Aline de Vilder

Alina de Vilder

Na 25 jaar gewerkt te hebben als therapeut, counselor op een middelbare school en later meditatieleraar in Nederland, ben ik onverwachts in Afrika beland. Tijdens een inspirerende zoektocht op de spirituele- en therapeutische markt heb ik tussen 2005 en 2011 dagelijks het Clarity Proces van Jeru Kabbal beoefend. Dit bleek een van de meest praktische methoden te zijn die ik ken om jezelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, gevoelens en patronen. Het heeft daarnaast mijn kijk op het leven en mijzelf radicaal veranderd. Met die veranderde kijk, veranderde ook mijn missie.
De betrokkenheid met en ondersteuning van de Masaï in Ngorongoro leidde stap voor stap tot de oprichting van Mindful Adventure. Van daaruit neem ik mensen graag mee naar adembenemende gebieden in Tanzania waar de natuur nog wild en ongerept is, de ruimte zich eindeloos uitstrekt en de stilte als een oermoeder je gedachten tot rust brengt. Als meditatieleraar is deze authentieke omgeving het perfecte decor voor het eerlijk aankijken van de momenten waarop je in verzet gaat met hoe de dingen zijn en te leren hierin te ontspannen.
Mijn doel is om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, vernieuwing, een diepere missie, vrije geest maar ook levenslust en vreugdevolle natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven, waarin je krachtig leiding neemt over jezelf, de ander en bijdraagt aan de koers van het bedrijf waar je deel van uitmaakt.

Binnen Mindful Adventure kan ik mijn liefde voor spirituele helderheid en realiteitszin, mijn betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en mijn verbinding met de natuur samenbrengen tot inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken. Karibu (welkom) in Tanzania.

Rama Ama

Rama Ama

Rama groeide op in een arme familie maar was desondanks in staat zich te ontwikkelen en zijn leven met de jaren positief en geduldig te verbeteren. Tegenwoordig is hij directeur van Mindful Aventure Limited en vergezelt hij Alina en andere coaches tijdens de grote safari’s als ervaren, allesziende gids en chauffeur. De safari’s en het Tanziaanse verkeer zijn regelmatig hectisch, maar Rama biedt de veiligheid en de kalmte die nodig zijn voor alle reizigers van Mindful Adventure. Rama is ook de man die veranderende omstandigheden tijdens een safari op een praktische en pragmatische manier tegemoet treedt, oplossingen vindt en mogelijke stress zoveel mogelijk beperkt. Naast al zijn professionele vaardigheden heeft Rama een zachte, bescheiden en begripvolle persoonlijkheid die hem tot een ideale reisgenoot maakt tijdens je safari.

Proches

Proches Mmanda

Proches zit in zijn kokstent, beschermd tegen de wind die ‘s avonds kil over de camping kan blazen. Ik kijk naar de chaos van voedsel en drinken om hem heen. Proches zit fier en kalm temidden hiervan en tovert zijn zoveelste heerlijke en gezonde maaltijd tevoorschijn. Hij weet precies waar alles is en bewaakt perfect de hygiëne. Een safarikok werkt hard. Hij staat het eerste op en gaat als laatste naar bed. Regelmatig heeft hij na het diner alvast de lunch van de volgende dag klaar te maken. Ik heb groot respect voor hem en ben blij dat de rustige, vriendelijke, toverende Proches deel uitmaakt van het team van Mindful Adventure.

Innocent jr

Innocent E. jr

In Tanzania valt je meteen op dat mensen moeite hebben met initiatief nemen. Er is een “ik wacht af” cultuur. Dan valt het des te meer op wanneer je een intelligente, begaafde, originele maar vooral ook initiatiefrijke jongeman ontmoet. Innocent zit vol met creatieve en sociaal bevlogen ideeën. Hij woont samen met zijn broer die zo mogelijk nog innovatiever is. Onze Innocent is jong maar een bevlogen gids die je verrast met zijn kennis en boeiende verhalen en tevens een goede en verantwoordelijke chauffeur. Ik kan het best een klant aan het woord laten:

Mijn gids Innocent, in het bezit van een diploma “wildlife conservation” en met vele jaren ervaring in het begeleiden van safari’s, is zeer gekwalificeerd en heeft niet alleen verstand van zaken, maar is ook een oprecht uniek en interessant persoon“.

Jeff Mikkelson (VS)

Dennis Munga tour guide Usambara Tanzania

Dennis Munga (stagiaire)

Dennis Munga is opgegroeid in de idyllische Usambara Mountains in Tanzania. Al jaren heeft hij daar een onlosmakelijke plek verworven als gids. Dennis heeft een aantal opvallende kwaliteiten. Allereerst is hij een gids die op trektocht gaat met zijn klanten en gebruik maakt van alle zintuigen om het gebied te leren kennen. Tijdens zijn wandelingen zie, hoor, proef, ruik en voel je wat er te beleven valt in de natuur en in het contact met de lokale bevolking. Onze klanten zeggen hierdoor meegesleept te worden en alles intenser te beleven. Op de foto heeft hij ons aangezet om eucalyptus blaadjes in onze neusgaten te doen. Heerlijk! Daarnaast is Dennis zeer sportief. Hij is gek op fitness, wat hem is aan te zien en fietst en wandelt graag. Als persoon is hij vriendelijk, sociaal, heeft een aanstekelijke lach en staat open voor nieuwe ervaringen. Mindful Adventure investeert in zijn ontwikkeling, waardoor Dennis als stagiaire meereist op onze safaris.

Daniel Olekombeti - Masai Guide Ngorongoro

Daniel Olekombeti