Repack your bag – leiderschapsreis

Een 8- of 10-daagse trekking door Ngorongoro Tanzania
voor één of twee personen

Persoonlijk leiderschapsreis

Ik neem je tijdens deze leiderschapsreis graag mee naar adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania waar de natuur nog wild en ongerept is, de ruimte zich eindeloos uitstrekt en de intense stilte als een oermoeder je vaak malende gedachten tot rust brengt. De wilde, pure natuur in Ngorongoro en Lake Natron is het perfecte decor voor een reis naar binnen. Je haalt wat oud en achterhaald is uit je rugzak en vult deze met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die zich als vanzelf begint aan te dienen.

“Ngorongoro…. untouched, pure and wild
like time has decided to pass this divine land”

Het is mijn missie om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, kracht, vernieuwing en blije natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven, waarin je krachtig leiding neemt over jezelf en waar vanuit je anderen inspireert.

Lopen en zijn in de bush van Tanzania

Gedurende deze unieke wandeltocht door het beroemde Ngorongoro Krater Hoogland en Lake Natron maak je voor jezelf de balans op: hoe definieer ik mijn “gewenste” leven? Wat zit me in de weg dat leven te leven? Hoe kan ik daar verandering in brengen?

“Stress is de spanning tussen wat is
en de verwachting die je koestert over hoe het zou moeten zijn”.

Het lopen, het coaching-mindfulness programma, de bush van Tanzania en je eventuele medereiziger helpen je dat wat je met je meedraagt aan te kijken en onnodige lasten uit je rugzak te halen om deze vervolgens met een nieuw, inspirerend perspectief te vullen. Hierdoor bekijk je jezelf en je uitdagingen tijdens deze leiderschapsreis met nieuwe ogen.

Leiderschap - Masai NgorongoroDoelen Leiderschapsreis

Persoonlijk leiderschap is voor mij de vaardigheid om leiding te geven aan mijn eigen denk- en gevoelswereld en deze aan te sturen in de richting van mijn gewenste toekomst.
Mijn methode is praktisch en realistisch. De oefeningen laten je ervaren hoe je gebruik kunt maken van de natuur en je zintuigen als basis voor krachtig  leiderschap.

• welke patronen en gewoonten draag je mee in je rugzak en wat mag eruit?
• Meer ruimte te maken naar je dagelijkse beslommeringen en het gevoel te “moeten”
• Loskomen van afhankelijkheden die krachtig leiderschap in de weg zitten.
• Meer focus op het vorm geven aan je talenten dan op wat anderen er allemaal van kunnen vinden
• aanwezig zijn in het hier en nu
• helder krijgen wat jou persoonlijk en zakelijk het meest inspireert
• nieuwe energie en kracht ervaren

Methodiek Leiderschapsreis

De methode die ik in deze leiderschapsreis bied, is realistisch en concreet. Het heeft de potentie levensveranderend te zijn en leidt gegarandeerd tot meer regie over je eigen brein/mind/persoonlijkheid, meer tevredenheid en inspiratie.

Er wordt gewerkt vanuit een vernieuwende mix van cognitieve, therapeutische, meditatie-, mindfulness en ademtechnieken.

Solo- of duoretraite

Het karakter van de reis en de coaching op maat komen het best tot hun recht tijdens een solo-of duo retraite (met een partner/vriendin of collega).

Een leiderschapsreis in Tanzania

Tanzania is avontuurlijk, ongeorganiseerd en wild. De natuur is “in charge” en de omstandigheden zijn uitdagend. Er is geen afleiding, geen internet en tijdens de trektocht weinig comfort. En toch is er alles wat je echt nodig hebt.

Accommodaties

We slapen in lichtgewicht tenten en de laatste nacht in een safaritent op Migombani campsite in Mto wa Mbu.

leiderschapsreis

8 of 10 accudagen

Je kunt kiezen tussen een vier- of zesdaagse wandeltocht door Ngorongoro Krater Hoogland

Het hart van de “Repack Your Bag” safari wordt gevormd door een vier- of zesdaagse trektocht door Ngorongoro Krater Hoogland naar het beroemde Lake Natron.  Bij een 6 daagse tocht start je in het Zuiden van Ngorongoro. Het unieke van Ngorongoro is dat er iedere dag een ander landschap aan je verschijnt. Zo loop je door een geïmplodeerde krater met een bergketen aan je rechterkant en eindeloze ruimte voor je, langs Masaï dorpjes, door regenwoud met oeroude bomen, over lieflijke zonovergoten heuvels, langs kratermeren, Great Rift Valley met adembenemende uitzichten, door bossen met acaciabomen en de woestijn.

De flamingo’s in Lake Natron

Na deze wandeltocht blijf je twee nachten in Lake Natron, waar de grootste flamingokolonie ter wereld broedt en huist in een bijna surrealistisch landschap. Onderweg naar het meer heb je grote kans tegen een groep giraffes, zebra’s of zelfs kamelen aan te lopen. Na Natron keer je terug naar de moderne wereld met een herpakte rugzak.

Verlenging met Ngorongoro Krater wildpark, Tarangire of een driedaagse safari in Serengeti

Een reis naar Tanzania is niet compleet zonder een of meer dagen naar een wildpark. Daarom bieden we, na afronding van het coaching programma optioneel de mogelijkheid van een bezoek aan een wildpark aan: Je kunt kiezen tussen:

1. Tarangire Nationaal Park. Dit is een dagtocht naar een wildpark dat beroemd is vanwege zijn Baobab bomen en grote kuddes olifanten.

2. Een bezoek aan de beroemde Ngorongoro Krater waar veel dieren leven (leeuwen, luipaarden, hyena’s, giraffen, zebra’s, olifanten, kraanvoges en zelfs een zwarte neushoorn.

3. De Serengeti wint al jaren alle prijzen die er te winnen vallen. Het is de “echte” bush van Afrika. Het is de plek waar de wilde dieren het voor het zeggen hebben en onze overleefstrategieën zich kunnen herkennen in het gedrag van dieren.

Je slaapt twee nachten in een accommodatie of camping naar keuze en geloof maar dat het opwindend is om middenin de nacht wakker te worden van een brullende leeuw, jankende hyena’s of grazende zebra’s naast je tent. Aan het eind van dag 3 vlieg je via Kilimanjaro naar huis terug. Je safari heeft daarmee 10 of 12 dagen geduurd i.p.v. 8 of 10 dagen.

Vraag naar de prijs van de optionele verlenging van een safari naar Serengeti, Ngorongoro krater of Tarangire.

✓ Aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties  (VvKR)

✓ Aanbevolen door Lonely Planet

✓ Onderscheiden als “Best East African Meditation Travel Company” door de Benelux Enterprise Award

✓ Professionele coaches die je meenemen op een inspirerende reis naar binnen

Reviews

Ik heb het stukje goud in mezelf gevonden.

Ik heb kennis mogen maken met dit avontuur, zowel de trip door het prachtige Tanzania als door mijn innerlijk/mind. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit avontuur aan te gaan onder de bezielende begeleiding van Alina.
Al mijn boekenwijsheid hebben invulling en betekenis gekregen. Ik heb het stukje goud in mijzelf gevonden.

Ik heb Alina leren kennen als iemand die natuur en coaching prachtig samenbrengt en een duidelijk coachingprogramma heeft zonder dat je het gevoel hebt in een stramien te zitten. Kernwoorden zouden zijn, rust, ruimte, nieuwe inzichten en verhelderend.

Nogmaals onwijs bedankt voor de inzichten.
Paul, Nederland (april 2022)

100% maatwerk coaching

Alina is een uitstekende coach die zich eerst verdiept in wie je precies bent om daar vervolgens 100% maatwerk coaching op te baseren. Zij put hierbij uit een groot arsenaal van methoden en benaderingen opgebouwd in haar vele jaren van opleiding en ervaring. Veel van wat Alina inzet bij haar coaching komt voort uit Oosterse stromingen, maar doordat zij dit steeds weet te vertalen naar onze Westerse manier van denken en concreet maakt, wordt het nooit zweverig.
Dr Monique, Nederland (feb 2022)

Kosten van deze reis (8 dagen)

€ 4.795 bij solo deelname
€ 2.975 per persoon bij deelname 2 personen

100% aftrekbaar via de werkkostenregeling, vrijgesteld van btw via de bijzondere regeling reisbureaus.

Optioneel Tarangire wildpark dagtocht
€ 299 voor 1 persoon
€ 199 per persoon bij 2 personen

Optioneel Ngorongoro krater wildpark dagtocht
€ 534 voor 1 persoon
€ 319 per persoon bij 2 personen

Verlenging Serengeti (3 dagen):
€ 1.450 voor 1 persoon
€ 990 per persoon bij 2 personen

De kosten van deze reis (10 dagen)

€ 6.070 bij solo deelname
€ 3.850 per persoon bij deelname 2 personen

100% aftrekbaar via de werkkostenregeling, vrijgesteld van btw via de bijzondere regeling reisbureaus.

Inbegrepen:

 • het coachingsprogramma persoonlijk leiderschap door Alina de Vilder
 • alle entreegelden voor nationale parken, wandelkosten, activiteiten
 • hotel- en kampeerkosten
 • kampeeruitrusting
 • maaltijden en water
 • koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
 • transport per Toyota Landcruiser

Niet inbegrepen:

 • het vliegticket (indicatie € 800- €1.500)
 • het visum voor Tanzania ($ 50,- op Kilimanjaro)
 • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen
 • alcoholische- en frisdranken

Vertrekdata van deze reis

✓ data in overleg

Heb je een vraag over deze reis? Stel hem hier!