Alina de Vilder

Na jaren gewerkt te hebben als meditatieleraar en therapeut in Nederland (natuurgeneeskunde, lichaams- en ademwerk, hypno- en regressie therapie en counseling/coaching) ben ik onverwachts in Afrika beland. Na een inspirerende zoektocht op de spirituele- en therapeutische markt heb ik tussen 2005 en 2011 dagelijks het Clarity proces van Jeru Kabbal beoefend, waardoor mijn kijk op het leven en mijzelf radicaal is veranderd. Wat ik leerde was een helder onderscheid te maken tussen de wereld die ik waarneem vanuit mijn “mind” en de wereld zoals deze zich in werkelijkheid afspeelt. Vanuit mijn “mind” volg ik een script dat zich eindeloos herhaalt ook al ziet het er aan de oppervlakte anders uit. Het avontuur zoals het leven bedoeld is, gaat verloren in een in feite dwangmatige behoefte aan veiligheid. Door dit te doorzien, bevrijde ik me van het slaafs volgen van patronen, sprong in het onbekende en richtte in 2014 in samenwerking met Msafiri Mosses, Mindful Adventure op. Binnen Mindful Adventure kan ik mijn liefde voor spirituele helderheid, mijn betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en mijn verbinding met de natuur samenbrengen tot inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf te herontdekken.

Rama Safari Ama

Rama Ama

Rama groeide op in een arme familie maar was ondanks dat in staat zich te ontwikkelen en zijn leven over de jaren te verbeteren. Op dit moment is hij directeur van Mindful Aventure Limited en vergezelt hij Alina tijdens de grote safari’s als ervaren gids en chauffeur. Het Tanziaanse verkeer is altijd hectisch, maar Rama biedt de veiligheid die nodig is voor alle reizigers van Mindful Adventure. Rama is ook de man die veranderende omstandigheden tijdens een safari altijd op een praktische en pragmatische manier tegemoet treedt, oplossing vindt en mogelijke stress zoveel mogelijk beperkt. Naast al zijn professionele vaardigheden heeft Rama een zachte en begripvolle persoonlijkheid die hem tot een ideale reisgenoot maakt tijdens je safari.

Tuma, our cook

Tuma Alois

De eerste ontmoeting met Tuma was als een storm. Hij was heel sterk aanwezig en duidelijk in zijn wensen, iets wat in Tanzania heel ongebruikelijk is. Met Tuma weet je waar je aan toe bent. Tijdens onze safari’s toont hij zich als een fantastische kok, een harde werker, en verhalenverteller vol humor, een gepassioneerde voetballiefhebber en een levendige persoonlijkheid die veel levendigheid in het team brengt. Onze cliënten zijn behalve op zijn eten ook dol op zijn verhalen. Tuma is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont in Arusha en spaart voor een een winkel in body care producten. Daar gaat hij ongetwijfeld in slagen.

Yohane Sundai Masaï gids

Yohane Sundai

Ik heb Yohane (26) leren kennen tijdens mijn bezoeken aan het Masaï dorpje Endonyowas in Ngorongoro, waar wij ook het schooltje sponsoren. Yohane heeft vaak voor mij getolkt. Hij heeft hobbelend (vanwege de afwezigheid van geld) op zijn 25e de middelbare school op het hoogste niveau afgemaakt, wat bijzonder is voor iemand uit de Masaï tribe. Yohane is vanaf de eerste safari onze gids geweest door zijn thuisland Ngorongoro. Wat meteen opviel was zijn verantwoordelijkheidsgevoel, de prima aansturing van zijn team en zorgzaamheid naar onze reizigers toe. Met behulp van twee eerdere reizigers van Mindful Adventure zit Yohane nu in het eerste jaar van de lerarenopleiding biologie en scheikunde aan de Universiteit in Dar Es Salaam.