zonsondergang

Afrikaanse zonsondergangen

Het is vaak gezegd door veel mensen dat de zonsondergangen van Afrika onovertroffen zijn in de wereld.

We hebben jarenlang door Tanzania gereisd en we hebben stilletjes bij elkaar gezeten in de bergen van Usambara. Op een rots die los leek te hangen boven de vlakten van Noord Tanzania, zagen we de wolken breken, plaatsmakend voor vader zon om zijn macht en glorie te tonen. Wanneer de donkere muil van Hyena zon en stralen op kwam slokken, bleven wij achter met een vredig hart.zonsondergangen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of we zaten aan het strand van Gombe Nationaal Park, aangeraakt door een goddelijke temperatuur. Voor ons begon een zakkende zon de lucht in een oranje rood walhalla te veranderen, terwijl het silhouet van een bootje sereen het gouden pad over het water van Lake Tanganyika ingleed.
zonsondergang  msafiri boot 0

Of die keer dat we aan de rand van lake Eyasi zaten, bijkomend van een wilde jachtpartij op een baviaan door de Hazdabe Tribe, die de laatste echte nomaden zijn van Afrika. Op het wonder schoonste moment schoten tientallen kleine zilverreigers, met ruisende vleugels uit het riet omhoog. Een verrassend cadeau geschonken aan het eind van een enerverende dag.

zilverreigers

 

 

 

Veel fotografen hebben Afrika’s zonsondergangen veel mooier vastgelegd dan wij. Denk aan Andrew Schoeman, Steve Allen of Leanne Vogler. Het is natuurkunst op zijn best.

zonsondergangen

by Steve Allen

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.