Alina de Vilder

Overtuigd van haar roeping als meditatieleraar en therapeut (natuurgeneeskunde, lichaamswerk, adem, hypno- en regressie en counselor/coach) in Nederland is Alina onverwachts met haar neus in de Tanzaniaanse boter gevallen. Zij had na een tegenvallende zoektocht op de spirituele- en therapeutische markt tussen 2005 en 2011 zes jaar lang dagelijks het Clarity proces van Jeru Kabbal beoefend, waardoor haar kijk op het leven en zichzelf eindelijk radicaal was veranderd. Wat zij leerde was een helder onderscheid maken tussen de wereld die we waarnemen vanuit onze “mind” en de wereld zoals deze zich in werkelijkheid afspeelt. Vanuit onze “mind” volgen we een script dat zich eindeloos herhaalt ook al ziet het er aan de oppervlakte anders uit. Het avontuur zoals het leven bedoeld is, gaat verloren in een in feite dwangmatige behoefte aan veiligheid. Door dit te doorzien, bevrijde zij zich van het script, sprong in het onbekende en richtte in 2014 in samenwerking met Msafiri Mindful Adventure op. Binnen Mindful Adventure kan zij haar liefde voor spirituele helderheid, haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur samenbrengen tot inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf te herontdekken.

Msafiri Mosses Kivuyo portrait

Msafiri Mosses Kivuyo

Msafiri is een jonge professionele gids en chauffeur met een gouden hart. Hij woont in Arusha en spreekt goed Engels en een beetje Frans. Zijn naam betekent overigens “reiziger”. Msafiri heeft Alina geholpen bij haar projecten voor de Masaï in Ngorongoro en wegwijs te worden in Tanzania. Hieruit is een bijzondere vriendschap ontstaan.
Msafiri organiseert samen met Rama alle praktische aspecten van de safari’s in Tanzania. Zij voorzien je ook van informatie die je graag hoort over het land, de cultuur, de geschiedenis en natuurlijk de flora en fauna.

Rama Safari Ama

Rama Ama

Weduwnaar Rama komt uit een arm gezin en is in staat geweest zich langzaam en geduldig te ontwikkelen tot de ervaren chauffeur en safari man die hij nu is. Evenwichtig en verantwoordelijk heeft hij een beter leven voor zichzelf en zijn kinderen opgebouwd. Het verkeer in Tanzania kent risico’s maar Rama biedt reizigers van Mindful Adventure de veiligheid die nodig is. Ook op safari’s is Rama de man die veranderde omstandigheden en tegenvallers oplossingsgericht benadert waardoor stress tot een minimum wordt beperkt.
Wat fijn is met Rama in de buurt is zijn vermogen om zich te verbinden. Of het nou natuur, muziek of een gesprek is, Rama maakt contact.

Yohane Sundai Masaï gids

Yohane Sundai

Ik heb Yohane (26) leren kennen tijdens mijn bezoeken aan het Masaï dorpje Endonyowas in Ngorongoro, waar wij ook het schooltje sponsoren. Yohane heeft vaak voor mij getolkt. Hij heeft hobbelend (vanwege de afwezigheid van geld) op zijn 25e de middelbare school op het hoogste niveau afgemaakt, wat bijzonder is voor iemand uit de Masaï tribe. Yohane is vanaf de eerste safari onze gids geweest door zijn thuisland Ngorongoro. Wat meteen opviel was zijn verantwoordelijkheidsgevoel, de prima aansturing van zijn team en zorgzaamheid naar onze reizigers toe. Met behulp van twee eerdere reizigers van Mindful Adventure zit Yohane nu in het eerste jaar van de lerarenopleiding biologie en scheikunde aan de Universiteit in Dar Es Salaam.