De eenvoudige waarheid over ontspanning en geluk

Een blog om te doen!

Ga alsjeblieft even zitten en sluit je ogen. En neem eens waar wat zich afspeelt in je binnenwereld.
Welke willekeurige gedachte gaat er door je heen? Wat houdt je bezig? Benoem dit eens.

Ik houd me bezig met……………………….  Of mijn gedachten/gevoelens gaan over………………………

Laat dit dan los en maak een switch naar de buitenwereld. Waar ben je? Wat zie je daar met je ogen? Wat hoor je met je oren? Wat voel je met je huid? Wat ruik je? Wat proef je? Neem eens goed in je op wat er zich afspeelt in die buitenwereld.

Op dit moment speelt zich …………………. af in de wereld om mij heen

En stel jezelf dan de volgende vraag: “ Is er een connectie tussen mijn gedachten/gevoelens en datgene wat mijn ogen, oren, huid, neus en smaak mij nu vertellen?

Er is een grote kans dat je gedachten en gevoelens niets maar dan ook helemaal niets te maken hebben met datgene wat je zintuigen je vertellen over de wereld om je heen.

En stel jezelf de vraag: “Wat betekent dat?”

En als je jezelf realiseert dat er maar een levend moment is. Dat alleen datgene wat zich op dit moment afspeelt leven genoemd kan worden. Als je je realiseert dat alles wat er gisteren is gebeurt of mogelijk morgen zou kunnen plaatsvinden geen leven in zich kan dragen omdat het niet echt is, niet nu gebeurt. Wat gebeurt er dan met jou als jouw gedachten en gevoelens niet verbonden zijn met de levende wereld om je heen maar met gisteren of morgen?
En stel dat dit heel vaak het geval is, misschien zelfs het grootste deel van de dag. Wat zou dat dan betekenen voor je levendigheid, je geluksgevoel, je rust en ontspanning?

Levenslust, vitaliteit en plezier komen uit je aanwezigheid bij wat er nu gebeurt. Vermoeidheid, somberheid, vlakheid, stress en een doods lichaam komen uit je aanwezigheid bij alle gedachten die maar door je heen blijven gaan en je blind maken voor wat er nu is.

Stel je eens voor hoe het is om 14 dagen lang met Mindful Adventure meer en meer uit je gedachtewereld te komen en in contact te zijn met het echte leven dat zich ieder moment in en om je heen bevindt. Stel je toch eens voor…..

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.