Mindfulness lopen

lopenDe natuur in

Als ik geconfronteerd word met iets dat veel verzet in me oproept dan ga ik alleen de natuur in en ga ik mindfulness lopen. Met verzet bedoel ik dat er iets in me geraakt wordt wat spanning oproept waardoor ik in strijd ga.

Ik geef ruimte aan alle verhalen die mijn mind met me wil delen, de zorgen die erin verborgen liggen en de sprookjes die het me wijs wil maken. Het mag er helemaal zijn en ik voer een nieuwsgierige dialoog met mezelf net zolang tot alles op tafel ligt en ik voel de kern te pakken te hebben. Vervolgens kijk ik waar ik erin trap en waar het me meetrekt in een fantasie of in een angst.

 

Alle verzet laat los

Mindfulness wandel reis TanzaniaDan gebruik ik al mijn zintuigen om mezelf te laten zien wat waar is. Het lopen in de natuur maakt dat makkelijker om te doen en de realiteit stroomt via mijn zintuigen mijn innerlijke ruimte binnen. Daarbij te zijn en te blijven is een vreugde en de weg naar tevredenheid en ontspanning.

Ook alle verzet laat los want meestal blijft er niets over van dat verhaal wat zich in me bleef herhalen en me gespannen maakte. De gedachten en gevoelens kunnen hardnekkig op blijven spelen en dan loop ik als het nodig is dagenlang.

Sprookjes

Ons brein zit vol met verhalen die sprookjes zijn. Het gaat de hele dag door. Een sprookje is iets wat geen verbinding heeft met de werkelijkheid. Het opereert zelfstandig in je en staat los van wat zich in werkelijkheid afspeelt. Ik heb geleerd dat er maar een brug is naar de waarheid en dat zijn je zintuigen. Daarom zijn mijn zintuigen mijn grootste anker in moeilijke tijden.

Tijdens mindfulness lopen leer je de waarheid te zien. Wat is een sprookje en wat is echt? De uitslag is in eerste instantie schokkend en dan opent zich iets in je. Noem het ontspanning, noem het liefde, noem het vrede, noem het zorgeloosheid of noem het verbinding. Je verbindt je met wat echt is en dat is een heerlijk gevoel.

Wandel natuur reis TanzaniaEen geschenk

Loop met ons mee deze zomer door prachtige natuur en leer switchen van sprookje naar het echte leven. Iets in je wil dat niet want je hebt geleerd dat het echte leven veel minder interessant is dan alle sprookjes. Niets is minder waar want er is een vriendelijkheid in het bestaan, een harmonieuze basis, waarop je kunt vertrouwen.

Zodra je dat ontdekt is een geschenk voor de rest van je leven en een enkeltje naar meer levensgeluk.

Hear the voice of silence
Vertrek 30 juli tot en met 12 augustus.
klik hier voor meer info

Walk the rhythm of the earth – mannensafari
Vertrek: 16 – 29 September 2019 of 10 – 24 januari 1990
klik hier voor meer info

Laugh while you still have teeth – Berg- strand-wildpark safari 
Vertrek: 11 – 25 juli 2019 (15 dagen)
klik hier voor meer info

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.