Reisdocumenten en visum

Alle reizigers naar Tanzania en Kenia moeten in het bezit zijn van zowel een paspoort als een retourticket. Het paspoort dient minimaal nog zes maanden geldig te zijn. Voor een toeristisch bezoek aan Tanzania of Kenia is tevens een visum verplicht. Je kunt je visum vanaf drie maanden voor vertrek schriftelijk of persoonlijk aanvragen bij het Consulaat van Tanzania. Het visum wordt dan meestal binnen 7 werkdagen afgegeven. Het is ook mogelijk om je visum op het vliegveld bij aankomst in Tanzania of Kenia te kopen.

De kosten bedragen $ 50,-.

Consulaat van Tanzania
Parallelweg Zuid 215
2194 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

Telefoon: 0180 – 320939
Openingstijden van 10.00 uur tot 13.00 uur.
www.tanzania.nl

Tijdsverschil

In de zomer is het in Tanzania 1 uur later dan in Nederland.
In de winter is het 2 uur later.

Inentingen

Voor Tanzania zijn een aantal inentingen aanbevolen. Voor meer informatie klik hier
Je kunt hier ook actuele informatie vinden over malaria preventie.

Reiskleding

Uit ervaring raden wij je aan vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen, waarvan de kleuren zoveel mogelijk overeenstemmen met de natuur aldaar. Maar neem zeker ook een trui mee voor koele avonden.

Denk aan een zonnebril en een hoed of pet.

Valuta en betaalmiddelen

De lokale valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (1 Euro is ongeveer 2500 Tsh) In Kenia is het de Keniaanse shilling (1 Euro is ongeveer 110 KES). In de grote steden kun je gemakkelijk geld pinnen met je credit card. Helaas lukt het vaak niet met je bankpas.

Voor contante betalingen adviseren wij Tanzaniaanse Shillings maar neem ook Amerikaanse dollars mee.

Fooien Chauffeurs/Gidsen

De fooi voor uw chauffeur / gids en kok ligt tussen de $ 5 en $ 10 per persoon per dag. Op te brengen met de groep.

Telefoon en internet

Telefoon en fax werken redelijk tot goed in Tanzania, hoewel internationale gesprekken duur zijn. Het beste is om je simcard te vervangen door een Tanzaniaanse kaart. Facebook en WhatsApp zijn vervolgens goedkoop.

De meeste resorts bieden wifi aan. Daarnaast is er een groot aantal goedkope en betrouwbare internet cafés in Tanzania. Houd er rekening mee dat er tijdens de safari’s niet altijd bereik is.

Voltage

In Tanzania gebruikt men 240 Volt wisselstroom. Je hebt een (Engelse) stekker met drie platte pennen nodig.

Taal

Swahili wordt meer en meer de internationale taal in Afrika en kan daarmee uitgroeien tot één van de belangrijkste talen ter wereld. Het merendeel van de bevolking van Tanzania en Kenia spreekt naast Swahili ook Engels.