata van deze reis

5 t/m 19 oktober 2024 (optioneel verlenging naar Zanzibar) – met Alina de Vilder en Chantal Loverbos

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!