Hear the voice of Silence

Weet je dat één gedachte een levenslang lijden kan veroorzaken?
Toch houden we eraan vast, blijven erin geloven en herhalen keer op keer dezelfde ellende waarin we terecht komen of verkeren.

Blijvende ontspanning en de daarmee gepaard gaande tevredenheid vind je niet door je “problemen” op te lossen. Blijvende ontspanning vind je door je aandacht te verschuiven van je denk- en gevoelswereld naar je hart en naar het hier en nu.

Mindfulness/meditatie betekent dat je je brein traint om losser te komen van de fascinatie voor en het geloof in al die gedachten, gevoelens en herinneringen. Je leert je aandacht te verschuiven naar de realiteit van het moment.
Jazeker, ook losser komen van je herinneringen want ze zijn per definitie vervormd.

Weerstand

Er is weerstand om die switch te maken in ons omdat we projecteren op de realiteit dat het veel minder interessant en leuk is dan onze gedachten- droom- en fantasiewereld. Een mooie spiegel voor deze stelling is de verslavende fascinatie voor de gamewereld die al jong zichtbaar wordt. Uren en dagen lang besteden kinderen (en volwassenen) aan het vertoeven in een virtuele werkelijkheid.

Een fijnere plek om in te vertoeven

In werkelijkheid is de realiteit bijna altijd een veel fijnere plek om in te vertoeven. Het zijn de fantasieën in ons brein over wat er allemaal mis is of mis kan gaan in die realiteit, die de chronische stress en narigheid veroorzaken waar we last van hebben tot burn outs en allerlei ziektes aan toe en die we aan de werkelijkheid toeschrijven: Het is de werkdruk, de verkeerde man, de sexueel onbevredigde relatie, de vervelende kinderen, de politiek, de buren, de kerk, het huis, de buitenlanders etc.

Een dag per week naar Mindfulness/meditatie/yoga klas is nuttig maar eerlijk gezegd heb ik ervaren bij mezelf en honderden mensen die ik heb begeleid dat een echte verandering meer nodig heeft.

Van denken naar hart en zintuigen

Daarom heb ik Mindful Adventure opgericht. Tijdens 14 daagse safaris in de ongerepte natuur van Tanzania of tijdens een solo-retreat in mijn huis in Mwanza oefen je met de verschuiving van denken naar je hart en zintuigen en ontdekt dat dit een enkeltje naar innerlijke tevredenheid en diepe gelukservaringen betekent. Het dagelijks oefenen groeft een nieuw pad in je brein. Een pad naar verbonden zijn met de werkelijkheid. Ik gun het iedereen om daar meer te lopen.

De wilde, ongerepte natuur in Tanzania helpt je als niets anders door zijn aantrekkelijke schoonheid en avontuurlijke ervaringen om graag bij die werkelijkheid te zijn en er niet vandaan te vluchten in de dromerijen van je brein. En daardoor krijg je de kans op glimpen van hoe het leven eruit ziet als je  ontspant in de realiteit. Een reis naar diepere gelukservaringen door in harmonie te komen met “het echte leven”.

Hear the voice of silence

Vertrekdata 2020 Ngorongoro Serengeti safari Tanzania

* Vrijdag 24 april t/m donderdag 7 mei 2020. Optioneel: verlenging Usambara Mountains (vrijdag 8 mei t/m maandag 11 mei 2020)

* Maandag 27 juli t/m zondag 9 augustus 2020. Optioneel: verlenging Usambara Mountains (maandag 10 t/m donderdag 13 augustus 2020)

* Woensdag 16 december t/m dinsdag 29 december 2020.

Voor meer info: klik hier

Karibu Tanzania

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.