The heart touches the sky – hart retraite

Een 9 daagse coaching, mindfulness hart retraite

Deze hart retraite is een feest, een hartverwarmende ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Ze blinkt uit in een diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden.

Het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen nodigt uit tot een fantastische wandeltocht. Het kustgebied heeft met rust gelaten stranden en vissersdorpjes waar we kunnen vertragen, relaxen, zwemmen, mediteren, naar historische verhalen luisteren en kreeft of krab eten op een ludieke plek aan zee bij een 5 sterren kok.

Je verblijft in budget, medium en medium-luxe campsites, hotels en lodges. Kamers zijn op basis van 2 personen.

Extra aandacht voor je hart

Door deze trektocht heen weven we dagelijks een mooi programma om je te ondersteunen je hart meer te voelen en hier vanuit te leven. In onze westerse cultuur zijn we vanaf jong in ons hoofd gezet. Velen zijn afgescheiden geraakt van kwaliteiten van het hart als: verbinding, liefde, tevredenheid, humor en wijsheid. Gedurende 9 dagen ga je met je hart zijn, doe je oefeningen om je hart te openen en erbij te blijven. Je gaat delen met elkaar vanuit oprechtheid, wat een hele uitdaging is maar maakt dat je energie meer gaat stromen. Met een glimlach kom je uit deze safari en je zult voortaan weten wat er nodig is om terug te keren naar je hart, wanneer je dat wilt.

Herken je dat er veel is om dankbaar voor te zijn in je leven, maar toch voelt het niet zo? Het is alsof je hart niet helemaal meedoet? 

Het gekwetste hart

Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De coaching, hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

Iedereen geeft wat hij heeft

Als we meer te geven hadden, zouden we het doen. Dat te leren zien, helpt je te waarderen wat er wel is en is de weg naar meer tevredenheid en warmte in je relaties.

Optioneel verlenging naar Zanzibar

Na afloop bieden we de mogelijkheid tot een verlenging naar Zanzibar. Je kunt kiezen uit een pakket van 3 dagen en 2 nachten of een pakket van 4 dagen en 3 nachten. Wil je graag naar Zanzibar maar heb je andere wensen, dan kunnen we daarover overleggen. Voor meer informatie: zie onderaan het dagprogramma van de hartsafari.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Dagschema – heart retraite

Dag 1

Mindfulness in Usambara MountainsJe vliegt vandaag naar Kilimanjaro Airport in Tanzania. Daar wordt je door ons opgehaald en naar Kilimanjaro Eco Lodge gebracht.

Kilimanjaro Eco Lodge ligt een half uur van het vliegveld en dichtbij de entree van Arusha Nationaal Park. Het is een sympathieke lokale lodge.

Als de aankomsttijd het toelaat maken we in de lodge nader kennis met elkaar en delen we de eerste indrukken.

Dag 2

Je begint deze safari met een wandeltocht en gamedrive in Arusha Nationaal Park. Dit wildpark blinkt uit door zijn prachtige landschappen en de mogelijkheid te voet door het gebied te trekken en dieren te spotten.

Na de lunch volgt er dan een gamedrive, zodat je meer afstand kunt afleggen en andere delen van het park kunt zien. Dit wildpark ligt tegen de actieve vulkaan Mount Meru aan. Je kunt er speuren naar buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffen, wilde zwijnen, impala’s, zebra’s, blauwe apen, en soms een luipaard of hyena.

Na het bezoek aan het park rijden we naar Moshi op doorreis naar de Usambara Mountains. In Moshi breng je de avond en nacht door bij Mamma Thea een fijn, authentiek Tanzaniaans hotel. We eten gezamenlijk buiten bij een gezellig restaurant met een divers menu.

Dag 3

De Usambara Mountains zullen je hart stelen. Dat begint al meteen als de landcruiser de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Vanaf hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag.

De extra bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.

Het is ook leuk om vandaag een beetje door en om Lushoto te slenteren, de sfeer op te snuiven van het straatleven en de markt te bekijken.

Je brengt de nacht door in het zeer aangename Lawns Hotel (standaard kamer)

Dag 4

Onze gids Dennis Munga komt je na het ontbijt ophalen voor je eerste wandeldag (15 km). Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart witte Colobus aap. Je doet een mooie hartmeditatie, waarna we gaan picknicken. Dennis maakt zelf de lunch klaar.  Na de lunch vervolg je de bosrijke wandeling afgewisseld met boerenland. Je arriveert bij het Rangwi klooster om de avond en nacht door te brengen in deze bescheiden en vredige accommodatie.
Gids Dennis Munga is geboren en getogen in Usambara Mountains en je kunt het niet beter treffen. Hier demonstreert hij de medicinale werking van Eucalyptus blaadjes.

Gids Usambara

Dag 5

Je tweede wandeldag loopt vandaag opnieuw door dorpjes, boerenland en bossen. Je leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van mindfulness opdrachten tijdens het lopen. Die avond slaap je in Magumba Hill Lodge.

kameleon Usambara Mountains

Dag 6

Op je laatste wandeldag begin je in de vroege ochtend met een ochtendmeditatie. Daarna vertrekken we voor een jungle tocht. Die middag passeren we ook een pottenbakkerij waar de vrouwen hun handwerk uitstallen. Aan het eind van de middag kom je aan bij het spectaculaire Mambo Viewpoint.

Het uitzicht over Tsavo in West Kenia, Kilimanjaro, Mkomazi Nationaal Park en de bergen is wereldklasse en bovendien mogen we hier samen hoogst waarschijnlijk een onvergetelijke zonsondergang meemaken op een bijzondere rotspartij. Je slaapt opnieuw in Magumba Hill Lodge.

Dag 7 en 8

We verlaten vroeg in de ochtend Usambara Mountains. We rijden in een keer naar Ushongo Bay. Hier ga je genieten van hagelwitte stranden, de vissersdorpjes, de lokale sfeer, rust, en heerlijk zonnen en zwemmen. Er is weinig toerisme hier ondanks de perfecte stranden. Wij vinden dat niet erg. Het is heerlijk om 1,5 dag van het strand en de zee te genieten. We gaan met tenten kamperen aan het strand van Peponi beach resort.

Ushongo Bay Tanzania

Dag 9

Na een gezamenlijke afronding,  brengen we je via het historische Bagamoyo terug naar Dar Es Salaam om  de nachtvlucht naar huis te nemen. Bagamoyo was een van de belangrijkste nederzettingen aan de Oost-Afrikaanse kust en het eindpunt van de handelsroute die Lake Tanganyika met de zee verbond. Slaven, ivoor en zout werden hier uitgeladen om verscheept te worden naar Zanzibar en verder. We nemen hier tijd om rond te kijken en verhalen te horen voor we naar Dar Es Salaam rijden. Als het goed is, vertrekt je vliegtuig pas laat in de avond.

Safari njema na Karibu tena –een goede reis, je bent altijd opnieuw welkom-.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met Zanzibar. Neem hierover contact met ons op!

Als je kijkt vanuit je hoofd, zie je de verschillen
Als je kijkt vanuit je hart, zie je de overeenkomsten

Kosten van deze reis

De kosten van deze reis bedragen € 1.995 bij een deelname vanaf 4 personen.

Inbegrepen:

 • het mindfulness- coachingsprogramma
 • alle entreegelden voor de parken
 • alle hotelkosten
 • alle maaltijden en water
 • alle transportkosten per Toyota Landcruiser
 • alle excursies en lokale gidsen

Niet inbegrepen:

 • je vliegticket
 • je visum voor Tanzania ($ 50,-)
 • snorkelen (optioneel)
 • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep
 • alcoholische- en frisdranken en vruchtensappen

Vertrekdata van deze reis

Vrijdag 2 t/m zaterdag 10 februari 2024. Optioneel verlenging Zanzibar in overleg.

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!

Verlenging naar Zanzibar

Na afloop van de hartsafari bieden we de mogelijkheid van een verlenging naar Zanzibar. Hier is het je van harte gegund om meer luxe, excursies en andere verwennerijen te ontvangen.

A taste of Zanzibar beachesPakket A: 3 dagen en 2 nachten

Dag 1: We zetten je na de hartsafari af bij het vliegveld in Dar Es Salaam. Van daaruit vlieg je naar Stonetown. Hier word je opgehaald door een taxi voor een rit van 30 minuten naar Fumba Beach Lodge waar je 2 nachten verblijft. Je lodge is een vredig verborgen paradijsje op een van de meest afgelegen stranden van Zanzibar. Het bevindt zich in een meer dan prachtig natuurgebied  en blinkt uit door een atmosferisch design, gebruik makend van de aanwezige natuur, kleuren en vormen. De perfecte plek om na een hartreis alle opgedane inzichten, ervaringen en opgefriste innerlijke harmonie te integreren. Je hebt de keuze tussen een Seaview de luxe en een Garden view de luxe kamer.

Body experience spa ZanzibarDag 2: De volgende ochtend na het ontbijt een halve dag snorkelen bij het Ukombe rif (8 km). Je luncht na terugkomst en hebt de middag vrij om te genieten van de zee, het zwembad, de rust en het niets hoeven. Optioneel is de baobab spa experience. Denk aan een Hawaïaanse lomi lomi massage of een Zweedse massage met voorafgaand een insponsing met kruiden uit Zanzibar. Bij interesse kunnen we het Baobab Spa treatment menu met prijzen aan je opsturen.

Dag 3: Je hebt een relaxte morgen en vertrekt op je eigen tijd met een taxi naar Stonetown.
Al lopend door Stonetown, aanschouw je een mix van Omaanse, Persische, Afrikaanse en Europese culturen. Van de oude statige moskeeën naar de kleine stalletjes die kunst, juwelen, kleding, tassen, sculpturen en schilderijen verkopen. Geniet van de markten, geurend naar de beroemde kruiden die Zanzibar rijk is: cardamom, cinnamom, vanilla, gember, en kruidnagelen.

Je tour met gids omvat een bezoek aan de stadsmarkt, de oude slavenmarkt, het Nationaal museum, hoge gerechtshof, de slavenkamers, het huis van wonderen, het oude fort en het paleis van de Sultan.

Voor je lunch en diner kun je kiezen om te eten in een van de vele restaurants van Stonetown of je houdt meer van het klaar laten maken van heerlijke gerecht(en) aan een van de voedselstalletjes in de haven vol verse vis, krab, kreeft en meer en het daar aan de waterkant op te peuzelen. Na het eten brengt een taxi je op tijd naar het vliegveld om later in de avond terug naar huis te vliegen.

Wil je graag nog een dag en nacht langer blijven, dan kan dat natuurlijk.

Pakket B: 4 dagen en 3 nachten

Jozari forest ZanzibarDag een en twee zijn gelijk aan het programma hierboven.
Dag 3: Na het ontbijt heb je een excursie naar het Jozani bos. Met groenblijvend struikgewas, mangrove promenades, vetplanten en breedbladige variëteiten is het bos een genot om doorheen te lopen. Jozani Forest heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna, met een grote verscheidenheid aan dieren in het wild in en rond het bos. Er zijn grote troepen van de leuke, en zeldzame Red Colobus Monkeys, helaas een van de meest bedreigde apensoorten ter wereld.
Vlakbij de weg ligt ook nog een vlindertuin. Jozani wil je gewoon niet missen.
Vlindertuin ZanzibarNa afloop keer je terug naar je hotel om te genieten van het uitzicht over de zee, te zwemmen en te relaxen.
Dag 4: verloopt als dag 3 in pakket A.

Énn vergeet je hart niet op Zanzibar!

Kosten van deze verlenging

De kosten van deze verlenging bedragen bij 3 dagen en 2 nachten € 832 pp en bij 4 dagen en 3 nachten € 1.169 pp

Inbegrepen bij pakket A 3 dagen en 2 nachten:

 • vliegticket
 • taxi vliegveld naar je hotel
 • taxi van je hotel naar Stonetown
 • 2 nachten accommodatie
 • 1/2 dag snorkelen op het Ukombe rif
 • Een maaltijd na aankomst in Stonetown of bij je lodge
 • Alle maaltijden in je hotel, namelijk dag 2 FB en dag 3 B&B
 • de tour met gids in Stonetown
 • Bij pakket B: Jozani Forest inclusief taxi heen en terug plus een extra dag accommodatie FB

Niet inbegrepen:

 • alle dranken,
 • eventuele fooien (gids in Stonetown)
 • de optionele baobab treatment
 • lunch en diner in Stonetown op dag 3
 • taxi van Stonetown naar het vliegveld om naar huis te vliegen vanaf Zanzibar

Het Baobab Treatment Menu is optioneel! Bij interesse sturen we het menu toe.