Alina coach vrouwen retraite Tanzania

(Tanz)alina de Vilder

Founder, inspirator, coach – spirituele retraites

Na 25 jaar gewerkt te hebben als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school en later meditatieleraar, ben ik na een intensief spiritueel traject onverwachts in Afrika beland.

De betrokkenheid met en educatieve ondersteuning van de Masaï in Ngorongoro leidde stap voor stap tot de oprichting van Mindful Adventure. Van daaruit neem ik mensen graag mee naar adembenemende, “off the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is.  Voor mij als coach & meditatieleraar is deze authentieke omgeving het perfecte decor om anderen mee te nemen op een reis naar binnen. Daar haal je wat oud en achterhaald is uit je rugzak en vult deze met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

Mijn missie is vooral om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, vernieuwing, een diepere missie, vrije geest maar ook levenslust en blije natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven.

Binnen Mindful Adventure kan ik als organisator en coach mijn liefde voor spirituele helderheid en realiteitszin, mijn betrokkenheid bij de oude tribes als Masaï en mijn verbinding met de natuur samenbrengen tot inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

Wil je meer weten? Kijk dan hier naar mijn LinkedIn profiel

Rama Ama

Rama Ama

Gastheer, gids & chauffeur

Rama groeide op in een arme familie maar was desondanks in staat zich te ontwikkelen en zijn leven met de jaren positief en geduldig te verbeteren. Hij begon zijn loopbaan als mecanicien en greep vervolgens zijn kans om een safariwagen te kopen en op te knappen. Vanuit Mwanza organiseerde hij korte en langere safari’s door het hele land.

Tegenwoordig is hij directeur van Mindful Aventure Limited en vergezelt hij Alina en andere coaches tijdens de grote safari’s als ervaren, allesziende gids en chauffeur. De safari’s en het Tanziaanse verkeer zijn regelmatig hectisch, maar Rama biedt de veiligheid en de kalmte die nodig zijn voor alle reizigers van Mindful Adventure.

Rama is ook de man die veranderende omstandigheden tijdens een safari op een praktische en pragmatische manier tegemoet treedt, oplossingen vindt en mogelijke stress zoveel mogelijk beperkt. Naast al zijn professionele vaardigheden heeft Rama een zachte, bescheiden en begripvolle persoonlijkheid die hem tot een ideale reisgenoot maakt tijdens je safari.

Ivar Berix

Ivar Berix

Manager NL

Mindful Adventure combineert een aantal van mijn grootste passies: het buiten zijn in de natuur en het proces van innerlijke groei. Al van jongs af aan houd ik van wandelen, stilte, de buitenlucht en verken ik gebieden waar je nóg langer alleen kunt zijn en nóg meer ruimte kunt ervaren. Krachtige natuurervaringen en het omarmen van leegte zijn geweldige aanjagers van een bewustzijnsproces.

Vanwege de verhuizing van Alina naar Tanzania in december 2018 houd ik mij bezig met de  zakelijke en praktische kanten van Mindful Adventure in Nederland. Daarnaast denk ik actief mee over ontwikkeling en vormgeving van nieuwe ideeën en reizen.

Proches Mmanda

Safari kok

Proches zit in zijn kokstent, beschermd tegen de wind die ‘s avonds kil over de camping kan blazen. Ik kijk naar de chaos van voedsel en drinken om hem heen. Proches zit fier en kalm temidden hiervan en tovert zijn zoveelste heerlijke en gezonde maaltijd tevoorschijn. Hij weet precies waar alles is en bewaakt perfect de hygiëne. Een safarikok werkt hard. Hij staat het eerste op en gaat als laatste naar bed. Regelmatig heeft hij na het diner alvast de lunch van de volgende dag klaar te maken. Ik heb groot respect voor hem en ben blij dat de rustige, vriendelijke, toverende Proches deel uitmaakt van het team van Mindful Adventure.

Ralph Nelissen

Coach mannenreis

Ik ga graag met jullie op safari naar Tanzania, een land waar ik vele mooie inzichten heb gekregen over mijn man-zijn en die ik graag met jullie ga delen.

Hartgedragen Leiderschap gaat over het lopen van jouw unieke pad hier op aarde, in jouw tempo, vanuit meer en meer ontspanning waardoor de richting die jij wilt gaan  helderder wordt.

Ik neem jullie graag mee op deze bijzondere, krachtige initiatietocht. Initiatie betekent voor mij dat je jezelf losmaakt van de oude beelden, oordelen en aannames over jezelf als man en hoe je leven eruit hoort te zien, die je al te lang beperken. Hierdoor maak je plek voor dat wat je hart je laat zien over wie je werkelijk bent en wat je echt wilt leven. Daarmee neem je de verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf op je en neem je jouw plek vanuit authentieke kracht in.

Tijdens deze safari ben je samen met andere mannen. De meeste mannen zijn gewend om veel met vrouwen te delen. Het heeft je veel te bieden om mannen niet meer als je concurrent te zien en door mannen echt gezien en gehoord te worden. Tijdens deelrondes maak je de stap om je kwetsbare en zachte kant te omarmen. Veel vaders zijn daarin afwezig geweest. Dit versterkt je en zorgt ervoor dat je de beste versie van jezelf kunt zijn.

Door naar Afrika te gaan stap je letterlijk uit al je patronen. De natuur, de mensen, de cultuur, de geuren, de ruimte, echt alles is anders. Dit zet je op scherp en samen met het vertragen helpt het je om je bewust te verbinden met jezelf en alles om je heen.

Wat je ervoor terugkrijgt is nergens mee te vergelijken. Jouw inzichten en antwoorden zijn uniek. Dit avontuur heeft de potentie je leven te veranderen en ik gun het iedere man om dit onderzoek naar zijn eigen waarheid te doen en dat te bekronen aan het einde van zijn wandeltocht.

Waarom ben jij hier? Ik zie je graag

Bart Wiegers

Bart Wiegers

Coach mannenreis

Ik ben natuur
Ik ben een buitenkind.
Hutten bouwen, slootje springen, ijsschotsen lopen, fikkie stoken, eieren zoeken, zwemmen… de natuur is van kinds af aan mijn leraar.

​En het buitenkind in mij wil nog steeds niets anders dan buiten spelen in de natuur. De geur van het natte gras, het ruisen van de bomen, de wind in mijn haren, de aarde onder mijn voeten. Vuur maken, hout hakken, zwemmen in rivieren en de zee, eindeloze wandelingen, van de paden afgaan en mijn eigen pad lopen… mijn eigen unieke harts-tocht volgen.

Ik ben natuurcoach
In 2002 deed ik mijn Vision Quest. De meest intense ervaring in de wildernis ooit. Na deze Quest was mijn oude verhaal niet meer geldig. Ik mocht mijn eigen nieuwe levensverhaal gaan schrijven, waarin ik de held mocht zijn. Samen met mijn leraren ging ik het nieuwe avontuur aan en begeleidde zweethutten, vuurlopen, trancedans, retreats en Vision Quests. Op mijn eigen centrum “het Land van Bart” en ver daar buiten.

Ondertussen ging ik me verdiepen in de natuurreligies, het sjamanisme en taoïsme, maar ook in diverse coaching-, mediationopleidingen en meditatievormen. En als er geen goede opleiding bestond organiseerde ik er zelf een, om als deelnemer in mijn eigen cursus te stappen.

Ik ben natuurcoach met een missie
In een droom zag ik mezelf een grote groep mensen begeleiden door de wildernis van het ene continent naar het andere. Als gids kreeg ik het vertrouwen van de groep om ze naar een betere plek te brengen. De reis is niet zonder gevaar, teruggaan is geen optie, aan de horizon schittert het nieuwe leven…
Nu leef ik mijn droom en begeleid ik mannen en vrouwen op hun Rites of Passage in Vision Quests, natuurtochten, retraites en mannensafari’s in Nederland, Europa en Afrika. Ik voel me rijk en dankbaar mijn zielenmissie te mogen leven en daardoor het leven van velen naar een nieuw en daardoor hoger plan te mogen begeleiden.

Charlie Smith

Charlie Smith

Coach/Mindfulness trainer

Charlie Smith, ook bekend als “Charlie Smiles”, is een verhalen verteller wiens missie het is om mensen te begeleiden naar hun innerlijke waarheid op het pad van persoonlijke groei en zelf ontdekking. Zijn eigen zoektocht begon op 19 jarige leeftijd, waarna hij een levensveranderende transformatie ervaarde met behulp van het beoefenen van meditatie. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in het leiden van expedities, lesgeven in meditatie en de helende kracht van energiewerk. Hij is getraind door Meditatie meesters in Thailand, Guatemala en de USA. Charlie leeft tegenwoordig deels in Tanzania en deels in Colorado.

Charlie begeleidt internationaal retraites en heling ceremonies en produceert/regisseert documentaires. Je kunt hier meer informatie vinden over Charlie’s visuele kunst.

Monique van Proosdij

Monique van Proosdij

coach – Live your colors, vrouwen retraite

Monique woont samen met haar man Toni sinds 2007 op Sardinië.  Zij hebben twee kinderen, Jim en Desert. Zij omschrijft zichzelf als: doelgericht, persoonlijk, attent, direct, gevoel voor humor, eerlijk, respectvol, gedreven en liefdevol. In haar manier van werken gebruikt ze: mindfulness, yoga, meditatie, adem technieken, dans en beweging, ontspanningstechnieken, familie-opstellingen, Jin Shin Jyutsu, Qigong, systemische psychologie en ze maakt gebruik van de archetypes van Jung.

Monique neemt je graag mee op een vrouwen retraite naar Tanzania. Samen met andere vrouwen kun je gaan ervaren hoe fijn het is om in een liefdevolle omgeving te zijn. Het is versterkend en helend om om je vrouwelijke kant aandacht te geven, waardoor je een diepere verbinding met jezelf en anderen maakt. Het is daarnaast belangrijk om goed voor jezelf  te zorgen.

Vrouwen zijn vaak gewend voor anderen te zorgen en vergeten zichzelf of worden vergeten. Vooral nu er veel mannelijke energie aanwezig is en we houden van een lineaire en prestatiegerichte wereld, is het nodig en fijn om aandacht te geven aan vrouwelijke energie, die de potentie heeft om de mannelijke krachten in balans te houden. Bij vrouwelijke energie denk je aan cyclisch, passief, afwachtend, stromend, accepterend, meegevend, zachtaardig en koesterend. Het is waardevol om samen te onderzoeken, waar je staat in relatie tot je eigen vrouwelijkheid en de wereld tegemoet te treden vanuit een vernieuwde waardering.