Relatie reset retraite – Walking on common ground

Een 8 daagse privésafari tot verbroedering voor geliefden, families of vrienden

Deze relatie reset retraite is voor iedereen die samen met belangrijke personen in zijn leven een van de mooiste tochten (Ngorongoro Krater Hoogland) ter wereld wil lopen om kwaliteitstijd met elkaar door te brengen.

Iedereen geeft wat hij heeft

Ergens onderweg kun je elkaar kwijtraken. Of het nu om geliefden, vrienden of familie gaat, het oorspronkelijke gevoel van verbinding en blijdschap met de ander(en) kan regelmatig ver weg voelen. Daarvoor in de plaats is er een afstand ontstaan, een eenzaamheid in het contact, die op allerlei ongewenste manieren naar buiten kan komen, als; woede, teleurstelling, verdriet, verharden, negeren, manipuleren, irriteren, onverschilligheid, intieme relaties met anderen zoeken, commanderen,  masker op en meer. Natuurlijk kun je het zo heel lang volhouden, maar leg je je hier werkelijk bij neer?

Wat heb je nodig om te verzachten en te kunnen verbinden?

Tijdens het lopen en zijn in de prachtige, ongerepte natuur van Ngorongoro Krater Hoogland en Lake Natron wordt je uitgenodigd om:

 • je eigen behoeften serieus te nemen én ruimte te maken voor het verhaal/gezichtspunt van de ander(en).
 • niksend onder een boom, de tijd te nemen om uit de zich herhalende verhalen en reacties op de ander te stappen, die niet hebben bijgedragen en nooit zullen bijdragen aan een verbroederende ontmoeting.
 • de weg terug te vinden naar respectvol en eerlijk delen met jezelf en elkaar
 • terwijl je soms samen en soms alleen loopt, de verbinding met jezelf en de ander(en) vanuit dit moment te durven maken.
 • de stilte en ruimte in Ngorongoro toe te staan de maalstroom aan gedachten en gevoelens tot rust te brengen, waardoor het vrolijke, lichte, relativerende, speelse, stralende deel van jezelf als vanzelf meer naar voren begint te komen.

pelgrimage NgorongoroHoe maak je weer ruimte voor al die geschenken die je in ieder moment worden gegeven?

Tijdens deze relatie reset retraite zal er een nieuw perspectief ontstaan op jezelf, de ander(en) en de wereld om je heen binnen een veilige setting.

Je zult daarbij geïnspireerd worden door coach & meditatieleraar Alina de Vilder. Je krijgt inzichten en praktische oefeningen uit mindfulness en andere meditatievormen, ademmeditaties, lichaamsoefeningen (bio-energetica), sharings, hartmeditaties en meer aangeboden.

Andere redenen voor deze privé-safari (met of zonder Mindfulness coaching)

 • Heb je iets te vieren?
 • Wonen jullie ver uit elkaar?
 • Wil je iets bijzonders met elkaar doen?
 • Zou je iemand willen verrassen?

Dan ben je van harte welkom om tijdens deze relatie reset retraite met ons mee te gaan naar Ngorongoro Krater Hoogland en Lake Natron om jezelf en anderen te trakteren op een samenzijn in een van de mooiste, puurste gebieden ter wereld.

✓ Aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties  (VvKR)

✓ Aanbevolen door Lonely Planet

✓ Onderscheiden als “Best East African Meditation Travel Company” door de Benelux Enterprise Award

✓ Professionele coaches die je meenemen op een inspirerende reis naar binnen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Het reisschema

Dag 1 relatie reset retraite

Aankomst op Kilimanjaro airport of in Arusha. Je wordt door ons opgehaald en naar Outpost Lodge in Arusha gebracht om de nacht door te brengen.

Outpost Lodge is een fijne lodge met zwembad op een rustige locatie. Hier kun je bijkomen van je reis, wat drinken aan de bar en je voorbereiden op je trektocht door Ngorongoro.

Dag 2

De volgende ochtend wordt je vroeg opgehaald en vertrekken we naar de “gate” van Ngorongoro Krater Hoogland waarna we de moderne wereld verlaten. Na een mooie rit door pure en wilde natuur komen we aan bij Olmoti Krater. Onze Masaï gids voegt zich hier bij ons  om je de weg te wijzen op je eerste wandeling naar Bulati. Je loopt door ruimtelijk gebied en zult je meteen al vergapen aan de buitenaards mooie natuur.

Je brengt de nacht door aan de rand van een prachtig gelegen Masaï dorp. Het is aan te raden om ‘s nachts een keer wakker te worden en je hoofd buiten de tent te steken.

Dag 3

sunbird ngorongoro

Je wordt wakker op een van de mooiste plekken ter wereld, het ochtendlicht is betoverend en verdiept de kleuren. Het loont de moeite om een half uurtje voor het ontbijt te gaan zitten en het Masaï dorp voor je ogen te zien ontwaken. Na het ontbijt ga je op pad voor  de tweede etappe naar Empakai Krater. Onderweg is het o.a. genieten van de vele kleine vogels, die er lustig op los zingen zoals het satijnachtig, glimmende zonnevogeltje.

Later die dag dalen we af in Empakai en nemen een prachtig pad dat ons door tropisch regenwoud voert langs mega grote bomen.

Beneden aangekomen vind je niets dan rust en sereniteit en je hebt best kans een groep flamingo’s in het water te zien staan en hun bijzondere geluid te horen.

Dag 4

Ngorongoro trekking TanzaniaDe volgende ochtend gaan we richting Akesha Campsite. Hier beginnen we parallel aan de Great Rift valley te lopen, de grote scheur die door Afrika loopt. In het dorpje Nayobi halen we extra water, verorberen onze lunch en genieten van de dorpsactiviteiten en het lieflijke landschap daaromheen. Ook worden de ezels hier bepakt en bezakt met onze bagage, tenten en de keukenspullen. De auto kan niet verder. Vandaar gaan we in een meditatief tempo onze wandeling vervolgen om in de bush rond een kampvuur alle indrukken te verwerken en de voeten rust te geven en te verwarmen.

Dag 5

Heel vroeg in de morgen nuttigen we een vullend ontbijt om na weer een bizar mooie tocht het hoogland te verlaten en Lake Natron te bereiken. De tocht duurt ongeveer 5 tot 6 uur.
Hoe lager we komen, hoe warmer het wordt, wat de reden is voor het vroege vertrek. Voorbij de rivier worden we opgewacht door onze chauffeur, die ons naar een relaxte camping brengt met zwembad. Lake Natron is een kaal woestijngebied. De schoonheid van het land zal je lang bijblijven. En wees niet verbaasd als er plotseling giraffen, zebra’s of kamelen voor je opduiken of nieuwsgierig naar je staan te kijken.

Dag 6

‘s Ochtends gaan we lopend naar Lake Natron. Hier heeft de grootste flamingo kolonie in de wereld zijn habitat en broedplek. Het landschap met de vreemde rotsformaties vormt een prachtig decor voor deze roze, tot de verbeelding sprekende watervogels. Na de lunch maken we een speelse, doldwaze tocht naar de waterval van Natron waar we kunnen relaxen, zwemmen en een kijkje kunnen nemen achter de waterval waar het romantisch toeven is.

Dag 7

Vanuit Lake Natron reis je vanochtend terug naar de bewoonde wereld. Je komt aan in Mto Wa Mbu een levendig stadje met rijstvelden, bananenplantages, markten en winkeltjes, kleurige mensen en veel kunstenaars. Daar brengen we je naar een hoger gelegen, nieuwe camping met een bijzonder uitzicht op Lake Manyara en een zwembad.  Vanuit de camping lopen we een leuk pad naar het stadje om daar het straatleven op te snuiven en te genieten van de kunstwinkeltjes en marktvrouwen.

Dag 8

Na het ontbijt bezoek je Lake Manyara of Tarangire Nationaal Park om dieren te gaan spotten. Later die middag rijdt je via Arusha naar Kilimanjaro om daar je avondvlucht op tijd te gaan halen. Zie kosten!

Karibu tena, we hopen dat je deze reis nooit meer zult vergeten.

De kosten van deze reis

De kosten van deze reis bedragen

2 personen: € 2.984 pp
3 personen: € 2.462 pp
vanaf 4 personen : € 2.150 pp

Optioneel Tarangire wildpark dagtocht + 1 dag
€ 375 per persoon bij 2 personen
€ 325 per persoon vanaf 3 personen

Optioneel Ngorongoro krater wildpark dagtocht + 1 dag
€ 465 per persoon bij 2 personen
€ 400 per persoon vanaf 3 personen

Verlenging Serengeti + 3 dagen:
€ 1075 per persoon bij 2 personen
€ 915 per persoon bij 2 personen
€ 839 per persoon vanaf 3 personen

Inbegrepen:

 • entree-  en wandelkosten
 • hotel- en kampeerkosten
 • complete kampeeruitrusting
 • maaltijden (eigen kok), water, koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen plus laatste maaltijd in lodge.
 • transport per Toyota Landcruiser en ezels
 • excursies
 • begeleiding door Alina de Vilder

Niet inbegrepen:

 • vliegticket
 • je visum voor Tanzania ($ 50,-)
 • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep
 • alcoholische- en frisdranken

De vertrekdata van deze reis

De data van deze reis worden bepaald in overleg. Op basis van jouw wensen, onze mogelijkheden en uiteraard het beste reisklimaat in Tanzania komen we gezamenlijk tot een afspraak.

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!