quote byron katie

Keep it real

Tijdens een safari van Mindful Adventure wordt een ander perspectief geboden op de werkelijkheid. quote

Hoe bizar het voor sommigen ook klinkt; we hebben ten onrechte geleerd dat wij een uniek wezen zijn dankzij de unieke gedachten en gevoelens die onze unieke persoonlijkheid kenmerken. We geloven daarmee ook dat we geluk moeten zoeken op het niveau van deze unieke persoonlijkheid.
En zodra we geloven dat geluk te vinden is op het niveau van onze persoonlijkheid, zullen we er alles aan doen om die persoonlijkheid te verbeteren om daarmee de omstandigheden (liefdesrelatie, hoeveelheid en kwaliteit van vrienden, werk, huis, financiën etc te verbeteren).

quote 2Verwerven van geluk

Tot onze frustratie blijkt dat verwerven van geluk nog niet zo makkelijk te zijn. Het ontbreken van die felbegeerde staat van geluk wordt zichtbaar in de verlangens die we de godganse dag najagen.
Het lijkt alsof we gevangen zitten in een beweging die gaat van pijn naar geluk. Ieder moment proberen we weg te zwemmen van ongemak naar toestanden van gemak, plezier en liefst extase zoals ook de hedendaagse dynamiek rond “optimaal” leven laat zien. En als het even wat minder gaat, maken we ons al snel zorgen.

quoteManipuleren

In de ban van boodschappen als “de secret” zijn we losgebarsten in een hernieuwd enthousiasme om niet alleen anderen maar ook het universum naar onze wensen te manipuleren. Vaardigheden als positief denken beloven ons dat we eerder krijgen wat we willen. Zelfs verlichting draagt de ultieme belofte in zich naar absolute liefde en absolute vrijheid.  We vergeten dat iedere persoonlijke wens laat zien dat we niet in verbinding zijn met de compleetheid van wie we in essentie zijn. Het streven naar meer en beter komt uit je mind en niet uit je essentie.

Quotes

Zodra ik facebook open, slaan de quotes me om de oren die me vertellen dat ik kan bereiken wat ik geloof te willen, dat ik niet met minder genoegen hoef te nemen dan het mooiste wat ik me kanvoorstellen en dat ik mag verlangen naar overvloed en ontelbare zegeningen. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden. Er wordt me beloofd dat ik de schepper ben van en controle heb over mijn bestaan en wat me ten deel zal vallen. 

Maar als ik een ding heb geleerd in mijn leven is het wel dat alles wat ik dacht te weten en iedere wetmatigheid die ik aan het leven toeschreef vroeg of laat onderuit werd gehaald door zijn tegendeel.

Ook heb ik geleerd me niet alleen met mijn eigen “soort” te hoeven omringen maar lief te hebben wie er voor mijn deur staat en tevreden te zijn met me te verbinden met wie er ook op mijn pad verschijnt, ook als deze mensen mij niet te bieden hebben wat ik persoonlijk denk te willen. 

quoteBeschadigd

We kunnen bereiken wat we willen, veronderstellend dat iets bereiken wat je wilt geluk brengt, in ieder geval meer geluk dan je nu “bezit”. En in die zucht naar optimaal leven en geluk alleen of samen, geloven we dat een goed gevoel betekent dat we goed zitten, zelfs dat je samen bent gevallen met je essentie.

We geloven dat we te reparen zijn en dus dat we beschadigd zijn. En we besteden veel tijd en moeite aan alles wat ons weer een beetje meer kan helen. Veel quotes prikkelen ons om nog meer te willen en nog hoger te reiken.

quote

Geluk

Maar geluk is niet te vinden op het niveau van de persoonlijkheid. Dat komt doordat de drijvende motor onder die persoonlijkheid, al je “karaktereigenschappen (lees patronen en gewoonten) en vaardigheden” zich manifesteren vanuit de basale drang te overleven. Iedere gedachte, ieder gevoel, iedere wil of wens dient het eigen overleven. Daar is op zich niets mis mee. Sterker nog het is wat het is. Onze mind is daarop gebouwd en met een goede reden. Maar gelukkig is er nog een andere kwaliteit aanwezig in ons. Iets zo vrij en lieflijks, iets zo compleet in zichzelf dat overleven en alle angst die daar het gevolg van is gezien kan worden in welke vorm het ook verpakt is.quote

Het enige wat we hebben te doen is onderscheid maken in ieder moment tussen wat zich manifesteert vanuit de realiteit en wat zich manifesteert vanuit onze eigen gedachten- en gevoelswereld. En dan bepalen wat je gelooft. Geloof je wat je denkt en voelt of geloof je wat je echt ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt met je huid. Geloof je de realiteit of geloof je wat de overleefmachine je voortovert?

Alles toelaten

Ik denk dat ik daarom zo geraakt wordt door Jeff Foster, die oproept vanuit receptief bewustzijn alles toe te laten, te voelen wat zich aandient, getuige te zijn van al die bewegingen in je en buiten je en ze te accepteren, te accepteren, te accepteren, niets uitgesloten. Je ervoor te openen en het in je hart te nemen precies zoals het is. De dag te ontmoeten zonder dat de dag er anders uit hoeft te zien. Het leven naar je toe durven laten komen, zonder iets te willen bereiken of iets te willen hebben of je goed te hoeven voelen.

het doel komt naar je toe

Zie het lieve mensen, die bizarre oproep om altijd maar meer, meer en nog meer te bereiken, het obsessieve bezig zijn met wat je allemaal wilt.
Je mag ontspannen in alles wat er al is.

Eindelijk rust. Eindelijk tevreden!

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.