Aline de Vilder

(Tanz)alina de Vilder

Inspirator, coach & directeur

Na 25 jaar gewerkt te hebben als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school en later meditatieleraar, ben ik na een intensief spiritueel traject onverwachts in Afrika beland.

De betrokkenheid met en educatieve ondersteuning van de Masaï in Ngorongoro leidde stap voor stap tot de oprichting van Mindful Adventure. Van daaruit neem ik mensen graag mee naar adembenemende, “off the beaten track” gebieden in Tanzania waar de natuur nog wild en ongerept is, de ruimte zich eindeloos uitstrekt en de stilte als een oermoeder je gedachten tot rust brengt. Voor mij als coach & meditatieleraar is deze authentieke omgeving het perfecte decor om anderen mee te nemen op een reis naar binnen, om wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

Mijn missie is vooral om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, vernieuwing, een diepere missie, vrije geest maar ook levenslust en blije natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven, waarin je krachtig leiding neemt over jezelf en waarmee je anderen inspireert.

Binnen Mindful Adventure kan ik als organisator en coach mijn liefde voor spirituele helderheid en realiteitszin, mijn betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en mijn verbinding met de natuur samenbrengen tot inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken. Karibu (welkom bij Mindful Adventure).

Wil je meer weten? Kijk dan hier naar mijn LinkedIn profiel

Rama Ama

Rama Ama

Gastheer, gids & chauffeur

Rama groeide op in een arme familie maar was desondanks in staat zich te ontwikkelen en zijn leven met de jaren positief en geduldig te verbeteren. Hij begon zijn loopbaan als mecanicien en greep vervolgens zijn kans om een safariwagen te kopen en op te knappen. Vanuit Mwanza organiseerde hij korte en langere safari’s door het hele land.

Tegenwoordig is hij directeur van Mindful Aventure Limited en vergezelt hij Alina en andere coaches tijdens de grote safari’s als ervaren, allesziende gids en chauffeur. De safari’s en het Tanziaanse verkeer zijn regelmatig hectisch, maar Rama biedt de veiligheid en de kalmte die nodig zijn voor alle reizigers van Mindful Adventure.

Rama is ook de man die veranderende omstandigheden tijdens een safari op een praktische en pragmatische manier tegemoet treedt, oplossingen vindt en mogelijke stress zoveel mogelijk beperkt. Naast al zijn professionele vaardigheden heeft Rama een zachte, bescheiden en begripvolle persoonlijkheid die hem tot een ideale reisgenoot maakt tijdens je safari.

Ivar Berix

Ivar Berix

Manager NL

Mindful Adventure combineert een aantal van mijn grootste passies: het buiten zijn in de natuur en het proces van innerlijke groei. Al van jongs af aan houd ik van wandelen, stilte, de buitenlucht en verken ik gebieden waar je nóg langer alleen kunt zijn en nóg meer ruimte kunt ervaren. Krachtige natuurervaringen en het omarmen van leegte zijn geweldige aanjagers van een bewustzijnsproces.

Vanwege de verhuizing van Alina naar Tanzania in december 2018 houd ik mij bezig met de  zakelijke en praktische kanten van Mindful Adventure in Nederland. Daarnaast denk ik actief mee over ontwikkeling en vormgeving van nieuwe ideeën en reizen.

Proches

Proches Mmanda

Safari kok

Proches zit in zijn kokstent, beschermd tegen de wind die ‘s avonds kil over de camping kan blazen. Ik kijk naar de chaos van voedsel en drinken om hem heen. Proches zit fier en kalm temidden hiervan en tovert zijn zoveelste heerlijke en gezonde maaltijd tevoorschijn. Hij weet precies waar alles is en bewaakt perfect de hygiëne. Een safarikok werkt hard. Hij staat het eerste op en gaat als laatste naar bed. Regelmatig heeft hij na het diner alvast de lunch van de volgende dag klaar te maken. Ik heb groot respect voor hem en ben blij dat de rustige, vriendelijke, toverende Proches deel uitmaakt van het team van Mindful Adventure.

Daniel Olekombeti Masai guide Ngorongoro

Daniel Olekombeti

Masaï gids

Het is inmiddels  6 jaar geleden dat ik Daniel leerde kennen in het Masaï dorp Endonyowas middenin Ngorongoro Krater Hoogland. Hij viel meteen op als de knapste jongeman van het dorp maar meer nog door de stralende, opgewekte blik die hij goedgeefs rondstrooide. Zijn Engels was helaas niet goed genoeg maar anders had ik hem meteen als gids gevraagd voor Mindful Adventure. Maar mee moest hij en terwijl Yohane als gids onze klanten de weg wees, werkte Daniel zich in het zweet om de regelmatig onhandelbare ezels te bepakken en richting ons kamp te krijgen. ‘s Avonds zat hij vrolijk aan het kampvuur om ons te bestoken met 1001 vragen.

Prachtig om te volgen hoe hij zich ontwikkelde tot een open jongeman die met zijn vrouw probeert om te veranderen en de eerste stappen zet naar bijvoorbeeld meer subtiel intiem contact met zijn vrouw. Zijn engels werd beter. En nu kan ik me een safari zonder de open gesprekken met Daniel en zijn vrolijke aanwezigheid niet meer voorstellen. En wat een goede gids blijkt hij te zijn.

Ralph Nelissen

Ralph Nelissen

Coach mannenreis

Ik ga graag met jullie mee op safari naar Tanzania, een land waar ik vele mooie inzichten heb gekregen over mijn man-zijn en die wil ik graag met jullie delen.

Walk the Rhythm of the Earth gaat over het lopen van jouw unieke pad hier op aarde, in jouw tempo, vanuit meer en meer ontspanning waardoor de richting die jij wilt gaan  helderder wordt.

Ik neem jullie graag mee op deze bijzondere, krachtige initiatietocht. Initiatie betekent voor mij dat je jezelf losmaakt van de oude beelden, oordelen en aannames over jezelf als man en hoe je leven eruit hoort te zien, die je al te lang beperken. Hierdoor maak je plek voor dat wat je hart je laat zien over wie je werkelijk bent en wat je echt wilt leven. Daarmee neem je de verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf op je en neem je jouw plek vanuit authentieke kracht in.

Tijdens deze safari ben je samen met andere mannen. De meeste mannen zijn gewend om veel met vrouwen te delen. Het heeft je veel te bieden om mannen niet meer als je concurrent te zien en door mannen echt gezien en gehoord te worden. Tijdens deelrondes maak je de stap om je kwetsbare en zachte kant te omarmen. Veel vaders zijn daarin afwezig geweest. Dit versterkt je en zorgt ervoor dat je de beste versie van jezelf kunt zijn.

Door naar Afrika te gaan stap je letterlijk uit al je patronen. De natuur, de mensen, de cultuur, de geuren, de ruimte, echt alles is anders. Dit zet je op scherp en samen met het vertragen helpt het je om je bewust te verbinden met jezelf en alles om je heen.

Wat je ervoor terugkrijgt is nergens mee te vergelijken. Jouw inzichten en antwoorden zijn uniek. Dit avontuur heeft de potentie je leven te veranderen en ik gun het iedere man om dit onderzoek naar zijn eigen waarheid te doen en dat te bekronen aan het einde van zijn wandeltocht.

Waarom ben jij hier? Ik zie je graag

Bart Wiegers

Bart Wiegers

Coach mannenreis

Ik ben natuur
Ik ben een buitenkind.
Hutten bouwen, slootje springen, ijsschotsen lopen, fikkie stoken, eieren zoeken, zwemmen… de natuur is van kinds af aan mijn leraar.

​En het buitenkind in mij wil nog steeds niets anders dan buiten spelen in de natuur. De geur van het natte gras, het ruisen van de bomen, de wind in mijn haren, de aarde onder mijn voeten. Vuur maken, hout hakken, zwemmen in rivieren en de zee, eindeloze wandelingen, van de paden afgaan en mijn eigen pad lopen… mijn eigen unieke harts-tocht volgen.

Ik ben natuurcoach
In 2002 deed ik mijn Vision Quest. De meest intense ervaring in de wildernis ooit. Na deze Quest was mijn oude verhaal niet meer geldig. Ik mocht mijn eigen nieuwe levensverhaal gaan schrijven, waarin ik de held mocht zijn. Samen met mijn leraren ging ik het nieuwe avontuur aan en begeleidde zweethutten, vuurlopen, trancedans, retreats en Vision Quests. Op mijn eigen centrum “het Land van Bart” en ver daar buiten.

Ondertussen ging ik me verdiepen in de natuurreligies, het sjamanisme en taoïsme, maar ook in diverse coaching-, mediationopleidingen en meditatievormen. En als er geen goede opleiding bestond organiseerde ik er zelf een, om als deelnemer in mijn eigen cursus te stappen.

Ik ben natuurcoach met een missie
In een droom zag ik mezelf een grote groep mensen begeleiden door de wildernis van het ene continent naar het andere. Als gids kreeg ik het vertrouwen van de groep om ze naar een betere plek te brengen. De reis is niet zonder gevaar, teruggaan is geen optie, aan de horizon schittert het nieuwe leven…
Nu leef ik mijn droom en begeleid ik mannen en vrouwen op hun Rites of Passage in Vision Quests, natuurtochten, retraites en mannensafari’s in Nederland, Europa en Afrika. Ik voel me rijk en dankbaar mijn zielenmissie te mogen leven en daardoor het leven van velen naar een nieuw en daardoor hoger plan te mogen begeleiden.

Dennis Munga tour guide Usambara Tanzania

Dennis Munga

Gids Usambara Mountains

Dennis Munga is opgegroeid in de idyllische Usambara Mountains in Tanzania. Al jaren heeft hij daar een onlosmakelijke plek verworven als gids. Dennis heeft een aantal opvallende kwaliteiten. Allereerst is hij een gids die op trektocht gaat met zijn klanten en gebruik maakt van alle zintuigen om het gebied te leren kennen. Tijdens zijn wandelingen zie, hoor, proef, ruik en voel je wat er te beleven valt in de natuur en in het contact met de lokale bevolking. Onze klanten zeggen hierdoor meegesleept te worden en alles intenser te beleven.

Op de foto heeft hij ons aangezet om eucalyptus blaadjes in onze neusgaten te doen. Heerlijk! Daarnaast is Dennis zeer sportief. Hij is gek op fitness, wat hem is aan te zien en fietst en wandelt graag. Als persoon is hij vriendelijk, sociaal, heeft een aanstekelijke lach en staat open voor nieuwe ervaringen. Mindful Adventure investeert in zijn ontwikkeling, waardoor Dennis als stagiaire meereist op onze safari’s.