Chimpansee Tour Tanzania

Chimpansee Tour tijdens natuurreis

Het afgelegen Mahale met chimpansees, Lake Tanganyika met haar wonderlijke, diepblauwe water. Ruaha wildpark met zijn adembenemende landschappen en rijk gevulde dierenpopulatie, Katavi met een rivier vol gapende nijlpaarden, Mbeya omringt met wonderen; een tweedaagse wandeltrekking in het Rungwi gebergte met prachtige uitzichten; klimmen naar de Kaporogwe waterval; God’s bridge en meer. ’s Avonds kamperen in de bush of jungle dan wel een kamer delen op pittoreske plekjes. En dan ook nog eindigen in Zanzibar. Strand, zwemmen, relaxen na een enerverende, actieve reis.

Tegen het decor van al dit natuurschoon, weven we een coaching- en meditatieprogramma om onze verbinding met onszelf te herstellen en/of te verdiepen. De wilde natuur in Tanzania helpt ons hier als niets anders bij. Wat gaan we onderzoeken?

Spirituele reis – Stress versus vertrouwen

De kern van je stress, is in de diepte een gebrek aan vertrouwen in het leven. Je bent de hele dag door in strijd aan het gaan met kleine en grote dingen die je “overkomen”. Je mind labelt het als goed of slecht. Dan pak je de strijdbijl alweer. Zodra je in gevecht gaat met wat het leven aan je presenteert, wandel je het pad van ongelukkig voelen, vervlakking en vermoeidheid.

Het pad naar vertrouwen is accepteren wat zich aandient. Van daaruit begin je te zien dat het leven je voortdurend ondersteunt op je pad naar meer vrijheid en liefde. Je krijgt op dat pad van vrijheid niet altijd wat je gelooft te willen of nodig te hebben. Maar even wachten, even laten gebeuren en dan toont de verborgen schat in je ervaringen zich vanzelf.

Tijdens deze chimpansee tour gaan we elkaar ondersteunen op te merken, wanneer we in verzet gaan. Er is ruimte voor de goede redenen daarvan, om vervolgens te zien dat het niet langer meer nodig is en meestal contraproduktief om je te verdedigen tegen ……….

Zodra het vertrouwen in het leven herstelt, zijn we er klaar voor onszelf en de natuur buiten ons volhartig welkom te heten en goed voor allebei te zorgen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Optioneel: verlenging naar Zanzibar na de Chimpansee tour

Aan het eind van de Chimpanzee tour bieden we de mogelijkheid van een verlenging naar Zanzibar. Je kunt kiezen tussen een package van 3 dagen en 2 nachten of een pakket van 4 dagen en drie nachten. Als je graag naar Zanzibar wilt maar je hebt andere wensen, dan kunnen we daarbij adviseren.

Dag 1 Dar Es Salaam – chimpansee tour

Je vliegt op Dar es Salaam. Daar halen we jullie op en rijden naar Kipepeo Beach village ten zuiden van Dar es Salaam. Hier breng je 2 nachten door.

Chimpansee tour Tanzania

Dag 2 Kipepeo Beach village

Kipepeo is een echte “Bush-meets-Beach” locatie. Het ligt pal aan het strand met huisjes en kamers in de omringende tropische vegetatie. De Indische Oceaan verleidt je om een verkwikkende duik te nemen in haar azuurblauwe water. Het oceaanwater is schoon en er zijn geen stenen of zee-egels wat het een ideaal en veilig zandstrand maakt.
Kortom een prerfecte plek om te landen in Tanzania, beter kennis met elkaar te maken en het Mindful programma in de steigers te zetten.

Dag 3 Iringa

After breakfast you will return to the airport in Dar Es Salaam (45 min), to fly in the morning to the capital Dodoma (1 hour). Here we are met by Rama with lunch boxes to drive directly to Iringa. Iringa is a wooded area and therefore a great place to plant our trees. As a contribution to our earth and compensation for flying, we plant trees in Tanzania. You can see yourself as a guest who donates trees to hostess Tanzania and through her to the whole world. Moreover, planting in a protected area does not move the problem of tree felling to another area.

Dag 4 en 5 Ruaha Wildpark

Na het ontbijt rijden we naar de poort van Ruaha Wildpark. Ruaha is heel groot en misschien wel het mooiste en meest gevulde wildpark van Tanzania. Het heeft een prachtige diversiteit aan landschappen, de grootste groep leeuwen van alle parken, kudu’s en zelfs nog groepen wilde honden die bijna nergems meer te zien zijn. Natuurlijk kun je hier ook nog vele andere diersoorten tegenkomen. Op dag 4 overnacht je in het park en nacht 5 rijden we naar River banks-Fish farm vlakbij Mbeya. Deze camping is authentiek en prachtig gelegen. Iedere tent heeft zijn eigen plek op een eilandje langs de rivier. Hier komen nauwelijks toeristen want het is heel moeilijk te vinden op het internet. De mensen leven dan ook van de viskwekerij. Enjoy!

Dag 6 en 7 Rungwe Mountains

Chimpansee tour Tanzania

Na het ontbijt vertrek je met de lokale gids voor een 2 daagse hike in Rungwe mountains. Mount Rungwe is het centrum van de Rungwe Vulkanische Provincie, een regio van vulkanische bergen waaronder Mount Rungwe. De wandeling heeft prachtige uitzichten, terwijl je in 6 uur de top gaat proberen te bereiken. Je kampeert in het wild. Op dag 7 keer je terug naar “Riverbanks-fish pharming”

Dag 8 Kaporogwe waterval

An excursion day to two of the many highlights in the Mbeya area. We choose to make a trip to the Kaporogwe waterfall. This waterfall has a special, hidden attraction. You can soon imagine yourself in the movie “the last of the Mohicans”. Nearby is a natural phenomenon called God’s Bridge.We spend the night in Mbeya in a very nice, originally decorated hotel with the appropriate name Peace of mind

Kaporogwe chimpansee tour

Dag 9 Uwanda game reserve

Na het ontbijt vertrekken we naar Uwanda gamereserve. Dit ligt op de route naar Mahale, waar we de chimpanzees gaan ontmoeten. In Uwanda kunnen we rustig rijdend allerlei dieren tegenkomen. In het park ligt Lake Rukwa. Dit meer wordt bewoont door de grootste populatie krokodillen in Tanzania. Het moet dus gek lopen als we ze niet gaan zien. In het westen is een Helium one campsite waar we de nacht gaan doorbrengen.

Dag 10 Hippo rivier

Vandaag maken we een lange rit door Katavi Nationaal Park naar Riverside Camp. Riverside camp ligt vlakbij een “hippo” rivier. Naast de rivier loopt een pad. Laten we dat pad lopen en zien wat we tegenkomen.

Dag 11 Mahale Nationaal Park – chimpansee tour

Vroeg in de ochtend verlaten we de “hippo” rivier om op tijd bij de poort naar Mahale te zijn voor de chimpansee tour waar je al een tijdje naar uitkijkt. Mahale is een afgelegen paradijs aan het Tanganyika meer. Je kunt er alleen komen met de boot (20 min.). We gaan op zoek naar de chimpansees die hier leven en kamperen in de jungle. En wie weet komen we nog andere dieren tegen:

“Een luipaard steekt over op het pad 30 meter verderop. Hij stopt, kijkt ons aan en springt in de struiken om te verdwijnen. Wow, komt uit mijn open mond. Even later verschijnt Raymond, onze gids, in vol ornaat. Hij draagt een donkergroen parkuniform met machete en walkie talkie. We gaan op pad en Raymond zoekt en knielt regelmatig om sporen te onderzoeken, leert ons van alles, en voor ik het weet ben ik ook nog eens met takjes aan het spelen, kijk ik naar dierenpoep op versheid en check ik wat wat is. Superleuk!”

Dag 12 Chimpansee tour

“We volgen een moeder chimp met baby, terwijl de baby chimp direct indruk op ons begint te maken met zijn behendige koprollen, salto’s en gekke bekken getrek. Moeder chimp lokt ons naar een idyllische rond gevormde plek in de jungle. Hier staan een paar prachtige, hoge en brede bomen vol met fruit. De zon schijnt tussen het gebladerte door. Wat is het hier fijn zitten, luisterend naar de vogelconcerten terwijl de chimps zich tegoed doen aan al het fruit.

Tevreden begint de moeder haar kind te verzorgen, dat heet ontvlooien. In allerlei houdingen laat de kleine zich dit welgevallen op een tak vlak boven mijn hoofd.”

Het afgelegen Mahale met chimpansees is een droom. Wat een natuurplek, wat een rust, wat een mogelijkheden om hier op een mindful manier aanwezig te zijn.

Dag 13 Kigoma

Na het ontbijt kunnen we rustig inpakken voor we de boot nemen naar de uitgang van het Park. We stappen over in de auto en rijden een mooie route naar Kigoma. Hier hebben we een fantastische plek gevonden op een privé terrein van een Noors echtpaar. We ronden hier het mindful programma met elkaar af en als je zin hebt kun je hier heerlijk zwemmen in het schone meer.

Chimpansee tour Tanzania

Dag 14 Naar huis of naar Zanzibar

Voor en na het ontbijt nog een duik en afhankelijk van je vlucht naar Dar Es Salaam brengen we je naar het vliegveld van Kigoma. Vanuit Dar Es Salaam vlieg je of naar huis of naar Zanzibar om hier nog een paar dagen te genieten van zon, strand, snorkelen, kyten, het Jozanibos en/of Stonetown.
We brengen je in contact met een betrouwbare taxi chauffeur, die je overal heen kan brengen waar je maar wilt.

We hopen dat je het fijn hebt gehad tijdens deze chimpansee tour. Karibu tena (welcome again).

De kosten van deze reis

De kosten van deze reis bedragen € 3.290 per persoon vanaf 4 personen

Inbegrepen:

 • het mindfulness- coachingsprogramma
 • alle entreegelden voor nationale parken en wandelkosten
 • alle excursies
 • alle kampeerkosten en hotels in Tanzania
 • complete kampeeruitrusting
 • alle maaltijden en water
 • koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
 • alle transportkosten met 4×4 Toyota Landcruiser
 • binnenlands vliegticket Dar Es Salaam – Dodoma en Kigoma – Dar Es Salaam

Niet inbegrepen:

 • je vliegticket naar Dar Es Salaam
 • je visum voor Tanzania ($ 50)
 • alcoholische- en frisdranken
 • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep

De vertrekdata van deze reis

Vrijdag 17 mei t/m donderdag 30 mei 2024. Optioneel: verlenging Zanzibar

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!