liefde

Je essentie is vrij en in en in sweet

ontmoetenTijdens onze safari’s naar Tanzania neem ik je ook graag mee op een innerlijke reis. Een reis met als doel je meer te verbinden met wie je echt bent; ontspannen, levendig, verbonden, helder, vrij en liefdevol. Het is mogelijk dat je na deelname aan een safari graag verder wilt op de ingeslagen weg. Of je wilt geen safari maar wel coaching bij het loskomen van beperkende patronen en je meer vrij en verbonden voelen.

Dat kan met behulp van individuele coaching bij Mindful Adventure

Eigenlijk wil iedereen zich graag verbonden, zacht, krachtig, helder en vrij voelen. Daarvoor  is het nodig om ontspannen te zijn. Ik heb zelf ervaren dat mij daarbij niets anders in de weg zit dan angst. Spanning en angst zijn twee handen op een buik.

Wat je in de weg zit om te ontspannen is angst.
Wat je onder angst nog meer in de weg zit is iets hulpeloos dat naar liefde zoekt.

Wanneer je nadenkt over angst, denk je waarschijnlijk direct aan onaangename situaties. Situaties zoals verlies van je baan, je partner, je huis, je kinderen. Je denkt misschien aan de angst controle te verliezen alleen te staan of misbruikt te worden. In Afrika zal er angst voor honger of dorst, droogte of verraad zijn. Je werkt terecht aan deze angst als het minder goed met je gaat. Maar hoe zit het eigenlijk met de angst om ten volle te leven?

verlegenHerken je dit?

  • je ademt hoog in je borst i.p.v. ontspannen in je buik
  • je laat je gaan op een feest, hebt luidkeels meegezongen of wild gedanst en de volgende dag voel je schaamte
  • je krijgt een compliment en je weet niet waar je moet kijken of begint te blozen
  • je merkt misschien hoe eng het is om iemand langer dan een moment in de ogen te kijken, zeker als je hem of haar aantrekkelijk vindt.
    Veel van je angsten hebben te maken met fijne gevoelens, vrije bewegingen, spontane uitingen, krachtig of zelfs wild zijn, zichtbaar te genieten, liefde te tonen of ongegeneerd gelukkig te zijn. Mensen kunnen zelfs bang zijn om slim, enthousiast, lief of eerlijk te zijn.

Angst voor je gevoelens van liefde, vrijheid, spontaniteit, overgave en laten zien wat er in je leeft is de moeilijkste angst om te overwinnen.

Elke keer dat je het aangaat, zal je een moeilijk te verdragen kwetsbaarheid ervaren. Ken je dat gevoel nadat jij je hand hebt uitgestoken naar de ander en je hand wordt genegeerd? Je zult helder en ontspannen genoeg moeten zijn om niet in de veilige vertrouwde vermijdingen terug te vallen. Dat is waarom het belangrijk is mensen en situaties op te zoeken die ondersteunend naar je zijn en weten wat er nodig is om je muurtjes blijvend te ontspannen.

Ontspanning betekent in essentie zonder verdediging zijn.

En dat zou wel eens het moeilijkste kunnen zijn wat er is, maar het is de weg naar wie je werkelijk bent, achter alle eigenschappen die je onderweg hebt aangeleerd.

meditatieIk gebruik veel technieken uit het Clarity Proces van spiritueel leraar Jeru Kabbal. Daarnaast put ik uit 27 jaar ervaring met lichaamswerk, ademwerk, “the work” van Byron Katie, hypno- en regressietherapie en heel veel meditatievormen.

Deze praktische technieken hebben vaak een directe vermindering van spanning, angst en onzekerheid tot gevolg, vergroten het gevoel van levenslust en verbondenheid, kunnen ziekten en klachten helpen verminderen en zetten bovenal een ontwikkeling in gang tot een warme en respectvolle manier van omgaan met jezelf en je omgeving.

Je bent van harte welkom voor een coachingstraject in het mindful huisje in Hoorn.

Je kunt hier reageren

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.