covid 19 Tanzania

Corona update 28 juni 2020 – Tanzania is sinds begin juni weer open voor toeristen, de quarantaine verplichting is opgeheven en het luchtruim is open voor vluchten. Het aantal actieve Covid 19 opnames is volgens de regering 66. Ook via onze interne tamtam blijkt dat het niet zoemt in het land van de verhalen. Een uitbraak is echt niet te verbergen. Tanzania lijkt de dans te hebben ontsprongen. Hoewel President Magufuli heeft geweigerd te locken, zijn zo’n beetje alle kleinere maatregelen uitgevoerd en gehandhaafd met zachte hand. Scholen gingen dicht, grote bijeenkomsten werden verboden behalve kerkbijeenkomsten en de mensen in de kleine busjes moesten een zitplaats hebben. Staan werd niet meer toegestaan wat tot enorme vertragingen leidden en net als in Azië droeg iedereen mondkapjes. Inmiddels is een groot deel van het gewone leven weer opgepakt en er heerst een opgewekte werkzame sfeer.

Kennis die we inmiddels over het virus hebben opgedaan, toont dat dit alles niet verkeerd was en al veel verspreiding zal hebben voorkomen. Daarnaast voldoet Tanzania aan zo’n beetje alle natuurlijke condities om spreiding tegen te gaan. Buiten zijn en UV straling verzwakt het virus; goede ventilatie rekent af met aerosols. Een natuurreis in afgelegen gebied is dan ook de veiligste reis die je kunt maken en zeker veiliger dan in een stad te wonen of te zijn.

Vorige week heeft het kabinet echter toch een negatief reisadvies gegeven voor alle landen buiten Europa. Het gevolg daarvan is weer dat verzekeringen weigeren te vergoeden als mensen toch vertrekken naar Code “Oranje” landen. Sommige verzekeringen vergoeden wel. Dus informeer daar goed naar.
Op grond van dit negatieve reisadvies heeft Mindful Adventure helaas besloten safari’s tot en met half september 2020 te verplaatsen naar 2021.

Mocht je toch naar Tanzania willen reizen dan zal je een medische check krijgen en een gezondheidsverklaring (vragenlijst) moeten laten zien.
Vliegen is verder heel veilig volgens het RIVM. De meeste vliegtuigen hebben een zeer modern hepa filter systeem dat ook virusdeeltjes filtert. Mondkapjes zijn verplicht.

Het Tanzaniaanse ministerie van toerisme heeft in overleg met de organisatie van touroperators een pakket met veiligheidsmaatregelen uitgewerkt. Onze reizen zijn daarmee bijzonder geschikt om te doen in deze Corona-tijd. De veiligheidseisen van Tanzania maken een zeer professionele indruk en zullen door ons eenvoudig kunnen worden uitgevoerd gezien het karakter van onze natuurreizen. Veel natuurlijke condities zijn al aanwezig. Denk aan buiten leven, lopen  en slapen op afgelegen plekken in de wilde natuur.

We blijven de ontwikkelingen volgen en zodra het kan zullen we de reizen weer opstarten.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

Deze Corona tijd werpt ons terug op onszelf en dat blijkt veel op te roepen. Ter ondersteuning van je proces bieden wij online Corona coaching (zie menu)