Glamping – het leven proeven in Tanzania

Zin om een tijdje te glampen in Tanzania?
Of heb je behoefte aan een sabbatical?

Mindful Adventure biedt de mogelijkheid tot glamping in Tanzania, temidden van een heel andere cultuur. Je bent welkom in het prachtige Mwanza Rock City gelegen aan het Victoriameer in Tanzania. De saharatent staat op een hoger gelegen houten vloer in de zeer ruime tuin van Alina. Rond de tuin wonen veel Vervet apen (blue ball monkeys) in de oeroude mangobomen, die regelmatig bananen komen pikken. Soms zitten ze in het bamboebos naast de tent.

Zeer geschikt voor een low budget sabbatical, als je er even helemaal uit wilt om te herbezinnen. Je hebt veel privacy maar ook de mogelijkheid om op zijn tijd je ervaringen te delen met Alina als je dat prettig vindt.

Glamping TanzaniaEen huis uit een sprookje

Alina woont in een romantisch wit huis dat doet denken aan een boerderij. Het huis is smaakvol ingericht en herbergt ook nog een kamer voor maximaal 2 gasten. Het ligt aan het Victoriameer in een gebied dat beschermd wordt door de kerk. Daardoor is het rustig, vredig en veilig. Het vrijstaande huis wordt omgeven door een zeer ruime tuin. De tuin heeft een oude mangoboom, avocadobomen, een citroenboom, een passion, drie bananenplanten, veel aloe vera’s en allerlei soorten bloemen en planten.

De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, ijsvogels en bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen en soms komt er een varaan langs.

Glamping in Mwanza Rock Cityoverwinteren in TanzaniaAchter het huis heeft Alina een sahara tent gezet op een hoog gemaakte houten vloer. De tent is vooral je slaapkamer maar verder leef je buiten op de veranda waar je eet, werkt en chillt. Er staat een comfortabel bankje voor je tent en er is electriciteit. Je maakt gebruik van de keuken en de badkamer in het witte huis.

Het terrein wordt bewoont en bewaakt door 7 lieve honden en de twee katten maken het dierenrijk compleet. Zij hebben geen toegang tot de tentbanda. Dat geeft rust. Maar je moet dus wel van planten, bomen en dieren houden.

De omgeving, uitgaan en excursies

Er is veel te doen in en om Mwanza. Het is een ruime stad, prachtig gelegen aan het Victoriameer met veel kleine en grotere eilanden voor de kust. Mwanza is de poort naar de Serengeti en maar vier uur rijden naar het ruige vogel- en krokodilleneiland Rubondo. Ook zijn er dagtochten te maken zoals een boottocht, hoppend van eiland naar eiland.

Mwanza heeft een geweldige markt in het centrum en meerdere gebieden waar je fijn en veilig kunt wandelen. Het huis van Alina ligt in zo’n wandelgebied. Er zijn leuke buitenclubs met live muziek. Ook kun je heerlijk eten in restaurantjes. Je vindt er ook een lodge met diverse activiteiten zoals paardrijden en een wellness corner. Twintig minuten van het huis is een groot zwembad. Het openbaar vervoer bestaat uit busjes, motoren, bajaji’s (driewielers) en taxi’s en is goedkoop.

Perfect klimaat

Het klimaat in Mwanza is het beste in Tanzania. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 35 graden. Je veranda biedt voldoende schaduw. De absolute luchtvochtigheid ligt het hele jaar door hoog (boven de 9), heerlijke omstandigheden dus voor een verblijf in Tanzania. Altijd t-shirtjes en open sandalen weer.

Mwanza at Lake Victoria

Faciliteiten van glamping in Tanzania

Het vrijstaande huis is een witte, stenen bungalow met een grote veranda voor en achter het huis. Er zijn twee slaapkamers, een ruime woonkamer, het Mindful Adventure kantoor, een badkamer, een toilet en een keuken met opslagruimte. Er is een waterfilter, wifi, wasmachine, een geluidsinstallatie maar geen televisie.

Mindfulness solo retreat TanzaniaAlina heeft hulp van Leonarda die het huis en je banda één keer per week goed schoonmaakt en voor de tuin zorgt. Verder houdt je zelf of met elkaar de banda schoon. Leonarda is ook degene die op verzoek boodschappen kan doen en heerlijke, gezonde maaltijden voor je kan verzorgen wanneer je zelf even geen zin hebt om te koken. Alina woont in het huis en is regelmatig beschikbaar voor vragen en de nodige service behalve als ze op safari is.

Algemene gezondheid

  • Tijdens je verblijf in Tanzania biedt Alina bij aanwezigheid drie keer per week één uur beweging, yoga, adem of mindfulness/meditatie in de ochtend of avond als je dat wilt.
  •  De medische zorg is hier goed. Medische kosten zijn zeer betaalbaar in Tanzania. Informeer verder bij je eigen verzekering naar de actuele regelingen rond vergoedingen.

Kosten glamping in Tanzania

glamping in Tanzaniaverwinteren in TanzaniaDe sahara tent met gebruik van buitentoilet, keuken en badkamer/toilet in het huis, wifi, wasmachine, ijskast, gas en elektriciteit. Eén keer per week grote schoonmaak.
€ 550 per week (single) incl 3 maaltijden per dag.
€ 775 per week (2 personen in de tent) incl 3 maaltijden per dag

Koffie, thee en gefilterd water inbegrepen.

meditatie TanzaniaYoga en meditatie

Drie keer per week 1 uur yoga/beweging en diverse meditaties: € 45 per week

Voorbereiding en advisering verblijf in Tanzania

Mindful Adventure heeft veel ervaring als safari bedrijf. We zullen je volledig informeren en ondersteunen bij de voorbereiding, het verblijf, excursies, veiligheid en het vertrek. Je wordt uiteraard door ons opgehaald en afgezet op het vliegveld van Mwanza.

Karibu (welkom) in Tanzania.