Mindfulness solo retreat intensive

Een adempauze

Mindfulness solo retreat TanzaniaWanneer je het gevoel hebt vast te lopen in de relatie met jezelf, je werk, je partner, je kinderen of je worstelt met levensvragen, depressiviteit en/of vermoeidheid is het misschien tijd voor een adempauze. Of je bent tevreden met jezelf en je leven maar wilt graag investeren in het krijgen van meer regie over je eigen denk- en gevoelswereld. Ook als je het gevoel hebt alles al te hebben geprobeerd, maar niets “hielp” om ontspannener en dus gelukkiger te worden, ben je welkom bij deze intensive retreat. Het is tijd voor een reset.

Kom in Tanzania ontdekken hoe je tot een hele andere kijk en beleving kunt komen van je “problemen”

solo retreatDie andere beleving komt zodra je begint te zien dat je persoonlijkheid als een sluier om je gelukkige zelf heen ligt. Al roept de hele wereld: “kijk je bent vrij, je bent geluk, je bent liefdevol, compleet en prachtig. Je ziet dat duurzame geluk van binnen niet zolang je met al je aandacht bij je gedachten, gevoelens, verlangens, ambities, weerstanden en zo meer bent.

Tijdens een intensive in Tanzania maak je ruimte voor dagelijkse kwaliteitstijd om een reis naar binnen te maken. Daardoor kun helderheid krijgen op wat je in de weg zit, voelen wat erover te voelen is, de wortels daarvan schoonmaken en geïnspireerde stappen zetten om een nieuwe weg in te slaan.

Je maakt deze reis met liefde en respect voor alles wat zich aandient. Alles is welkom onderweg naar het doel om het grote avontuur dat het leven is en dat jij bent ten volle te ervaren.

Je kunt alleen maar loslaten wat je in de weg zit als je het eerst toelaat

Ik geloof er erg in dat het je veel te bieden heeft als je een gestructureerde vorm van zelfonderzoek krijgt aangeboden, gevoelens toelaat, toewerkt naar een dieper inzicht in je brein en daar zelfstandigheid in ontwikkelt. Dan kun je er altijd op terugvallen wanneer het leven je voor kleine of grote uitdagingen stelt.

De methode die ik je als coach, therapeut, mindfulness-  en meditatieleraar bied, is levensveranderend en leidt gegarandeerd tot meer regie over je eigen mind/persoonlijkheid, je levensgeluk en meer helderheid.

Je bent voor deze Mindfulness solo retreat intensive welkom in mijn romantische huis in Mwanza, Tanzania. Het huis ligt 10 minuten van Lake Victoria.

Mindfulness solo retreat TanzaniaDe dagindeling

7.30 uur: lichaamsbeweging (bio-energetica, yoga)
8.00 uur: ontbijt en douchen
9.00-12.00 uur: coachingsprogramma en meditaties
12.00-16.00: vrij
16.30-18.30: individuele sessies (2-3 per week) of zelfstandig toepassen van opdrachten vanuit het ochtendprogramma
De avonden zijn vrij

De maaltijden en het huis worden verzorgd door Leonarda.

Wat je mag verwachten

slaapkamer Verblijf in een gezellig huis met heerlijke veranda en een grote, prachtige tuin vol bloemen, fruitbomen en kruiden. De tuin vibreert van vogelleven; kwikstaartjes, zonnevogeltjes, duiven, ibissen, bijeneters. Ook vind je er kleurige hagedissen. Een roofvogelpaar vliegt op en af van het nest of aapjes komen langs om mandarijntjes te pikken.

 • Het klimaat is fijn, warm en je bent dus veel buiten
 • Je hebt je eigen kamer met wifi
 • Verkrijg een levensveranderend perspectief op jezelf en de wereld om je heen
 • Maak een innerlijke reis naar meer vrijheid en geluk
 • Een uitgebalanceerd, beproefd coaching programma op maat
 • iedere ochtend lichaamsoefeningen en/of meditatietechnieken
 • coaching-wandelingen
 • 2 individuele coaching-sessies per week (bij een verblijf van 1 week zijn er 3 sessies)
 • inzicht in je mind en hoe je meester wordt en blijft over je eigen mind
 • opdrachten om zelfstandig uit te werken

Wat je niet kunt verwachten

 • volledige stilte. Mwanza is een stad en stilte en levendigheid wisselen elkaar af
 • een diervrij verblijf (er zijn honden en katten)

Op safari naar Serengeti, Rubondo Eiland, Ukerewe, Gombe Nationaal Park (chimps) of Saanane Nationaal Park

Je kunt als je dat wilt je retreat combineren met:
* vrijwilligerswerk in en om Mwanza Rock City
* een avontuurlijke individuele safari met onze gids
* een groepssafari met behulp van safari sharing

Mindfulness solo retreat TanzaniaOver Alina de Vilder

Ik heb 30 jaar ervaring als therapeut, coach, meditatieleraar en counselor. In 2014 heb ik Mindful Adventure opgericht; een safaribedrijf dat “off the beaten track” safari’s in Tanzania combineert met diverse coaching-trajecten en meditatievormen zoals onder andere mindfulness.

Mijn missie is om je in contact te brengen met je vermogen tot helderheid, liefde, creativiteit, vernieuwing en in de basis blije natuur. Ik laat je daarnaast ook graag tijdens een diepgaander solo retraite zien hoe je krachtig leiding neemt over je eigen mind/brein en de weg vindt naar een geïnspireerd en avontuurlijk leven.

De kosten

Je kunt de lengte van je retraite zelf bepalen:
1 week: € 1.100
10 dagen: € 1.450
2 weken: € 1.910
3 weken: € 2.595

Let op: voor bedrijfscoaching gelden andere tarieven. Klik hier voor meer informatie over bedrijfscoaching.

Mindfulness solo retreat TanzaniaInclusief:
* verblijf
* alle maaltijden, fruit, koffie, thee en water
* een dagelijks solo-retraite programma op maat

Exclusief:
* vliegticket en visum
* safari’s en andere excursies
* eventuele vrijwilligersbijdrage
* alcoholische dranken, frisdranken en snacks

Data: in overleg

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reviews

Ik koester de mindfulness week for ever!

Op 18 oktober 2019 kwam ik aan op het vliegveld in Mwanza en werd daar heel hartelijk ontvangen door Alina en Rama. Na wat gedoe met mijn koffer reden we naar het huis waar ik een week zou verblijven. Daar aangekomen werd ik weer heel hartelijk ontvangen, dit keer door twee spring-in-het-velds van een honden. Ook zij zouden mijn lieve vriendjes worden die week. De ontvangst was heel fijn en warm en ik kreeg meteen lekker te eten. Het eten werd verzorgd door Leonarda die de hele week voor mij zou zorgen. Lief mens en ik ben heel goed verzorgd door haar. De week die ik heb doorgebracht bij Alina bestond uit gezond en lekker eten, yoga en beweging, ademhalingsoefeningen en therapie. Alina is een hele goede therapeut die het programma afstemt op de behoefte die er is.

Mijn therapie was behoorlijk diepgaand en ik heb geleerd de pijn te voelen in plaats van te vermijden. Je woont eigenlijk een week samen dus je praat veel met elkaar maar behalve dat heb ik ook echt enorm veel gelachen. Alina is de beste therapeut die er is maar ze is privé ook lekker chaotisch soms. Sleutels zijn altijd kwijt, denk erom dat ze je vertelt hoe de douche werkt (anders douche je koud hahaha) en pas op dat ze je niet buitensluit op het terras als je later naar bed gaat. Mijn week met Alina was super en ik heb er echt heel veel aan gehad. Ik raad het iedereen aan die op een punt is gekomen dat je echt iets in jezelf wil veranderen.

Ik zeg nu tegen mijn vrienden: “er is een Annemieke voor- en een Annemieke na Tanzania” en die tweede is een stuk gezonder kan ik zeggen dankzij mijn mindfulness vakantie bij Alina. Gun het jezelf zou ik zeggen. Tenslotte wil ik ook alle mensen om Alina heen bedanken zoals Leonarda, Rama en zijn zoon, zij hebben mij een onvergetelijke dag op de Serengeti bezorgd ook zeer aan te raden. Bedankt lieve Alina, ik koester de mindfulness week for ever!

Annemieke, Nederland

Een enorm waardevolle retraite

retreat TanzaniaToen ik in voorjaar 2019 zag dat Alina de Vilder ‘solo retraites’ zou gaan toevoegen aan haar Mindful Adventure pakket, was ik onmiddellijk geïnteresseerd. Ik had behoefte aan een diepere afdaling in mezelf en wilde daarin niets achterhouden. Daarom was het niet het moment voor bijvoorbeeld een groepssafari. Wel had ik het idee dat het toegevoegde waarde kon hebben om dit proces helemaal in den vreemde –Tanzania dus- in te gaan en ook juist bij iemand die zelf de grote stap had gezet uit het relatieve comfort van Nederland naar het grote onbekende van een totaal andere cultuur in hartje Afrika. Ik zou Alina’s eerste Solo Retreat deelnemer worden en had gezien mijn ‘doel’ meteen voor de volle drie-weken-solo-retraite geopteerd, geen lichtvaardige keuze.

Inmiddels ben ik al weer twee maanden terug, en ik kan zeggen dat die eerste intuïtie klopte en dat ik een enorm waardevolle retraite heb gehad, waar ik vaardigheden en zienswijzen heb opgedaan waaruit ik elke dag put. Door mijn grootste valkuilen tijdens de retraite niet uit te weg te (kunnen) gaan en door de dagelijkse herhaling van oefeningen is er een paadje in me ‘uitgehouwen’ waarop ik blijk te kunnen terugvallen ook als ik er even helemaal ‘uit lag’.

professionele ervaring

Wat ik graag over Alina als sparring partner, coach en therapeute kwijt wil, is dat zij over een ton aan direct parate, professionele ervaring beschikt en dat ze dat combineert met een ongelooflijk heldere,  on-sentimentele blik.  Ze biedt niets aan dat ze niet zelf ook als ‘ervaringsdeskundige’, dus van binnenuit, kent en daar waar het zinvol lijkt, deelt ze daarover met gemak en in openheid.

Alina biedt een prima werkende ‘dagstructuur’ met een aantal vaste waarden. Maar ze heeft het zelfvertrouwen om als ‘de dingen anders lopen’ daarop te reageren, te improviseren, koers te wijzigen. Ze kijkt goed wat iemand nodig heeft en past daar de oefeningen en meditaties, eigenlijk de hele retraite, op aan. En ze kan tegen een stootje, dus als er iets is dat je dwarszit kan je gerust aankloppen.

Alina als gastvrouw is een hoofdstuk apart: zij leeft met twee enthousiaste jonge (waak)honden en twee katten in een huis dat staat in een omheinde tuin zo groot als een klein park; waar tijdens de grote regenstormen stroomstoringen zijn en modderstromen; met soms behoorlijk lawaai vanaf de weg of van verderop door versterkte kerkdiensten of festivalgeluiden. De hitte kán tijdens de vrije uurtjes na de lunch net te veel zijn om veel anders te willen dan een siësta. Alina deelt haar leven en ruime huis met veel gemak en dat maakt het ook weer gemakkelijk om zelf precies te zoeken wat je nodig hebt aan ‘tijd alleen’.

Een van de leukste dingen qua ‘verblijf’ waren de maaltijden, met zorg bereid door Leonarda. Alina had Leonarda ingevoerd in een gevariëerd, ook Europees, menu, en wow: het was dag na dag hartstikke lekker!

Marina, Amsterdam, Nederland