Het vogelleven van Rubondo eiland

Rubondo is een eiland in Lake Victoria waar je je zult vergapen aan:

   • de grote diversiteit aan prachtige watervogels
   • de aanwezigheid van veel visarenden
   • grote hoeveelheden kleurige vogelsoorten en vlinders
   • en verder olifanten, giraffes, pythons, apen, antilopen, krokodillen en nijlpaarden

Klaar voor kleine paradijsjes op aarde?

Arusha – Ngorongoro – Serengeti – Mwanza Rock City – Lake Victoria – Rubondo Island – Lake Tanganyika – Gombe (14 dagen)

Deze Mindfulness road safari laat je naast een onvergetelijke ontmoeting met de Masaï in Ngorongoro en het speuren naar wilde dieren in Serengeti, het merengebied van Tanzania zien. Varend naar en wandelend over Rubondo Island in Lake Victoria geniet je van de diversiteit aan vogels die Tanzania rijk is, vergaap je je aan de nijlpaarden die na vijven aan land komen en sta je oog in oog met bushbocks, impala’s en gazelle’s met hun grote verwonderde ogen. Later loop je door het tropisch regenwoud in paradijselijk Gombe Nationaal Park op zoek naar groepjes chimpansees die lui in een boom hangen of heftig panieken als het Alfa mannetje langskomt.

Als je nu toch je gedachten zou kunnen kalmeren en je volledig deel van die vredige levendigheid om je heen zou kunnen voelen. Maar je gedachten blijven tegen je praten zoals ze altijd doen. Met behulp van de natuur, meditatie, ademwerk en yoga die door de dagen zijn heengeweven, neemt Mindful Adventure je mee op weg naar een diepere ontspanning, waardoor je volhartig van dit Afrikaanse avontuur zult genieten.

Het Reisschema Spirituele Retreat

Dag 1

Je komt aan op Kilimanjaro airport in Tanzania. We halen je op en brengen je naar L’Oasis Meserani, vlak buiten Arusha, waar je de nacht zult doorbrengen. L’Oasis is wat wij een plek met een ziel noemen. Het is in 17 jaar opgebouwd door Margaret, een Tanzaniaanse vrouw die dit met zichtbare liefde heeft gedaan. Bijzonder is dat zij haar eigen biologische moestuin en vee heeft. Daarnaast draait bijna alles op zonne-energie

Dag 2

Deze dag heeft vooral een mindful karakter. We hebben een ochtend- en avondprogramma en leggen daarmee de basis voor de komende twee weken. Na de vroege lunch vertrekken we naar Karatu, het laatste stadje vlak voor de poort naar Ngorongoro Conservation Area. Terwijl wij de entree naar Ngorongoro regelen kun je het bedrijvige stadje verkennen en de markt bezoeken. Je brengt de nacht door op Flamingo Campsite.

Dag 3

We proberen iedere ochtend te starten met een vorm van beweging of meditatie, zo ook deze ochtend. Dan volgt het ontbijt en vertrekken we voor de reis naar het Masaï dorpje Endonyowas in Ngorongoro waar onze vrienden je hartelijk welkom zullen heten. Het zal een bijzondere ontmoeting worden. Endonyowas is geen uit de grond gestampt toeristendorp. Het is een authentiek dorpje waar de mensen een eenvoudig maar regelmatig ook hard bestaan leven. Door de zwaar veranderde omstandigheden begrijpen de Masaï dat ze zich moeten ontwikkelen. Daarom zijn ze blij met je komst. Vandaag kun je kennismaken met hun cultuur, deelnemen aan verschillende activiteiten en tijdens de thee met hen in gesprek gaan. We denken dat je deze dag niet snel zult vergeten.
In de middag vertrekken we naar Seronera. Seronera is het hart van Serengeti. Onderweg komen we al veel wilde dieren tegen zoals zebra’s, wildebeesten, giraffes, hyena’s, leeuwen en olifanten. Later strijken we neer op een campsite, zetten onze lichtgewicht tenten op en zullen ‘s nachts regelmatig liggen luisteren naar de geluiden van wilde dieren in de buurt.

olifant en leeuwenDag 4

Vandaag heb je de mogelijkheid twee keer een gamedrive te doen in Serengeti. ‘s Ochtends en later die middag speur je naar leeuwen, luipaarden, giraffes, cheeta’s en andere wilde beesten in Seronera. Afhankelijk van het seizoen is het ook mogelijk om de grond te voelen trillen onder de stampende hoeven van de beroemde migratie. Na de ochtend gamedrive is er een mindful programma. Sta niet verbaasd te kijken als er tijdens een oefening of meditatie impala’s, wrattenzwijnen, buffels of een familie stokstaart langs je vizier trekt.

Dag 5

Tilapia Hotel Mwanza’s Ochtends doen we nog een gamedrive in het hart van Serengeti, daarna vertrekken we naar Mwanza; een frisse, levendige stad aan het Victoriameer. Daar slaap je in het rustige Lahe Hotel vlakbij het Victoriameer.  Voor het eten hebben we een mindful programma, waarna we vertrekken naar het Tilapia Hotel gelegen aan de baai van Mwanza. De avond is zwoel en het uitzicht over de baai romantisch terwijl je langdurig buiten dineert.

Dag 6

Vandaag maken we een gezellige tocht te voet door Mwanza. Je kunt de beroemde skopjes bekijken, waarvan de “Bismarck Rock” de bekendste is. Ongetwijfeld kom je ergens oog in oog te staan met een van de Maraboe Storcks die Mwanza rijk is. Je wordt ook meegenomen naar de leuke, geurende en levendige markt van Mwanza en de Masaï market. Moe maar voldaan kun je in het Lahe Hotel gebruik maken van het zwembad. Voor het eten hebben we opnieuw een mindful programma, daarna dineren we in het hotel.

Dag 7 en 8

Servan Ott Fotografie - Tanzania-0134 zonder tekstWe vertrekken naar Rubondo. Rubondo is een eiland in het Victoriameer waar we een prachtige wandeling gaan maken over het eiland. Tijdens een bijzonder leuke boottocht gaan we eerst vele vogels van dichtbij zien, komen we langs krokodilleneiland en is de kans dat we nijlpaarden tegenkomen niet gering. Op Rubondo worden we samen met onze eigen kok op een kampeerplek afgezet, waar vanaf 17.00 uur ’s middags de nijlpaarden voor je neus op het gras hoorbaar komen grazen. De mannen maken een groot vuur voor onze tenten om onze veiligheid te garanderen.

Dag 8 beginnen we met oefeningen en een mindful programma. We maken een wandeling, lunchen op het eiland en pakken later die dag de boot terug naar het dorpje Chato op het vasteland. Daar worden we opgepikt door de jeeps en rijden in 3,5 uur naar Kibondo waar we de nacht doorbrengen.

Dag 9

Na een ochtendmeditatie vertrekken we naar Kigoma, ongeveer 6 uur rijden. Vandaag is een reisdag. Tijdens de rit hebben we voldoende pauzes, mindful opdrachten en stoppen we bij mooie uitzichten. In Kigoma logeer je bij Jakobsen Beach and Guesthouse. Een eenvoudig guesthouse op een prachtige plek aan het Tanganyika meer. Hier kun je relaxen en zwemmen.

Jakobsen Beach and Guesthouse

Dag 10 en 11

We vertrekken met de boot naar Gombe Nationaal Park. Gombe is het gebied aan het Tanganyika meer waar Jane Goodall haar onderzoek naar chimpansees heeft gedaan. Na een uur of twee varen, arriveer je op een paradijselijke plek met mooie zonsondergangen en kun je heerlijk zwemmen op een rustig strand met de jungle vlak achter je. Gombe Nationaal Park is onbereikbaar via land vanwege de jungle. In die jungle wonen meerdere groepen chimpansees. De komende dagen ga je op zoek naar chimpansees. Het stilletjes kijken naar alle fratsen van deze apen is onvergetelijk en ze te volgen door het bos is opwindend. Vergeet niet om te genieten van de prachtige wandeling door tropisch regenwoud. Ook kun je mee naar een waterval. Tijdens twee nachten verblijf je in een eenvoudig hotel aan de kust.

Dag 12 en 13

Na het ontbijt vertrekken we met de boot terug naar Kigoma. Daar worden we opgepikt door Rama en reizen we door naar Tabora. Tabora is een stadje met veel verhalen uit de tijd van de slavernij. Er is daar een museum omdat de slaven vanuit Kigoma via Tabora naar Dar Es Salaam liepen. Op Zanzibar dat voor de kust ligt werden zij op slavenschepen naar Europa of Amerika verscheept. Je slaapt in het Orionhotel.

De volgende ochtend vertrekken we heel vroeg naar Arusha. Het wordt een bijzondere mindful reisdag. In Arusha brengen we je naar een heerlijk hotel om bij te komen van je reis. Ilboru Safari Lodge ligt op de helling van Mount Meru en heeft fijne kamers, een groot zwembad, twee leuke winkeltjes, een fantastische uitstraling en een heerlijke menukaart (probeer vooral de tortillachips met guacamole uit).

Dag 14

De laatste dag van je safari kun je relaxen in het hotel of met ons op stap langs de markten, musea, winkeltjes en restaurantjes om het straatleven van Arusha te ervaren. Afhankelijk van je vliegtijd brengen we je op tijd naar het vliegveld.

Safari njema and karibu tena (een goede reis en je bent altijd weer welkom)

Ilboru Safari Lodge