uitdaging mannensafari

If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you

Stiekem ben ik er nogal trots op dat alles wat ik schrijf uit mijzelf komt op een enkel citaatje na. Maar de titel van deze blog staat met koeienletters op de muur van de fitnessruimte van Fit for free, waar ik alweer sinds drie weken roei, ren, heuvels trotseer, borstspieren opleuk, beenspieren versterk en buikspieren martel. En dat allemaal om in staat te blijven zelf mee te kunnen lopen op mijn eigen safari’s in Tanzania.

if it doesn't challenge you, it doesn't change you
Tijdens het crosstrainen blijven mijn ogen er naar kijken.
If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you!
Wat een statement.

Direct moet ik aan de mannensafari van Mindful adventure denken. Al onze safari’s zijn een “real life challenge”. Ze hebben onverwachte verrassingen voor je in petto en dagen je uit op lichamelijk, emotioneel, cultureel, relationeel, mentaal en spiritueel niveau. Ze zijn erop gericht je te verbinden met wat echt is, wat waar is en wat voedend voor je is. Ze zijn bedoeld om je het gereedschap en de training te geven, om de ongevraagde uitdagingen in het leven aan te kunnen en daar liefst geen jaren over te doen. Want dat is echt niet nodig.

De mannensafari

uitdaging mannensafari TanzaniaMaar de mannensafari heeft lichamelijk de zwaarste uitdaging te bieden. Er wordt een wandeltocht gehouden van 6 dagen door Ngorongoro Krater Hoogland, waarna op dag 7 de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai wordt beklommen. Met name het beklimmen van deze vulkaan is pittig. Het is dan ook niet zeker dat alle mannen het halen. Het is geen sprookje met gegarandeerd goede afloop. Het kan veel aanraken als het niet lukt. Je mind heeft daar veel zorgelijke verhalen over.
De mannensafari is een symbolische zoektocht naar persoonlijk leiderschap. Dat betekent dat je gaat focussen op het leiden van jezelf en het realiseren van je missie in de brede zin. Het kan gaan over je werk maar je relatie met mensen kan net zo goed je uitdaging zijn.

In Afrika krijg je de kans, juist doordat de wilde natuur hier nog regeert, om jouw waarheid en missie niet alleen in je hoofd maar tot in je ballen te ervaren, zoals coach Ralph Nelissen dit zo kernachtig weet uit te drukken.
Je komt te staan voor echte uitdagingen, die van je verlangen je zelf opgeworpen grenzen te verleggen en opnieuw te onderzoeken wie je bent en welk geschenk je de wereld hebt te bieden.

Om werkelijk te veranderen, zul je jezelf af en toe moeten onderdompelen in een onbekend avontuur van langere duur, zoals het aangaan van een reis die je aan mag raken en ja hoe dieper hoe beter.

mannensafari TanzaniaMindfulness op vakantie

“Mijn God”: hoor ik je denken, “moet ik zoiets wel willen in mijn vakantie”? En dat vraag je dan aan de verkeerde persoon, want natuurlijk zeg ik ja. Er is niets mooier dan in contact te staan met jezelf, anderen en het geheel, overal en altijd. Er is geen groter geschenk dan aanwezig te zijn waar je bent. Er is niets bevredigender dan wat zich aandient te kunnen toelaten, precies zoals het is.

Om dit eigen te maken, heb je een echte uitdaging nodig als; minder comfort, onverwachte gebeurtenissen, nieuwe mensen, een minder georganiseerde cultuur, wilde dieren als spiegels, ander eten, andere geuren, andere gewoonten, lichamelijke inspanning, oprecht en kwetsbaar delen met anderen, je ogen sluiten en naar binnen kijken, je ogen openen en leren zien wat het leven je in ieder moment aanbiedt. En dat is direct ervaarbaar, waardoor je de “vakantie” intenser beleeft en geloof me meer ontspannen thuiskomt.

Het is een geschenk voor de rest van je leven.

De volgende twee 14 daagse mannensafari’s vertrekken van:
* 14 tot en met 27 sept 2018 o.l.v. Ralph Nelissen: https://www.thepotentialschool.com/africa
* 11 tot en met 25 jan 2019 o.l.v. Bart Wiegers: https://www.soulquest.nl/mannensafari-tanzania

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.